ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, March 1, 2011

Saya ditegur oleh Great Teacher Onizuka (GTO)

Tiba-tiba saya perasan di bahagian "Bicara Kita Bersama" di side bar blog saya ada ditinggalkan komen " As salam,blog ini sudah kena tegur http://www.blogger.com/goog_1830679420  

Hehe..terus saya buka dan di blog GTO terpampang header saya yang comel itu disertai dengan komen-komen dibawah.



1) Header cantik tapi bila guna Mozilla macam lebih satu pages blog ini. Juga, Widget follower rasanya tidak sesuai berada di atas entry. Umm, entry surely lebih important dari Widget follower tu kan?
-alamak camana nak buat supaya kalau guna Mozzila sama seperti kalau guna IE. Any sugestion?
-Saya letak folower diatas cuma untuk menghargai follower saya sahaja. Tak sesuai ye?? Ada cadangan nak letak dimana? Letak dibawah sekali macam tak sesuai di hati saya.. sob..sob...


2)3 Column n banyak widget. Nampak agak kurang kemas blog. Suggestion : Kemaskan widget or tukar kepada 2 column.
Saya setuju!! saya tengah berusaha untuk buang widget yang tak diperlukan dan perlukan sedikit masa untuk tukar kepada dua colum..
 
3) Ruangan entry agak sempit coz of 3 column dan gambar di entry nampak kecil dan kurang mempesona. Gambar salah satu tarikan dalam berblog kan?
Saya setuju!! Saya akan usahakan untuk jadikan 2 colum!!
 
4) Siapa Saya...Sayalah? Kreatif juga tagline nya .
Hehe.TQ. Tagline itu ikhlas dari hati saya..
 
5) Too many widget especially banner Contest etc tu...So, tumpuan saya agak terganggu bila membaca entry.
Setuju!! Saya akan buang mana2 yang meyakitkan mata tue ye..
 
6) Word verification : Oh,menyusahkan dalam mengomen. Maybe boleh disablekan nya.
Setuju!! Saya dah disablekannye

Terima kasih kerana GTO sudi jenguk dan tegur di blog comel ini. Saya akan cuba remove mana-mana yang serabut. Paling penting nak jadikan dua colum tue kena buat perlahan-lahan . Remove mana-mana widget yang tak pakai dulu pastu zas zas zas jadikan 2 colum! Bila nak buat???? Masa mengejarku di setiap sudut.. AKAN BUAT JUGA!!!

6 comments:

Ely Hasrul said...

tapi kan part letak folower kt atas tu yg menariks (sy xbuat pon ekceli) tp mmg sy suka gak kalau follower kt atas, mmg rasa appreciate lah bende tuh hehe

dh klik hb

Mama Zharfan said...

me letak widget follower kat sidebar, tp among top sidebar lah :)

me dh click HB!

transformed housewife said...

sy pun letak follower kat bhgn atas sekali sbb kalau kat tempat lain mcm tak nampak. Dah klik HB.

Adyshariz said...

dulu sha pon letak atas..tapi sebab iklan Hb tu dok situ..alih la ke tepi skit..tapi still appreciated smua follower tau..ngehee

HB tuk mama juga - jom klik

Liza said...

Terbaca gak ari tu.. Peluang yg mnarik kan kena tegur dgn GTO.. :)

Liza baru je alih letak atas follower yg join GA Liza. Off course appreciate dorg semua. MMuah!...

Wansteddy Tales said...

owh... kalaulah wan pandai coding2 ni. kdg2 tu lain layout lain saiz code. wannyer design header bnyk kali GTO tegur. mostly kat customer punya blog. wan pnya blog saja dia xtegur lagi. wan tgk gak kat blogger lain punya blog. ada tu remove gak sbb serabut dan boring katanya. apa nk dikata. lain org lain cara kan. lagipun wan design base pd permintaan pelanggan dan kesukaan wan juga haha... tp keseluruhannya, wan suka layout Ila yang baru. Kemas dan comel ^^