ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 25, 2014

Meja Marble Murah.. I loikeee

Saya Ada letak gambar nie kat entry sebelum nie.. Ada member comper bg comment mengidam jugak meja marbel.. samalah kita.. tapi ila okla..ila tak mengandung ..mengidam pun tak effect..yang bagi comment tue mengandung.. mengidam meja makan .. jangan air liur baby meleleh kuar nanti ye..hikhikhik..  tapi yang dalam gambar nie mahalla..3K!!   nanges..  kalau yg selalu baca blog saya mesti  tau saya  dah lama mengidam nak beli meja makan.. selain tv.. sanggup joint mcm2 contest nak menang tv.. last2 sakit ati tak menang-menang  tv ... beli je tv..mencik tau.. meja makan lagila..jarang  ada contest hadiahnya meja makan..


Botol susu sapa tue???? Kat mana ne? Yela kalau rumah  kosong..macam studio haha.. Sah-sahla umah mak incik ye.. umah mama Khairy..haha.. mama baru ada mood nak buat macam2 kat rumah nie.. lagipun ada rezeki terpijak.. duit business? bukan .. duit business semua utk expences rumahtangga.. utk anak2..utk bil rawatan khairy..isk mcm2la duit business tue.. haha..macam banyak sangat untung.. insya allah.. ada rezeki.. akan bertambah selalu.. doa saya tak pernah putus..doa emak saya lagi tak pernah putus untuk saya & anak2.. 

eh sambung citer.. sebab tetiba dapat duit terpijak saya tekad nak beli jugak meja makan idaman.. sebelum nie meja makan dah 7 tahun..hanya 4 kerusi.. pastu mejanya kecik sangat rapat ke dinding.kalau letak  mcm2 benda lagila tak leh makan atas tue.. si amana & arief selalu bergaduh nak makan tepi saya.. ne meja dah besar sikit..kalau gaduh jugak ..mama tak taulah ye.. lagipun anak2 boleh buat keja sekolah kat sini & saya buat keja business kecik saya..  Banyak betul alasan ye nak beli meja makan baru? haha.. sebenarnya reward utk diri sendiri.. saya penat!! so bila tgok meja makan ..hilang penat haha.. entah hapa hapa tah..


Macam biasa mak macam ada magic.. tetiba je datang masa org nak hantar meja..bagus gak..ada org teman bila ada org lain nak masuk umah.. mesti nak tau hargakan?dulu sy pernah tgok harganya rm1800.. dah budget dlm range tue.. sekalinya.. ada promotion.. murahhhhh..kalau bawak khairy selalu murah rezeki hihi....mls nk pikir banyak. terus beli..berapa?

TARAAAAA!!! Murah tak? Tinggal 14 unit je masa saya beli. So saya beli dah tinggal 13 unit. Mana saya tahu? SI mamat bangla tue bagi saya tengok sistem diorang haha..  Saya beli Kat kedai Perabot Bahagia.. Bahagialah sangatttttttt..kiki.. Ada banyak cawangan seluruh Malaysia.. Korang yang nak meja makan marble murah silahlah beli sebelum stok kehabisan.. Oh saya dah ricky banyak kedai..kedai nie paling murah kat area Bangi & Kajang..

Mama.. jangan sebut nak meja makan lagi ye? Khairy & nenek dah nak termuntah mama asik sebut pasal meja makan.. selagi tak dapatlah..haha.. Malam nanti jangan pulak mama tido kat eja makan nie ye..  Muahah... Khairy esok bila dah besar pun kalau nak beli apa2 usaha tau nak.. Tengok mama.. nak meja makan usaha sampai tak sedar duit terpijak datang haha... Sabor jelah Khairy layan mama ye..


11 comments:

Kyla Pearlisha said...

Salam jumaat. Cantik nye meja tu. harga pon ok la. Skng marbel nye mahal ssh nk dpt mrh

Masya said...

cantiklah berbaloi² harganya murah.. meja makan kemahin mahal skrg yer...

kinna said...

wow! besnyeee...umah besar boleh la..kalau dok kondo meja beso ni makan ruang..anak2 xleh lari keliling umah

Mama Zharfan said...

comelll :) hahahah saper ler comper yg preggy tu yer :p
i nak beli meja mkn marble tp my exisiting meja mkn (ikea yg harga bwh Rm1k jer pun) mana mau letak--kena lelong2 la jwbnya hehhehe
insya Allah kalau ada rezeki one day nak beli gak meja mkn marble ni :)

fAtrinA said...

Tenkiu for info hehe.
Duk survey dining table bulat..
Semua mahai sobsob..

Liza Yati said...

Liza pun mmg dulu tringin meja marble. Beli ala2 marble la. Tp seksanya bila nak mengubah tempat. Berat yg amatt!!!

Man Siakap said...

mau kena upah orang nak angkat hehe

Cikgu Jamila said...

bila dh berfamili ada anak ni kena ada dining table. nanti best boleh makan sama2 satu keluarga. hehehe. tp kdg2 kena utamakan mana yg lebih pnting dulu yg patut ada kt umah. huhu

Zara Mia said...

haha. part yg masuk peraduan nak tv pon sama la. sy pon penah. geram tak penah nk dapat. last2 g je beli kat kedai. suruh en.somi beli yg besar terus. baru puas hati. hahaha. beli ansuran je pon padahal. hahaha

Akim Amad said...

dekat courts ada buat jualan pakej home. beli brg2 set dlm umah dlm satu pakej. mcm berbaloi gak kalau nk tv sofa meja skali. dpt berjimat.

kaki skodeng said...

nanti khairy dah besar tak payah beli dah. mewarisi meja makan yang ni je. hahaha