ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, November 17, 2013

Puting

Dah lama tak hapdate.sedangkan banyak kali buat posting.. tak taula hp yang sakit atau  internet yang sakit hehe..

Anak2 korang hisap puting ke? Amana dulu hisap puting..lama jugak.. Arief bf bila stop bf dia hisap jari sampaila hari nie.. Khairy nie masa dia suka melalak bagi puting biasa..dia rejek.. & selepas tahu masalah dia asik melalak tue takle bagi puting2 ne..

Doc advise supaya tak bagi khairy berbuai.. dan sekarang berkat usaha keras.. khairy malam2 tdo atas katil dengan saya..alhamdulilah.. tapi mesti pakai aircond n berbedung ye.. siang masih gagal train utk tidur tanpa buai.. insya allah makin dia besar dia boleh kot tidur tanpa buai..

Ada sekali tue pg umah adik bongsu saya.. alah belakang umah je.. si khairy melalak tak hengat.. buai pulak takde..terus masukan puting anak adik saya.. haha..eh senyap? Terus tdo tanpa buai...

Esoknya sebab saya ne mmg payah nak kuar.. nak usung khairy dgn arief sekali? No no no..biarlah kejung dok dlm umah dari kuar bawak diorang.. tapi adik bongsu saya keluar dan belikan puting utk khairy.. ada hikmahnya adikberadik duduk dekat2.. ada tempat mengadu kalau nak beli apa2.. adik saya ne mmg rajin berjalan hihi..

Amboii khairy nak puting avent ye.. nak yg mahal je..mama dah try puting biasa2 tak mo.. puting ne sesuai dgn.mulut dia kot.. ntahla budak2 ne peel macam2..

Entah bila saya nak up post lagi hihi.. nanti saya story hidup jadi full time housewife ye..

8 comments:

Liza Yati said...

Azfar dulu xkisah jenis apa tp liza ttp pikih yg orthodontik la. Leper. Jadi xjongang gigi sgt. Hehe.. skang dh xhisap puting. Alhamdulillah..

transformed housewife said...

akk tak pernah ajar anak2 guna puting.

Gieyana said...

Budak2 dgn buai mmg x dpt pisahkn kot ila kn..me pon day time kena pkai buai..cuma puting jer me x ajar...tp kdg2 rs kesian lak bila dia isap tngan diet..:-)

Bestnyer ila jd hsewife..teringin gk tp x dpt lg psl byk komitmen..

msredcheesecake said...

Sy mmg xajar semua ank sy puting n buai.... Senang sikit...

~Beb~ said...

Phew mslh kita sma.. Tp sis dh selesai, sy belom.. Puting! Basah2 mitten sarah, cian tgk.. Nk melekap jerr kt maknye sbb bf. byk dh beli puting. Dr yg 30 sbijik smpi laaa rm4 sbijik.. Hahaha.. Ni tgk n3 ni nnti nk beli jgk.. X pnh tgk rupa cenggini plk. Nk crikkk.. Siang tdo sarah pon bebuai wlaupon sbnrnya dia x ske buai.. Sure nangis bila msuk kn.. Kne la pujok btl2.. Sbb nk bg dia tdo lma siang.. Klu x tu rengek e nnti.. Mlm plk ok tdo tepuk2 trus zzz. Huhuhu mcm2.. Tp alhmdlh bless

Mama Zharfan said...

my boys dua2 tak suka puting ni..tp my lil nephew memang dgn puting jer memanjang hehehe

Scorpio Girl said...

puting orthodontic memang lebih selesa buat anak2, plus kalau tinggal dlm mulut pun- pertumbuhan gigi pun tak terganggu - inshaALLAH ...anak3 aku dulu pun bila dah pakai puting ni pun dah takmo pakai putinf biasa... yang penting keselesaan buat anak3 kan..

Puan Ida said...

anak ida dulu berputing
lepas puting die putus dah x bagi puting g
alhamdulillah smpi skang x puting ghehehehe
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni ni 599