ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 30, 2014

Jom Borak-Borak

assalamualaikum kawan-kawan

Hari ini akhirnya dapat meluruskan kaki di rumah..Luruskan kaki maksud saya takle saya terkejar-kejar ke sana-sini...Hari nie saya tak mengepos.. Hari nie saya nak dok depan pintu tunggu parcel! Bukan parcel EKF... dengan admin EKF senang.. kalau saya order saya tau sampaila dalam sehari dua.. mungkin dah selalu beli so tak de masalah.. tanya apa2 kalau tak jawab on the dot pun saya tahu ada jawapannya..hari yang sama atau esoknya.. saya pun bukan jenis menggangu admin .. saya cuma tanya tentang harga produk2 & order sahaja.. takdenya nak ajak borank2 kosong.. saya tahu semua ada tanggungjawab & mengejar masa.. Tapi kalau ada admin (lagi sekali bukan EKF ye) ada pertanyaan2 saya yang tak dijawab.. diam seribu bahasa.. tapi bila order baru jawab.. my blood go upstairs jugaklakan.. takpe semua hujung jari... kalau tak reti jaga dealer sendiri tak pe saya boleh cari admin lain..mekasih.. eh ini bukan sesi borak..ini sesi luah perasaan haha... 


okeylah kengkawan meh borak...saya cam biasa kat umah..menguruskan anak2 yang ada 1000 keletah.. Tarik nafas..lepas nafas.. tarik napas..lepasssssssssssssssss.... tapi saya sangat bersyukur bila pengorbanan saya berbaloi2.. melihat Khairy yang semakin stabil.. Khairy sekarang dah setahun 3 bulan.. setahun 3 bulan tauuuuu.... alhamdulilah... panjang umur Khairy.... syukur tak terkira... Khairy sekarang kemain eksen tau..kalau saya nak rasa jantung dia.. dia tepis.. wahhh kemain.. macam dia cakap "apa nie pegang2 jantung Khairy..Khairy dah sihat!" dan yang terkini dah pandai mengigit..adoii nie dia amik tuisyen dengan cousin dia si Ecahla tue..sekarang Ecah mak saya jaga sementara.. saya kerap ke rumah mak sebab tiap kali mengepos dah dekat dengan umah mak.. terus singgah.. walau dapat dok sejam dua umah mak jadilahkan.. dapat hilang rindu.. borak sesikit..

asik-asik Khairy.. ok nie ha gambar terkini Arief.. budak nie makin besar makin teruk manjanya.. ada je cara nak carik peluang meleset dengan saya.. semalam tido berbantal lengan mak dia tau.. amboi amboi amboi.. saya ada bagitau arief " tahun depan arief mesti pandai urus diri sebab mama nak keja" selamba je arief jawab " TAK PAYAHLA MAMA KEJA.. NANTI ADIK SAKIT BALIK TAU" amboi amboi dia yang nak manja ..dia kata adik dia pulak..


Amana cam biasa la .. budak dah naik taraf sekolah rendah.. dah berkawan macam2 hal pulak.. masa mula2 masuk sekolah nenek dah belikan beg beroda.. pastu dia kata beg dia besar..sempit van sekolah dgn beg dia.. so saya beli pulak beg frozen sandang belakang.. baru2 nie dia bawak pulak beg ala2 isi quran & rehal nak pg mengaji..ala beg yg selalu dapat kalau pegi event.. wahhhh mak dia naik anginlah.. saya cakap gini "kalau bawak beg kecik lagi..tak payah pg sekolah.. TUKARRRR SEKARANG!!" amana bagi alasan kesian kat acik van asik kena amik beg2 kat belakang van tiap kali nak turun.. saya tanya balik ada tak kawan2 lain tukar beg kecik.. jawapnya takde.. hadoiii perihatin sangat sampai menyeksa diri sendiri payah jugak.. ini ikut perangai mak dia je... hati orang sibuk nak jaga tapi hati sendiri berdarah-darah!


aik takkan citer hal anak je kan? Meh citer hal business. Dulu saya dah dinasihatkan oleh Dr Zubaidi supaya asingkan FB personal & business tapi i is degil haha.. bukan degil cuma takut tak boleh nak pantau... Dr cakap rambut manusia sama hitam tapi hati lain2.. okey sekarang fadan muka so saya admit dan walau memang tak reti nak buat FB business saya dengan terkial-kialnya belajar.. sedang blog pun tak sempurna walau dah bertahun berblog ini pulaklah FB.. tapi takpe saya buat je.. dan rasa menyesal jugak tak buat dari awal kalau tidak mesti fan dah ribu riban dgn mengambil kira satu bulan 100 kotak Ekstrak Kacip Fatimah berjaya dijual... sekarang nie saya melihat pertambahan fan hari demi hai. saya tak bayar iklan pada FB lagi.. yg like tue cuma customer & kenalan saya.. so kengkawan add boleh & spreadlah info2 yang dirasa berguna pada FB korang ye.. mekasih daun keladi.. Oh sekarang dah ada tambahan produk tau... bukan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sahaja.. sekarang kebanyakan produk UTM saya dah mula jual Ekstrak Tongkat Ali-UTM, Virgin Coconut Oil-UTM, Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM,  tak lupa jugak habatusauda, zaitun, losyen zaiton.. nantilah buat entry produk2 yang ada di Kokoadik Blogshop ye.. pendek kata masa saya memang penuh dengan anak-anak &online business nie.. Tak sempat nak sedih-sedih cuma kekadang bila blues datang terutama bila tgok khairy dalam car seat.. tumpah jugakla air mata kenang apa yang jadi sejak setahun yg lepas... setahun lebih jugak dah berlalu ye..

antara yang saya pos pada customer. kadang saya rajin saya snap picture .. upload dalam FB untuk maklumkan saya dah pos.. saya selalunya snap picture borang pos laju je kan ada tracking no kat situ.. alhamdulilah setakat nie kalau har mengepos tue..saya pos isnin rabu jumaat. tiap2 hari memang ada parcel yang keluar.. kiranya alhamdulilah boleh survive lagi... rezeki Allah siapa yang tahukan? 

eh oklah kengkawan.. nak hujanlah. nak angkat kain pastu nak baring kejap..pening..PMS macam biasa haha.. tapi bukan kronik macam dulu.. cuma perlu rehat sebab memang   letihla kan... sapa kata jadi WAHM tak letih.. cer try sekali..  kihkihkih






4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

comel-comelnya mereka...

AMIIZAA said...

comel semuanya..:)

Mama Zharfan said...

suka baca psl life ila...memang sgt cekal dan kuat semangat..moga terus sukses..amiin

Merlyn Hasshim said...

good job Ila!