ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, January 17, 2017

Lemang Periuk Kera





 BETUL..BETUL..BETUL...
siapa yang tak pernah tengok citer upin ipin? kalau tak nampak sangat menipu haha... saya nie memang tak tengok sangat nie citer budak-budak.. tapi saya taulah. anak-anak suka upin ipin..kekadang anak-anak bukak saya jeling-jeling jugak... tapi episod lemang periok kera saya takde pulak tengok haha 

 ini pestime saya makan lemang periuk kera tau.. lemag dah biasa makan.. tapi dalam periuk kera nie RARE..korang tau ke tak maksud RARE? kalau tak tau sila tengok kamus haha


 satu bekas nie RM10 je.. lemang periuk kera nie ada 5/6 biji (erkk panggil biji ke?) 
bergantung mengikut saiz.. ada rendang sekali

 nie gambar close up paling hebat saya dapat capture :P
almaklum camera tak canggih
hp saya dah rosak huwaaa
camera dah blur..
bila orang call pun asik mati-mati
nasibla wassup masih boleh
lagipun  saya tak berapa suka sangat nak berbual guna tab merangkap hp kiki

 ehemm anak-anak bujang saya pun suka lemang periuk kera nie
arief la yang bagitau saya .. lemang periuk kera nie ada dalam citer upin-ipin
saya pun tak tau ada lemang periuk kera

 arief je belasah 2,3 bijik lemak periuk kera nie
nasib dia tak request saya buat haha

 si khairy slow motion..penyabar..
dia kutil satu-satu biji isi lemang tue

 nie proses bersihkan periuk kera nie
dengarnya susah nak dapatkan periuk kera nie
siap kena tempah dari negeri lain
ohh saya tak jual tau haha
kalau nak beli pm tuan tanah nie AZIE.
AZIE -  0173340095
NIE kawan comper saya

macam nielah muka anak korang teruja tengok lemamg periuk kera nie


Baru-baru nie surau baru area umah saya ada perjumpaan
buat potluck
so saya sebagai mak yang sangat rajin
hanya mengorder lemang periuk kera nie muahaha
dan bagai diduga..pelbagai reaksi yang saya dapat

"ehh apa nie? kek ke?" (haha comment nie memang kelakar)

"wowww..lemang periuk kera.susah nie nak dapat!!selalau kat Sabah Sarawak" (erkk ye ke? mana saya tahu.saya order orangnya kat semenyih je kiki)

"ehh jangan habiskan.nak rasa"

"eh nak bawak baliklah kalau ada lebih"

CUBALAH ORDER
RARE!
KALAU NAK ORDER UNTUK KENDURI KENDARA PUN BOLEH
JSUT WASSUPAZIE -  0173340095


 

2 comments:

norhidana miswan said...

waduh2 sedap nampaknya...

camne lah rasanya yek...
kalu tgk harga rasanya berpatutan tuh...

Bionic women said...

kat kampung saya, menda ni x rare pun. mak saudara saya jual dah lama dah. setiap kali raya mmg sokmo rasa,