ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, December 6, 2012

Orang Lain Mengandung, Orang Lain Yang Loya

Saya ada dua adik yang tengah prgnant.. tapi kenapa saya pulak yang mual2.. Dah bosan tullah tiap2 bulan masalah yang sama2. tiap2 bulan okey.. kalau cakap kat en papa mesti kena gelak disertai ayat sindiran "AWAKKAN TIAP2 BULAN MENGANDUNG, DAH DEKAT 4 TAHUN" haha.. dah tak lalu dah tiap2 bulan simptom nie akan dihadapi.. tiap2 bulan soalan sama "eh aku prgnant ke?" loya, muntah, pening, demam tak demam.. stress betul..

Sekarang nie BFF pun sama..kalau mengadu dia pun dah pandai ketawakan.. "eh bukan last month pun ko prgnant ke?" ko ne memang nak kena.. mentang2 ko jauh kat Cyberjaya sekarang.. suka-suki nak menyakitkan hati orang..

Bukanlah mengharap prgnant lagi.. Arief memanglah dah 4 tahun next year tapiiiiiiiii kalau tiap2 bulan simptom nie jadi .. stress jugaklah..hishhh..  Lagipun dah tanya Arief dia tak mo baby sebab dia nak jadi yang paling manjaaaaaaaaaaaaaaaaaa dengan mama dia. Kalau ada baby dia takkan boleh buat Amana kena marah dengan jeritan nyaring dia tueeeeeeeee.. Amana lainlah bila tanya nak baby? Dia akan bagi senyuman palingggggggggg menawan.. sambil angguk2.. baru2 nie dia marah pulak mak dia nie .. siap jerit "MAMA, KENAPA MAMA DUDUK ATAS BABY AMANA.MATI BABY AMANA TAU" alahai anak patung beruang yang siap pakai baju tue dia kata anak dia..

Dahla malas nak story hal prgnant tiap2 bulan nie.. loya tekak.. tadi nak beli makanan pun dah macam masa prgnant budak2 nie.. nak termuntah tengok lauk2 kat gerai.. dulu masa prgnant budak2 nie saya memang akan turun seawal 11 pagi utk beli lauk tengahari..kalau saya turun time lunch alamatnya saya akan muntah sebaba lauk2 tue org dah kacau2 pastu dengan ramainya umat manusia yang nak makan buat saya lagi nak muntah! teruk  betul peel masa prgnant..

Hari nie mak msg.. kelakar giler.. mak tak sihat.. eh bukan mak tak sihat yang kelakar.. hikhik.. mak tak sihat so adik lelaki bujang saya nak la jadi anak yang baik.. gorengkan mak nuget.. masa makan dia tanya mak.. KENAPA NUGET NIE RASA MACAM SABUN MAK?" KAHKAHKAH YANG KO GORENG NUGET GUNA PEMBASUH PINGGAN APASAL? HADOIIII ANAK BUJANG SORANG NIE.. nie makla punya sebab jugak .. beli pencuci pinggan yang botolnya cantik2 pastu letak pulak kat tempat yang biasa letak minyak agaknya.. dah budak bujang yang jarang ke dapur tue confused.. akhirnya beramai2  makan NUGET PERISA PENCUCI PINGGAN! Syabas bete!!

7 comments:

Ietams said...

kreatif gak eh goreng nugget guna pembasuh pinggan.
bile botol sabun basuh pinggan cantik² buleh buat konpius kan.. hehehehe..

Ujie said...

baru dgr ada kes gini, susah jugak ya. tapi pelik.

lawak la yg nuget tu, abis tu mmg goreng semata pakai sabun ke? boleh eh.

Liza said...

Ya Allah, buleh tak perasan yg tu sabun. Hahhaha. Mmg lawok.

Pregnant lagi pun xpa Ila.. Arief dh besar....:P

fiza said...

Nugget perisa baru...hehehe...

Allene said...

adoi... nuget perisa sabun pulak da...

Ummiarissa Mahdi said...

eh jadi jugak ke goreng ngan sabun nuget tu..konpius seketika...
larat jugak ye rasa mual sentiasa...kalau saya dah lemah ler badan ni...

Mama Zharfan said...

adoyai...loya tekak me dgr nuget perisa baru tu ;)