ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, June 19, 2021

KAB GOLD : PATUH SYARIAH DI KAB GOLD

Status CEO KAB GOLD

Ada orang tanya pada saya, apa beza patuh Syariah di KAB Gold berbanding syarikat-syarikat lain?
Ini salah satunya. Kita akan jual emas yang telah sedia wujud. Tiada pre-order. Tiada booking saja-saja.
Dalam sistem kita, semua pelanggan akan membeli dengan kesedaran bahawa barangnya benar-benar wujud. Mereka tidak berebut dalam keadaan buta.
Kalau kalian semua rujuk di bahagian bawah sekali, kita akan letakkan berapa jumlah keping yang masih tinggal. Para pembeli boleh membeli dengan senang hati sebab mereka tahu berapa lagi balance emas yang boleh dibeli.
Bila dah beli, emas tersebut akan terus kami asingkan. Ia dah memang milik mutlak pelanggan tersebut. Kami tak akan pusing lagi emas tu untuk diberi kepada orang lain terlebih dahulu.
Inilah standard patuh Syariah di KAB Gold. Kalian boleh cek kat dunia ni, berapa syarikat yang letak balance emas dalam website dia? Ada tak? Kalau ada, boleh share juga dengan semua.

Sama juga dengan akaun Uncang Emas.
Semalam harga rendah dan ramai orang berebut nak beli. Syarat utama sah batal pembelian tersebut ialah, KAB Gold mesti memiliki terlebih dahulu emas tersebut sebelum dijual kepada pelanggan. Pelanggan tak boleh main beli je tak tahu stok ada ke tak ada.
Sehinggakan pada petang semalam, stok Uncang Emas tinggal 0 gram. Maka kami terpaksa stop kejap penjualan untuk kami restock dulu dengan kilang emas untuk Uncang Emas.
Kami boleh je terus top up dalam sistem. Tapi kami taknak menipu. Kami pastikan bukan setakat dah lock dari kilang, kami kena bayar dulu harga emas tersebut kat kilang. Barulah emas tu kami yang punya. Barulah kami akan restock dalam sistem untuk pelanggan beli.
Ini jaminan KAB Gold. Kami taknak masuk campur apa syarikat lain nak buat dan claim. Kami hanya nak semua orang tahu, itu jaminan KAB Gold kepada semua pelanggan kami.
High standard of Shariah compliant. We are not only Shariah compliant gold company. But we are more than that. We are Shariah driven gold company.
Macamana saya boleh pastikan sebegitu? Sebab saya owner bisnes yang tahu pasal syarat-syarat patuh Syariah. Sebelum Chairman KAB Gold tanya - sebab beliau sendiri adalah ikon patuh Syariah antarabangsa - baik saya pastikan dulu betul-betul.
Sebelum Penasihat Syariah KAB Gold buat audit, saya wajib pastikan semua staf saya tahu requirement sebegini. Biar sistem pun selari dengan kehendak Syariah.
Semua orang boleh berurusniaga dengan KAB Gold dengan rasa tenang dan tanpa was was. InsyaAllah kita jayakan agenda patuh Syariah ini sehingga ke akhirnya.
 Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.

Daftar percuma.
Beli emas baru bayar


Boleh klik link telegram nie ye utk info lanjut tentang KABGOLD.
Saya akan update info dari masa ke semasa di link telegram ini.
Jemput panjangkan link ini kepada rakan2 yang berminat juga ya
Beli emas di KAB Gold ada 2 cara :
✅ Pilih item ready stock yang ada sama ada gold bar atau dinar. Beli, bayar dan pilih cara mana untuk penghantaran. Tiada pilihan lain kecuali simpan sendiri emas fizikalnya.
✅ Beli gram emas menggunakan program Uncang Emas. Kita boleh beli gram emas dan nampak gramnya dalam akaun Uncang Emas. Ada pilihan untuk terus kekal dalam akaun atau keluarkan fizikalnya dalam bentuk gold bar atau dinar. Nanti gramnya akan ditolak dari akaun Uncang Emas.APA ITU "UNCANG EMAS"
❤️ Beli gram emas melalui program uncang emas. Yang ini macam akaun. Tak ambil bawak balik pun tak apa. Kumpul dalam akaun.
✅ Para pelanggan akan membeli gram emas milik KAB Gold yang dikongsi bersama-sama dengan pelanggan lain. Sebagai contoh, pelanggan membeli beberapa gram daripada gold bar 1 kilogram milik KAB Gold.
✅ Biasanya orang beli uncang emas sebab malas atau takut nak simpan sendiri.
✅ KAB Gold tak kenakan apa-apa upah simpan dalam uncang emas ini.
✅ Para pelanggan nanti akan dapat lihat bilangan gram sahaja dalam uncang emas, bukan gold bar atau dinar.
✅ Pelanggan juga ada pilihan untuk keluarkan fizikal dari uncang emas. Boleh keluar gold bar, boleh keluar dinar. Tiada masalah.
✅ Bila keluarkan fizikal, ada caj premium mengikut item yang perlu dibayar oleh pelanggan.
✅ Kalau masa pelanggan nak keluarkan fizikal dari uncang emas, KAB Gold sudah ada ready stok item apa yang pelanggan nak, maka boleh terus ambil stok tersebut. Kemudian gramnya akan ditolak dari uncang emas.
✅ Jika tiada item pilihan pelanggan dari ready stok, maka KAB Gold tetapkan 15 hari bekerja untuk adakan item emas pilihan pelanggan tersebut.
✅ Pelanggan boleh kosongkan uncang emas dan tiada penalti akan dikenakan.

No comments: