ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, March 9, 2011

Selalu join contest di FaceBook? Anda kalah? Mari ketahui puncanya..


Gambar dari  sini

Saya pernah join dua kali contest di FB dan saya pastilah kalah kerana saya tak punya masa untuk meraih undi(hehe ayat cover sebenarnya tak glamor). Contest di FB ne semestinya memakan masa boleh kata 24 jam kena mengadap PC untuk meraih undi.Ada beberapa cara untuk meraih undi. Saya kategorikan cara sopan dan cara kotor..



Gambar dari sini

CARA BAIK
1)inbox personally pada kawan-kawan yang ada-sungguh sopan cara ini hehe
2)exchange vote dengan yang join contest juga- say hi pada sesiapa yang join contest yang lain dan minta dia vote anda dan anda akan vote semula.Walaupun macam menggangu tapi okla..sebab rasanya semua pun buat macam ne.ini yang saya katakan memang makan masa kalau join contest FB ne sebab anda kena rajin meraih undi sesiapa sahaja

CARA KOTOR
1)exchange vote link- exchange vote pun ada pagenye.. yang ini saya tak tau pulak sebelum ne.. type exchange vote kat search nanti banyakle page yang kuar dan anda like dan mention berapa banyak vote anda nak.Nanti adalah yang akan reply dan anda perlu balas semula.

2) beli vote-ada yang jual "LIKE" tau. Anda bagilah tau anda nak berapa like so dia akan buat.Kalau satu like RM0.30 dan anda nak 300 like dah berapa third parties tue dapat?Ada pulak syarat kena beli more than 1000 LIKE. Kalau kurang dari 1000 so harga per like akan jadi  lebih mahal. Aduhai macam nak beli kad kawin pulak.


Gambar dari sini

Pada kawan-kawan yang tak menang tue janganlah sedih sangat sebab anda tak menang bukanlah kerana anda tak menang tapi kerana perkara-perkara dia atas juga. Tapi pada yang menang pula kita tak bolehla simply tuduh diorang guna cara kotor ini.. Sapa yang makan cili dialah rasa pedas. Sapa tak makan mesti tak rasakan??

Dan percayalah nanti mesti ada software yang akan dicipta untuk "LIKE" secara automotik.Alah ala-ala software yang boleh blogwalking sendiri tue. Kita mati-matilah ingat diorang jenguk blog kita. Kita pun jengukla balik and  for sure traffic diaorang akan naikkan?Macam-macam kan penipu zaman  sekarangkan?

Mana saya tahu citer ini? Saya tau dari Eliza Dianna yang cantik ini. Dia join GA saya dan menang. Sejak itu saya suka baca blognye.Kenapa? Sebab saya jeles walau sudah beranak 2 tapi dia macam anak dara(waaaaaaaa saya pun nak jugak pinggang 24/25 tue) Pulak tue sekarang dia study di U saya dahulu.Pulak tue dia &hubby business minded dan saya suka nak baca cerita orang yang bermula semuanya dari bawah. lagi etc etc..Aduhai banyak pulak..

p/s: My blogger friend MZ ada join contest FB.Guna cara baik tau.Meh tolong vote untuk MZ.Bila vote anda boleh join luckydraw darinya & mana tau anda boleh dapat dompet CLARKS original .UK mari tau..

14 comments:

Mama Zharfan said...

tq sbb sudi meraih undi utk me :)

me nak beli2 vote? emm..tak kuasa i :p better me beli terus hadiah tu dari dok beli vote :p
tgk value hadiah lah nak mati2an 24j ngadap lappy pun..me join ni pun utk adik me--bknnya me ada bb kecik nak guna breastpump tu :p

sbb lama voting period ni, so tak tau le ada chance nak menang ke tak :p

firahadifa said...

macam tu pulak yer.. hrmm.. x penah lagi join contest fb ..

transformed housewife said...

ooo mcm tu tak pernah tahu pulak. nasib baik Ila cakap. Sy pun tak pernah menang bila masuk contest kat FB.

kinna said...

tak pernah join contest dlm fb..

Adyshariz said...

Macam-macam cara ya..dasat btul

e.l.i.z.@ said...

heheh ila tulis sopan sikit..eli tulis penuh perasaan hehe..jgn tak tau, ada org tu terasa ngan entri eli tau, terus sms..riso betul dia.tkt ada org potong vote dia..amik la nk menang sgt heheh

selipar budak kan hadiah tu? ilax tulis apa2, tu eli confius, betul ke dr ila ni heheh thanx tau..eiymann ofcoz la suka tp kakaknya jeles heheh

e.l.i.z.@ said...

heheh ila tulis sopan sikit..eli tulis penuh perasaan hehe..jgn tak tau, ada org tu terasa ngan entri eli tau, terus sms..riso betul dia.tkt ada org potong vote dia..amik la nk menang sgt heheh

selipar budak kan hadiah tu? ilax tulis apa2, tu eli confius, betul ke dr ila ni heheh thanx tau..eiymann ofcoz la suka tp kakaknya jeles heheh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MZ: hehe...insya allah ada rezeki MZ boleh menang. MZ kan ramai follower..

fira: cuba join sekali baru tau..hehe

TH: so janagan sedih kalau kalah pun..ada sebab tersembunyi

Kina: joinla sekali..macam2 gaya dan cara


adysyariz: dunia zaman sekarang

eli: hehe..ila lah tue..aahla ila lupa nak cakap itu hadiah GA ila. dah terkejar2 nak pos. kalau tak pos hari tue.entah kurun ke berapa nak pos..hehe

ye ke ada yang terasa?? haha..

Liza said...

Kalau menag guna cara kotor, xkan rasa kepuasannya kan.

Liza pun tak pernah lagi nak meraih undi kat fb.

Liza said...

Psst, liza pun minat baca blog Eliza tuh.. Pertama, gambar dia cantik2 + orgnya pun cantik.. :)

Wansteddy Tales said...

Oho... Wan mmg kalau jumpa contest like2 FB dan vote2 blog = serender.
1st sbb mengaku xfemes. maka susah nak raih undi cara suci

2nd sbb malas nk raih undi sbb takde ramai kenalan.

3rd sbb kalau kalah mmg buat frust berganda even tau dah hasilnya.

wan pn ada komen kat eliza blog. serius tension dgn penganjur yg guna syarat ni. syarat suh buat entry kreatif tp bila publish yg menang tu menang vote semata. haih...

tapi tu semua rezki masing2. cuma bila ada yg guna taktik kotor....kita yg xpuas hati n xde mood nk join lagi.

tp wan kalau ada contest yg lukis2, kena vote2 pn wan join gak kekadang, bkn nk menang pn sbb tau ssh nk menang. juz nk timba pengalaman n asah skill ;)

Chempaka Sari said...

saya sanagt sedih sebab tak guna atau takut nak guna taktik tak sopan tu.

saya punya lah gigih tau guna cara sopan. malu sgt sebab nampk semanagt.

Dapat lah nombor 5, hadiah sagu hati je..

Zefa NorAsmara said...

Owh.. exchange vote kate page tu cara kotor ye? Ibu Yusuf termasuk kontest kena vote, google punya google sampai ke entry ni. Hmm.. susah juga ye..

Myra Jay said...

Pernah join contest dalam FB, bila yg nk kena LIKE ni mmg lomah.. Sebab konpom akan kalah :0