ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, October 28, 2013

Misi-Misi Khas

Salam kawan2
Inilah time rehat sy 
Mengendong khairy yg bru lps myusu
Tgu khairy burppp
Bahaya main letak je...
Meh story-mory ek..

Inilah misi2 khas yg membuatkan sy cuti panjang
Yg bekas biru tue Pembahagi ubat
Yg merah tue storage &penghancur ubat
Beli kt farmasi..satu rm30 rasanya 
En papa yang beli so rasanya dlm range mcm tue harganya.kalau kat hospital penghancur  n pembahagi nie disatukan..tapi sy rasa baik mcm yg en papa beli nie. Bahagikan banyak2 pastu simpan dalam bekas merah tue buat stok. Bila nak pakai kuarkan satu bahagian.

Pil tue Kena bahagi 4 sbb ubt nie dos dewasa
1/4 tue plk kna jdikan cecair dln 5ml air tapi bkn telan semua 1/4 yg dicairkn tue ye
Kena kecikKan dos lg..
jawabnya mmg takde babysitter yg sesuai nk jaga khairy kecuali omaknye nie.. Omaknye nie je misi yg sesuai sedangkan apaknya pun selalu miss bg ubat.. hishhh

Boleh plak tangan "misiku kuza" mihmihmih eh "misiku ila" terluka.. bila dah luka baru sedar bahagian atas tue ada blade yg sgt tajam huwaaa

Haaa nie "misiku arief" 
Syg sungguh kt mama.cepat2 kelamkabut amik tisu dgn minyak

type entry cinonet je pun stop byk kali. Sebabnya vakum umh, sidai kain; msk; dodoi khairy .. lg nk menambah misi2 khas ialah: menjaga Arieffff.. dia xmo g nurseri!!

Adik tue boleh je dok rumah dgn mama.. abang pun nak duduk rumah dengan mama.. habisla mama.kurusla mama..
Da 3 hri demam.. lepas tue dia isytihar tak mo g sekolah dgn kakak lagi.. grrrrr

4 comments:

asyifa mustaffa said...

anak sy pun dmam...:-(

Khai♥Rin : anies said...

Sehari kn mkn brapa kali kak?

mamaRIFQY said...

arif nak jaga mama la tu ! mmg xleh bb sitter jagakan khairy ni utk earyly ni. sbb nak kene tgk elok2 pasal ubat2 khairy tu

norhidana miswan said...

pengorbanan utk buah hati, mcm dana jugak masa aiyan bby ubat dia mule2 dulu ada 5 jenis, msk 1 thn baru kurangkan jd 3 jenis sampai skrg... ubat dia ada yg jenis kene bancuh gk tp selalu misi bancuh siap2...