ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, April 4, 2022

MasyiMee Tanpa Asid Borik Yang Merbahaya

 

Masih ramai yang belum tahu tentang bahaya asid borik yang terdapat di dalam mee. Terdapat fakta daripada Dr Zubaidi tentang asid borik.
.
Asid borik digunakan sebagai pengawet di dalam sesetengah makanan. Fungsinya untuk menjadikan makanan tahan lebih lama. Selain itu, Asid borik juga memberikan tekstur yang kenyal pada makanan tersebut.
.
Terdapat kajian yang dilakukan oleh University Putra Malaysia, terdapat asid borik ditemui dalam sampel makanan seperti mee kuning, bebola ikan, kuey teaw dan mee wantan dengan kepekatan kandungan yang berbeza. Penggunaan asid borik dalam makanan adalah melanggar Sub seksyen 13 (1) Akta Makanan 1983.
.
Antara kesan dan mudarat yang berpunca daripada asid borik adalah, loya, muntah-muntah, cirit-birit, dermatitis dan fungsi buah pinggang yang tidak normal.
Sebab itulah MasyiMee dicipta. Untuk memberi alternatif yang lebih sihat dan selamat untuk semua lapisan umur.
Masyimee adalah Mee tanpa pengawet, tanpa asid borik dan tanpa peluntur, tanpa sebarang pewarna sintetik di dalam mi. Di sertakan sekali dengan perencah tanpa MSG yang sedap. Walaupun tanpa asid borik, rasa mee tetap kenyal dan lazat.
.
RM12 sekotak yang ada 3 pek Masyimee.
Nak order terus dan di pos ke rumah anda klik link ini






No comments: