ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, May 27, 2014

Cerita-cerita terkini dari Mama Khairy & Anak2

Konon busy sangat mama Khairy..rasa lama tak jenguk blog.haha ..kalau dah blogger tegar baru sehari dah rasa lama.. blogger separuh2 tegar bape hari dikira lama ye?

Menduduki carta pertama pastilah Khairy.. Khairy dah boleh duduk sendiri tau.. alhamdulilah.. merayap dah laju.. merangkak lum lagi tapi dah memanjat2..masa nie tersangkut tak boleh nak duduk..berdiri boleh.. duduk balik tak boleh hihi..

 Minggu lepas Arief ada hari sukan.. harap2 ada kesempatan nak buat full entry.. besday ecah (anak buah saya dari adik bongsu saya) pun tak buat lagi hihi

mana boleh tinggal cerita Ekstrak Kacip Fatimah hihi.. Saya pun dah tak tau berapa kali saya restok.. Yang pastinya 50 kotak hanya tahan 1week++ je.. alhamdulilah.. rezeki khairy.. tak sangka sangat.. saya masih ada income sendiri walau tak kerja.. dapatlah setelkan monthly expenses macam masa keja dulu.. alhamdulilah.. dan saya ada satu plan..harap2nya dimakbulkan..hujung tahun nie.. bersama Khairy.. moga murah rezeki kami.. moga Allah mudahkan..

Yahoooooo... yabedabedu.. haha gedik..menang kecik2 pun dah happy.. dah lama sangat saya tak menang.. saya rindu nak serius bercontest tapi sangat2 busy.. uruskan 3 anak.. makan minum.. hantar pg sekolah.siapkan arief & khairy.. ubat khairy.. urusan business kecik2: .kejar pejabat pos..bungkus parcel.. layan customer. thru phone..fb......urusan rumahtangga: kain baju, makan minum, mop sidai kain.. huwaaaa... memang saya rasa tak menang tangan.. tapi syukur bila sibuk takle saya terpikir hal2 yang bukan2 walau hal yg bukan2 tue selalu menyinggah hati saya.. syukur Allah sibukkan saya dengan business & anak2.. mustahil perkara2 yang menganggu hati & perasaan boleh lupa macam tue je kan? tapi jadi mak ne kena selalu kuat!
 
muahaha.. tue daun bayam tau.. tapi adik saya cakap daun ketum bila saya post kat FB!! cehhhh... penat saya jadi petani kecil-kecilan haha.. ok tunggu ye saya akan update perkembangan sawi, chap choi, kacang botor etc etc.. dan yang terbaru saya nak try CENDAWAN!! haha.. suka2.. nantilah sambung ye..Khairy melalak.. muahahaha




5 comments:

Aishah Megahasz said...

Duduk rumah lagi sibuk dari pergi kerja. Tak berhenti-henti kerjanya :)

mummymer said...

woww.. alhamdulillah, buat bende baik pasti dibalas baik..

Mama Zharfan said...

Glad to know that ila is doing well with new life routine ;)

eyriqazz said...

gambar last tu agak kreatif...

norhidana miswan said...

amboih2 khairy makin bz yek jd assistant mama nyer...

duk umah dh jd petani yek ila... bagus2... lg2 ila duk teres kan ada tanah banyak skt... dana yg duk apatment pun menanm gk skt2 kt pasu heheh...

* aiyan kene msk IJN 2hb jun nih n insyallah operate 4hb jun nih, ila doakan yek moga semua berjln lancar n aiyan makin sihat...