ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 28, 2011

Review HOOD VS EVIL COLORING CONTEST @ e@Curve

Saya ada cerita kat sini Amana akan masuk coloring contest. Anak-anak saya dah besar dan makin mudah nak manage. Jadi saya akan cuba masukkan Amana aktiviti yang membolehkan dia bercampur sesama rakan sebaya dia. Kalau hari-hari dok taksa monday-friday, saturday/sunday pulak melopong kat rumah camana minda dia nak berkembang ye tak? Setakat pergi garden & pool je camana anak saya nak jadi creative, kritis dan innovatif. Macam mana dia nak apply paten nanti? haha..Merapu je mama dia. Meh la jenguk gambar ye

Ini sepupu Amana. Saya masukkan hampir 10 anak-anak kenalan untuk contest ini.Kiranya kat sana sepupu En.Papa, kawan-kawan saya dan tak lupa saya jumpa geng blogger. Saya jumpa Wans-orang yang bertanggungjawab ajak saya masuk contest ne. Trimas Wans.Jasamu amat ku kenang. Tengok muka pun tau Wans ne jenis yang mudah buat kawan & asik gelak je. Nanti kita lepak sesama nak? Opis kita dekat je...Tapi mana cukup masa lepak time lunch/ lunch Jumaat.Camana nak gossip haha

Ramaikan? Happening jugak event ne kan? Buat pertama kali saya jumpa Ezzna. Dapatla tengok inlive Dania Yasmine yang banyak menang&masuk contest tak lupa iklan commercial.Kamu comel bangat ye.Baru-baru ne Dania menang Little Princess SOGO. Tahniah ye Dania.


Permulaan event. Opening Dance by Fitness First. Perli ka?? Nanti saya kurus la balik. Bila?? Bila saya susah ati. Sekarang senang hati hehe. Ayu , ila nampak Ayu pun lompat-lompat masa ne.. Ekeke acah je. Saya sampai je orang pertama yang saya jumpa Ayu.ekeke. Mula-mula nampakla seorang adik  ne bawak baby putih mugil. Dalam hati "macam bisa ku tengok?" Nampak je Ayu baru tercakap "lorr itu Amani" Rupanya adik Ayu dukung Amani. Sebab saya sibuk jadi organizer tak rasmi pada kawan-kawan yang saya daftarkan saya tak dapat borak2 dengan geng blogger. Saya nampak diorang berkumpul depan stage. Nak je join tapi si Amana dok dengan sepupu2 dia. Lagipun i malula dengan uolls..hehe

My Sahabat!! Kononnya kami ne busy sangat sampaikan kalau nak jumpa hanya masa kenduri & event macam ne jela. Masa ne jela dapat gosip.Itu pun sikit-sikit je sebab melayan kerenah anak-anak.


My universitymate. Aci ke cakap macam tue. Tak sangka kami masih berhubung walau masing-masing dah anak dua. Kami akan jumpa kalau saya ada event depan office dia atau kalau saya tempah baju di bangunan office dia. Dulu-dulu masa study dialah hantar saya pergi kelas naik motor dia aka besi buruk!! (kami tak cakap..kamu yang panggil motor kamu besi buruk ye) Kalau duit PTPTN /PTPTpu dah habis dia datang umah mak saya & cakap lapar kat mak & makan je apa yg ada kat umah. Selamba badak je. Kalau duit takde dia bukak je beg duit saya & amik duit. Saya pun buat macam tue kat dia.haha

Ada tak anak org lain mewarna sambil hisap botol susu? Takde kan? Organizer siap amaik lagi gambar Amana hisap botol susu. Saya nampak tak tipu tau..  That's my selamba Amana. Like papa, like daughter...ekeke. Eh bukan papa dia hisap botol susu maksudnya En.  Papa pun bukan peduli apa org kata & pandang janji dia tak kacau orang lain..hehe


Kakak mewarnalah ye. Arief nak makan McD. Kakak tak makan McDkan? Sebab kakak kata bunuh baby.. Tapi inilah tempat makan yang paling dekat dengan tempat mewarna kakak.Jadi kakak jangan marah ye..
Senyum je.. Okla mama nak Amana happy je sayang..

Ada improvement dari first coloring contest. Tak sangka dia ikut arahan En.papa suruh warna background sekali.

lamanya kakak ne.. Arief tido dululah ye.. Arief pun dah kenyang makan..Minum susu.Ngantuk pulak

Dah mula buat perangai.. Amik gambar pun tak mo senyum. Penatla tue..

Habuan hari itu. Biskut tue sedap tau.. Malam tue jugak Amana pakai t-shirt walau saya kata saya nak basuh dulu..mmm..budak2 macam tuela. Ada tiket wayang cartoon tue. En Papa dah cakap pada Amana akan hantar saya & Amana pergi tengok wayang. Yahooo..masa yang saya tunggu-tunggu untuk bersama Amana sahaja.pasti relex and tenang. Saya selalu tgok cerita mat salleh .. seems happy bila mommy&dauther days outkan? Ada satu citer yang saya selalu tengok ..Anak & mak macam adikberadik tue.. Apa tajuknya.Adik saya mesti ingat...

10 comments:

Wansteddy Tales said...

Inilah entry yang kutunggu2 Cik Ila hohoho... Wan baru nk karang. Kerungsingan buatkan entry tu asyik terpending lama. Besh jumpa Ila haritu. Sayang xdpt borak lama. ada koling2 pulak huhu... okes sangat nak jumpa2an, kita set masa boleh lepakian nnt. set je masanya Ila laling hohoho...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

okkkkkkk kita set..mayb jumaat next2 week kita g sentral nak..kita lepak makan sama2 and gosip2..

eim said...

alaa tak dapat join arr ari tu jadi driver mama im gie ngurut..nampak meriah je eh..ila ngan wan dah jumpa eh..nnt nak lepak jgn lupa ajak im tau hahahha ...

syuhada & yusry said...

comey betul arief ni angah.....gerammm betullll....tgk muka die time mkn mcd tu kelakar...

pandai amana colour da ader improvement...tp mcm boy cikit la...adeehhh amana ni....

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahahah.....wahhhh amana siap daring minum susu lagik :)...bersungguh jugak ayu tgk amana mewarna..chaiyok2

Em's Family said...

waaa bestnyer, hari tu tak sempat nak daftar, hari yang patut daftar, tak tau laa angin mane, boleh pulak lupe, last2 nak pi daftar balik, tak kose lah pulak kan...

Ummi Danish said...

comey.. rajin join event2 ek. bgus, gud for kids yg nak membesar kan

sariena said...

gilmore girl
angah biarla rambut amana pnajang!

kinna said...

rajinnya amana kaler..cantek!

em, mama amana pun rajin bwk anak2 join event ek..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

EIM: OK TAPI IM BELANJA HAHA

ADA: ARIEF TUE MMG MEYEJUKAN MATA HARAP2 MENYEJUKAN ATI JUGAKLA

YELA..YELA..LAIN KALI TAK POTONMG RAMBUT AMANA MACAM TUE

AYU: SELALU ILA CAKAP .NAK MENANG MACAM ANAK2 KAWAN MAMA TAK?? ANAK2 AYULAH TUE..NGEH NGEH

EM: KALAU TAK BOLEH KITA JUMPA KAN??

UMI DANISH: MMG ITU TUJUAN ILA.NAK DIA BERCAMPUR2 SAMA2

ADIK: HAAAAAAAAA..BEST KALAU ADA CD TUEKAN??

KINNA: ALA AWAK TUE PUN SAMA HEHE