ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 15, 2014

Hari Ini Ulang Tahun Adlan Khairy yang ke 10 bulan!! Alhamdulilah

Alahai si bam bam nie.. apasal merajuk.. Khairy sekarang dah pandai merajuk.. dah ada perasaan.. pandai bawak diri kalau kecik ati..pandai tunjuk protes kalau jeles dengan arief..alhamdulilah mama gembira Khairy pandai expresi perasaan.. 

Tengoklah anak kucen merajuk.. masa nie dia kejar mama dia..mama dia pulak asik snap gambar..mana tak  merajuk.. walau hp saya cikai saya nak jugak amik gambar khairy banyak2 kiki.. pastu cecepat transfer dalam lappy..

Saya sangat2 menghargai pertambahan usia Khairy..walau hanya sehari..kadang2 kita terlupa nak bersyukur bila usia kita atau anak2 kita bertambah.. kadang2 kita merasa yang anak2 tue sentiasa akan bersama kita sebab kita dah terbiasa dan selesa..macam tuela saya masa dengan Amana & Arief.. bukan tak bersyukur tapi seolah2 rasa ..anak2 pasti sentiasa di samping kita.. adanya khairy mengajar saya lebih menghargai..mengajar saya lebih mengingati tak selamanya semuanya sentiasa "selesa" 

Terasa nak hadiahkan khairy carseat.. Anak2 yang dulu saya jarang drive.. selalu saya akan peluk anak2.. tapi bersama Khairy saya yang drive ke sana-sini sampaikan ada kawan FB pm tanya "husbd ila outstation ke?"  haha.. TQ pada teman2 yang sangat sayangkan saya... ini bukan sacarstik ye.. saya memang dari dulu mudah mendapat kawan2..kebanyakan baik2.. ada jugak yang saya tahu ada niat tak baik tapi saya biarkan je & layan baik2.. lama2 mereka datang minta maaf sendiri.. ada satu masa kebanyakan kawan2 kena tipu tapi dengan saya mungkin "si dia" tak sampai ati tipu saya.. sebab saya baik ke? tak jugak haha.. cuma itu sikap saya.. selagi boleh bertahan dan tak lepasi tahap kesabaran saya ..saya lebih suka diamkan..kalau saya tak tahan.. tunggulah ye.. haha.. sedar2 je saya meletup takpun saya lagi "DIAM" dari dulu.. buat hal sendiri.. kiki.. saya pernah cakap dengan amana "mama mls nk fikit apa yg jadi .. siapa baik siapa jahat...cukuplah Allah jaga mama.. selalu Allah akan bagi petunjuk bila ada sesuatu jadi belakang mama" pastu bila amana start tanya "petunjuk tue apa mama?" makin berjela2la diskusi dua beranak...


 Rasa Khairy macam dah debab.. Bila dukung khairy dah terasa berat dia.. alhamdulilah.. barulah kalau jumpa doktor khairy mama senang hati.. tak le mama kena marah sebab khairy kurus kiki..

Khairy dah suka mengigit..muka saya sampai bertanda kena gigit.. saya tertidur..cara nak kejut mak dia.. dia gigit..huwaaa.. kadang2 dalam mamai2 khairy datang gigit ibu jari kaki.. tanjat mama.. mama takde bela toyol..apasal time tidur ada benda hisap ibu jari kaki pulak? haha

dah pandai menyelongkar..tue lencun muka dia sebab baru gigit mak dia.. Lencun dgn air liur dia. Gigi dah 6 batang. Asik mengigit je. Telinga muka kaki dahi pipi. Ada jugala yg luka kulit mak dia. Lum lagi rambut mak dia kena cabut. Sekarang rambut mak dia tak gugur lagi tapi kena cabut si kenit ne.. Kakak n abg dia pun dah seram bila dia datang dekat.. Semua takut kena gigit & kena cabut rambut hihi
adoihai gambar nie memang kelakar.. part perut tue.. terkeluar perut.. coverlah dik.. yang mak pun saja pakaikan baju sendat.. tulisan kat baju tue cukup nyampah.. camana boleh tak perasan?

boleh nampakkan? khairy tembamkan? tapi tak le tembam sangat.. bila amik gambar dari bawah dagu memangla nampak double triple chin.. cuba amik gambar mama posisi mcm nie? hai malu nak letak kat blog haha.. statment baju tak sesuailah dik.. adik kan tembam?

tue mata tengok tv..dah malas nak layan mama dia..takpe mama akan layan khairy sampai khairy boleh berdikari sendiri ye... senang hati tengok khairy dah merayap satu rumah.. gigih mama vakum hari2.. supaya khairy selesa nak merayap.. khairy pun macam dah nak merangkak..dah mula panjat2.. alhamdulilah.. moga sentiasa panjang umur & temankan mama selalu...



7 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah dah besar Khairy ye Ila.. seronok pulak akak baca entri picture by picture mengenai khiry ni :)

syalinda johari said...

comel sangat si kecik ni..

echa takashimaya said...

comelnya!nangis comel.merajuk comel.tido pon comel.ishk.geram!

transformed housewife said...

alhamdulillah makin tembam dan comel.

norul yefry said...

subhanallah.comelllllllll sgt khairy ni.

kayyana said...

Alhamdulillah ... seronok baca perkembangan khairy.. comel la dia... hehehe

Miracle of Qaseh said...

SALAM PERKENALAN.

ALHAMDULILLAH, BABY MAGIC KHAIRY, SMG SEHAT WALAFIAT. TULISAN BAJU KHAIRY TU TAKDA MAKSUD X BAIK PUN KAN.

BABY SY PN LAHIR DI UKMSC AND DOC PROF SY PANGGIL 'PRECIUOS BABY' SBB SY DAH BYK KALI GUGUR SMPILA PROF N NURSE HUKM YG JAGA ^_^

SMG MAMA KAHIRY LEBIH TABAH AND KEEP STRONG SUPERMAMA!