ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 25, 2014

STRIGHLY NO COD FROM NOW ON!!

Salam semua,
Tak tau nak mula dari mana.Tapi this is the first time i face something really bad with customer. After 200 bottle EKF hand over to customer.. I really hate myself when i never learn from mistake. I suppose follow my instinc. If from over the phone pun you dah rasa uneasy when speak with somebody.. please please please.. dont try to have further step..Masa mula2 call me  pun sya rasa something.. eh apasal nak arah2 saya ke sana sini? Sampai i said.. "mcm nielah puan saya jaga anak yang sakit JXXXXXG so saya tak boleh ke tempat yang saya perlu mencari2.. dia tak tahan.." Really... i never reveal like that to any customer..

Keputusan yang saya buat ne adalah untuk Khairy. Saya tinggalkan gaji yang beribu2 (muahaha macam gaji 10K je..half of 10K pun dah banyakkan?)..cuti tanpa gaji untuk jaga Khairy..demi kesihatan dan keselamatan Khairy..takkanlah saya nak perjudikan Khairy semata2 untuk keuntungan jualan sekotak EKF yang tak boleh beat seinci pun monthly salary atau per day gaji saya ? Kalau sekotak memang tak boleh beat kalau ratus2 kotak..erkkk.. haha..  Saya percaya rezeki saya ada pada customer lain.. And 95% yang beli dari saya pun via POS LAJU..

Pada yang pernah saya COD sebelum nie saya boleh COD lagi ye..dont worry... Tapi pada new customer minta maaf. Harap dapat laburkan RM6 untuk pos laju ye.. Kalau lebih sekotak memang free pos laju ye..  Daripada tertunggu-tunggu ..tercari2..tidak memahami kesulitan di pihak peniaga etc etc adalah lebih mudah secara POSLAJU.. Tetapi semua customer adalah dialu-alukan untuk ambil di rumah saya atau di MYDIN Semenyih atau BILLION Semenyih. Sekian terima kasih..

Melihat Khairy yang berpeluh-peluh menunggu..rasa sangat bersalah pada dia.. tadi panas sangat walau bukak aircond.. mulanya khairy tido lepas tue dia terjaga tue yang dapat snap gambar dia.. tengah dia tido pun saya puas lap peluh dia. Dalam perjalanan melalak2..mana nak drive..mana nak pujuk..mana nak tepuk bontot dia.. telefon bunyi pun saya tak leh angkat.. nak saya kena saman polis atau nak saya & khairy accident kerana nak COD hanya SEKOTAK??????

If 5 minit pun you tak boleh tunggu & i already said i maybe lewat sikit  sbb i bawa anak i yang ada sakit JXXXXXXG..and he maybe will crying while im driving.. You ask me why i cant pick up phone. After 5 minit i call back from the time we suppose meet. and i call you back and wait around 40 MINUTES!! Adakah anda tak faham bila saya kata saya driving & my baby melalak.. Adakah anda tak faham bila you keep asking why i tak pick up phone.only for 5 minutes..  And now i ask you back WHY YOU CANT PICK UP PHONE FOR 40 MINUTES!!  i call you over and over and also ask my sis to try call.. I tak berani nak leave the place sebab dah berjanji but you dengan suara mak kassim selamat try to be arrogant with me? Saya meniaga bukan minta sedekah.. Takpe Allah tue ada.. You batter belajar memahami kesulitan orang lain..with your attitude Allah is watching you closely..

**********************************************************************************
kalau tido malam yg sejuk pun khairy memang tidor beraircond..ini pulak siang2 terik..walau beraircond khairy tetap panas & akhirnya merengek2..kesan ubat yang khairy makan buat dia selalu panas.. Kalau time tdo waktu malam saya dah mengigil2 sejuk dengan aircond yang kuat tapi Khairy tetap relex & nyenyak..bila saya tutup je aircond terus dia melalak.. so saya tak nak lagi menyusahkan Khairy...

*********************************************************************************
saya rasa customer boleh faham kesulitan saya kan? Kalau sampai bagitau anak saya ada sakit JXXXXXG pun masih tak boleh berlebih kurang...   its better via POSLAJU atau maksudnya rzeki saya pada orang lain.. ..Terima kasih pada semua customer yang sebelum ini yang sangat baik ..walau saya tak pernah cakap anak saya sakit apa..cukup hanya maklumkan anak tak sihat kebanyakkannya faham.. masa COD kadang saya datang awal ..kadang saya terlewat sikit..and diorang really understand..i bring my baby yg tak sihat.. agaknya yang faham nie jenis cepat tangkap kot.. jenis faham masalah orang kot....malah ada yang boleh gelak2& bergurau senda dengan saya  walau hanya dalam whatsup/msg.. malah bila COD ada customer yang bagi anak2 duit raya walau puasa pun belum...ada yang sangat suka datang rumah saya..dah 2/3 kali datang pun.. siap peluk2 & lompat2 jumpa saya sebab dah sihat... ada customer yang request  nak jadi dropshipper.. and i really apreciate all of you.. TQ pada semua yang bagi rezeki pada saya & Khairy ..tq sangat2..


#dont ever talk with me like mak mertua kasim selamat! You are not my mother!! You are not my Ketua Pengarah!! My Ketua Pengarah also talk nicely with me when give me any task.. Dont be arrogant..
#saya meniaga ..bukan mintak sedekah.
#berdoa moga2 ditemukan orang yang good atitude selepas ini dan jauhkan saya dari org yang bad atitude macam  nie.. i know ini cabaran  meniaga but its enuff for me when it makes khairy feel uncomfortable & sick..



4 comments:

Anonymous said...

strictly:-))
anda wanita yg kuat... bertabahlah.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ANON-tq.. tak tau sapa awak tapi tq sebab comment... hargai sangat..

norul yefry said...

salam kak.sguh ngandung kali ni sy slu terbayang2 muka khairy.masya ALLAH rs sejuk n sgt suka sampai asek je tringat muka comel die.mohon akak terus kuat smgt n bertabah ye.in shaa ALLAH,ALLAH akan mudahkan lg urusan akak lepas ni.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

norul-moga baby & norul selamat bersalin ye.. moga selamat hingga akhirnya.. nanti bersalin muka khairy.. kiki..