ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, May 1, 2018

Duniaku yang ceria

  
Asalamuaikum semua
Rasanya dah lama gile letak gambar tapi langsung takde cerita haha
Macam tuelah mak yang sibuk
Niat hati nak mengadap blog
nak update
kang blog nie tak berhapdate jadi sarang tikus
kalau da jadi sarang tikus memang takdelah income :p
 
Okey melah sambung citer-citer ringan
apa yang saya buat untuk isi masa yang memang penuh nie
Baiklah masa penuh dari buang masa melopong ye tak?
Adik saya selalu cakap
"ko nie ngah keja dahlah banyak.anak dahla ramai..ada je keja extra ko nak buat"
 
Saya tak boleh.. kalau buat itu je saya rasa otak saya jadi tepu
ngadap keja opis hari2 rasa kepala saya migraine
dahla duduk je dalam umh nie
hujung minggu dapatlah keluar jugak
ngeteh kat mamak pun jadilah
 
kalau keja pejabat tue time lunch pegilah jugak carik makan
kat rumah nie serius malas nak keluar carik makan dengan nak angkut 2 anak
sorang kau kelek
sorang asik berlari
pastu? kau jadi apa? maktiri tengah jalan haha
 
kalau saya beli makanan kat luar pun kebiasannya saya akan beli kat gerai yang saya cuma parking tepi gerai tue
so anak-anak tak payah keluar
senang
tapi tetap kau kena kelek si adam tembam sebleum dan sesudah masuk keta
dengan makanan dan purse
botol susu lagi
belum si khairy punya peel
haha
baiklah ko duduk umah memasak ye
 
 rasa otak tepu dalam empat segi kotak nie
seminggu kalau tak keluar
baik do something sebelum kau nyanyuk haha
 
 
 
saya memang sibuk menanam
setakat nie ada bayam, sawi(tengah nak naik), ada cili, ada daun pandan kari daun bawang
eh best tau pagi2 bangun  siram pokok-pokok
macam pokok bayam, cili, sawi, daun bawang saya semai dari benih
so bila tengok diorang membesar step by step seronok sangat
macam tengok anak  membesar
bezanya sayur bila besar kita  makan
takkan anak dah besar kau nak makan kan?
oh anak boleh  suruh buat keja rumah..then mak goyang kaki pulak kiki
 
amacam segar tak bayam mak khairy?
segar dari belakang rumahhh!!
bestttt
 
nah dah petik pun masih segar
bila masak tue hati pun rasa berbunga-bunga
masak 3 batang sayur bayam dah cukup dalam rumah nie
sebab bayam nie gemok sangat
 
bila saya menanam
anak pun nak tolong
tolong kacau
 
penat tau nak pindahkan anak-anak benih yang dah besar ke pasu
dari tapak semaian ke pasu
fuh berpeluh!
sejam lebih buat
 
ini lagi satu khairy punya kerja
"mama, nak tolong siram pokok"
tak sampai seminit
"mama , pokok mama dah patah!"
pokok bendi tau
Nampak tue ada anak bendi tengah nak keluar
adohaiiiiii
 
okey ini penyakit baru
wallpaper!
saya beli dari rahayu SWEET WALLPAPER 017-9143064
penghantaran pun laju pakai ninja
 
ini pastime beli barang online guna kurier nie
yang hantar tue pakai keta biasa bukan van atau motor kurier tau
tapi bila keluar bukan abang ninjalah haha
 
dah tak boleh tahan tengok dinding kena conteng
paling teruk menconteng khairy
tah apalahhhhh hobi conteng dinding and lantai
 
saya tampal sendiri
wah boleh tahan gayat
pastime tampal tak kemas sangat
tak penyabor
 
kalau tengok jauh2 okla
tapi kalau dah buat 2,3 kali dah terror
sebab senang sangat
ada stiker belakang nie
so kopek je pastu tampal
 
 okey jugakkan?
jadi macam tadika kiki
 
manja baru saya
budak kecik nie yg buat saya penat
budak kecik nie jugak yang buat saya bahagia
anak-anak kalau selalu tengok apa kita buat dia akan ikut
 
adam selalu tolong saya "kemas" rumah
dia sapu rumah.. lap-lap meja
angkat kain sana-sini
termasuklah suka pakai tudung
paling bahagia bila saya sembahyang dia solat sekali
adam rukuk sujud  takde gigil2 hokey
tegap!
 
 
salah satu penghibur hati
aiskrim
aiskrim nie amana yang beli
saya taknakla makan.. colorful sangat
amana cakap bila makan.. yang warna-warni atas tue meletop
tak kuasa mak
saya suka aiskrim coffe ke capucino ke 
colorful nie bagi kat anak-anka jelah
 
 
  betul tak gambar nie?
haha
so kalau nak datang rumah saya sila maklumkan lebih awal ye
kalau korang bagitau awal saya & papa budak2 nie elok sikitlah mcm gambar atas
kalau datang tak bagitau ..tak payah nak buat muka heran kalau muka mcm gambar bawah
 
 
SEKIAN

2 comments:

Ann Ishak said...

seronoknya bercucuk tanam walaupun dalam pasu :D

Liza Yati said...

Rajinnya Ila...