ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, March 10, 2013

Febuari yg heatic dan mac yg bakal mengalami nasib yg sama

1st-start with work..malas nak cakap paanjang sbb semua keja mmg tk pernah habis.kecuali kita berenti keja ;) tapi keja jadi heatic bila ada yg tak reti nak menepati masa tentunya.. and so on.. soryla sekali boleh ampun banyak kali babyela.. simpan2 dalam hati menanah n meletup jugakkan? Ok itu je..tq tak mo ckp hal panjang2 hal keja stress je nanti ..

2nd-keta rosak. Yela keta dah 7 thn.asik kuar masuk puchong-kl. Manalah tak rosak.. yg kelakar bumper tue dah lama jugak rosak.en papa ikat je dgn tali putih..tali plastik.tak tau namanya apa..kuat gak tali tue. Lampu yang dah lama hilang sebelah..s jibeng keta we all tau.. pastu aircond yg buat hal..isk banyak betul ragamnya.. and hantar bengkel almost 1k lah habis kat keta yg dah banyak berjasa tue.. masa keta hantar bengkellah bos suruh datang opis. Weekend ye.. camana nak datang? Naik motor jaguh..opss sory bos. Dahlama doc tak bagi naik motor.tgh prgnt ne lagila. Call adik .. semua adik ada agenda.. weekendla katakan.. cuma lega sikit  sbb surat yg jadi tanggungjawab saya dah vet dgn bos.lega sikit di situ..

3rd-maid sampai.. nak amik maid. Nak kuar duit nk bayar..jgn ingat maid sampai korang terus lega ye. Takkan nak tgal anak terus dgn maid.masa tue plak kena g keja kat hotel. Amana nak g sekolah pun tak blh sbb mmg harap dia jadi tukang mengadu.en papala terpaksa cuti monitor anak2.. n mil datang jugak utk tgok2 maid baru..

4th-coming soon.. nak masuk umh. Kunci nak amik. Nak masuk umah.kena kemas umah lama. Kena jugak cari contraktor walu cuma buat dapur sekangkang kera. Kena gak beli lampu kipas bla bla bla.. umah lama kena cat utk disewakan pulak..nak cuti skarang..hurmmmm.. agak payah.

Ya allah semoga dipermudahkan. Anak dalam perut ne mmg aktif.. semoga dia lahir sihat sempurna.. tidak terkesan dgn pressure yg mak dia hadapi..insya allah..moga dia kuat kerana.. dia adalah bakal wali amana.. selain en papa dan arief.. so dah dapat agakkan jantina baby ne?

4 comments:

transformed housewife said...

baby boy! bersabarla kejap dgn dugaan2 skrg. (pesanan utk diri sendiri jugak ni)

Mama Zharfan said...

take care

Anonymous said...

Insyaallah baby akan sihat dan kuat sebab ibunya pun macam tu.semoga dipermudahkan segala urusan

-haslina masni

Liza said...

Ila, nanti baby yang keluar akan kental dan gagah sebab mak dia sgt gagah masa peknen. Inshaa Allah, semuanya akan ok.

Ila, Liza lagi lah. Umah baru diias dgn brg lama. Haha. Lantaklah.