ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, October 10, 2014

PANDORA FROZEN @ FROZEN PANDORA? ---> BRACELET FROZEN!!!




AUCHHHHHHHH

dah lama amana tak enteprem kan dalam blog nie? Amana memilih utk low profile.. amana beri laluan pada khairy.. amana dah puas glamor  tapi kali ini amana terpaksa menolak khairy jauh-jauh.. pulangkan semula status selebriti di blog ini kepada AMANA!! DEMI FROZEN AMANA TERPAKSA!! MAAFKAN KAKAK KHAIRY!! muahaha.. ayat tak hengat..cer korang tengok mata amana.. senyuman berbunga-bunga lahir dari hati yang tulus murni ecehceh...

Dahla letih nak buat mukadimah panjang2.. cuba tengok tangan Amana.. cantik tak? cute tak? miut tak? sekarang nie zaman frozen.. semua frozen.. saya sebenarnya dah tak larat nak dengan Amana & sekutunya (Arief) sibuk nyanyi "LET IT GO...LET IT GO" rasa nak pitam dengar ..macam tak de benda lain ..tapi saya lagi rasa nak pitam bila mengutip sisa2 stiker Frozen.. eh ingat saya keja DBKL ke? letih asik mengemas tau..  mengutip kertas2...

Kita tak dapat nak halang kalau anak guna duit belanja dia beli stiker2 merepek mengarut tue.. kat sekolah bukan saya boleh tahan.. takat bebel2.. dia buat balik jugak.. sedar2 dalam beg penuh stiker Frozen!! Arief yang suka jadi polis ..cek beg Amana & mengadu kat saya.. hamboiiii!! suka mengadu ye Arief... Akhirnya saya pujuk Amana.. Saya cadangkan ..kumpul duit belanja dia yang mungkin dibazir beli stiker Frozen tue dengan sasaran menyimpan duit untuk membeli barang2 Frozen yang jauh lebih bernilai.. Kami .... "KAMI"? yela saya & amana! Kami dah berjaya dengan target pertama iaitu BEG SEKOLAH FROZEN... 1/3 dari harga beg adalah  duit simpanan Amana dan macam biasa sebagai emak pastilah duit mak lebih banyak iaitu 2/3..GRRRR .. Beg tue RM99.. Beli kat jusco bukan kat onlineshop..

Target ke dua adalah BRACELET FROZEN!! I kenot tahan tengok gelang nie.. Boleh je diamkan tak bagitau Amana.. Dia bukan tau pun.. Saya yang jumpa kat onlineshop.. Seller nie ada dalam list FB Friend saya.. sebelum nie saya dah pernah beli pin tudung kat seller nie pun.. So bila nampak braclet Frozen nie.. haiyaaa.. saya tahu inilah target kedua KAMI!! Lebih-lebih lagi bila tengok duit simpanan Amana makin banyak.. tak boleh jadik nie .. baik saya beli sesuatu yang boleh buat Amana happy sebelum duit tue bakal dibeli kertas2 yang akhirnya Khairy kutip masuk mulut dia!

 FULL SET FROZEN BRACELET RM 50 (include postage)

inilah yang saya beli.. pernah tengok ratus2 .. itu pure silver.. over budget for me.. so better beli yang macam nie je ..amana dah cukup happy..lagipun budak2 kenit macam tak caya je boleh jaga selama harga pure silver tue haha.. mak pakai emas pun asik hilang.. ini pulak budak tenit... so saya beli yang nie je.. cute cantik..menarik.. memang debomm.. sebab maknya siap tunggu pos laju depan pintu..MANALAH FROZEN BRACELET NIE!!

 RM35 (include postage)

 RM30 (include postage)
rantai Frozen.. nasib Amana tak  nampak

 RM35 include postage


 pengsan mak amana gini

charm nie beli asing2 pun boleh tau.. RM5 each rasanya ..ke i silap haha.....murahkan? pitam lagi :p :p

 camana saya kenal seller nie? saya dah beli pin tudung utk raya sebelum nie!! Jangan ingat dok umah tak boleh shopping tau! Internet kan ada!!


BERMINAT?



6 comments:

dee said...

boleh beli gak ni bg kat ank buah...thank u

btw, salam kenalan:)

Allene said...

cantik dan comel.. ehh. berkenan la pin tudung tu

Didie Kamila said...

rasanya mak amana yg excited lebih ni..)..tp mmg best feeling yg bl bg dkt amana die hepy sngt dpt kn..tu yg kt yg mmberi ni double excited masa tu kn..

anajingga said...

cantik sesuai untuk anak2 perempuan kan..:)

Dilla said...

Thanks for sharing. Saya memang nak cari gelang untuk pakai hari-hari kat anak.

syadzilamustafa said...

hheehe comel..ingat zaman budak2 dulu, rela beli coklat yang dapat jewelry tu..pastu kumpul banyak2 jewelry hihi