ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, November 29, 2012

Graduation Day.Me? No..No..No

Citer dah nak berkulat dah hihi.. Meh kita sambung citer graduation day amana.. sambungan dari entry amana dapat no 1 dalam kelas tue. no satu konon tapi tiap kali nak bukak ipad nak tgok upin ipin/disney etc etc  mesti suruh mama yang ejakan haha.. nampak benor amana dapat no satu sebab pandai menari ... haha.. tapi sekarang lagi pandai .. kalau ada cartton yang dia minat dalam tv.. dia akan copy ejaan tue and search dalam youtube dalam ipad.. anak2 sekarang .. sabor jelahkan? ada kawan FB/comper lagila.. anak si mira .. anak dia mintak no mastercard sebab nak beli game dalam ipad haha..kelass jah.. mak bapak tau mastercard bila masuk keja je.. anak2 sekarang advance gituuuu...


comel je tengok Amana atas pentas. masa dia practice tarian kat umah nampak sumbang je muahaha.. tapi bila atas pentas veryyyyyyyyyyyy the comellll..kembang semangkuk mak ko tengok.. siap bersila di celah2 budak2 kecik depan pentas.. kecik2 nie okla nak menari bagai.. dah besar takyahla ye amana.. mama sesah (bahasa org melaka maksudnya pukul)  dengan lidi penyapu. smlm dia nak pakai baju atas nie tapi saya tak jumpa cover baju oren kat luar. baju nie two pieces.. tiba2 amana cakap...

 kalau tak jumpa cover oren tak mo pakaila mama, nanti polis tangkap sebab pakai seksi2
(ajaran sesat sapa nie)
sapa cakap?
 eh kan mama yang cakap
bukan polis tangkap tapi Allah yang marah
oooooo....


kakak sibuk atas pentas tapi si adik yang tak takut orang nie sibuk interview orang satu persatu.. gambar pertama jumpa kawan yg main tepon.. siap berlakon tepon mama lagi.. gambar ke dua sibuk nak baby kecik tue.. macam2 diinterviewnya.. tanya baby lelaki ke pompuan.. yg paling best "arief nie baby mama" kahkah.. dah besar gonjeng mengaku baby .. yang ketiga berjaya songlap patung upin ipin budak tue.. bapak budak tue yang baju kotak2 letak dalam poket.. arief nampak terus mintak.. sabar jelah.. dilog selamba "eh upin ipin, arief nak"

arief tengok result amana ke? haha..entah apa yg digosip dua beradik niekan?

nie kawan baik amana. namanya dayana. sibukla nak pegi umah dayana.katanya dia boleh tunjukan jalan. boleh caya ke? dahla mak ko pun fail hafal jalan dapat anak yg confident sangat nie mau sesat dua2 beranak. tapi sedih sangat bila one day amana bangun tido & cakap "mama amana mimpi dayana.mama jangan takut mama dia pun baik macam mama.mama dia mesti jemput kita masuk. tak halau kita" eh? pandai pulak bodek budak nie. okla sabtu next week mama bawak amana umh dayana.. kalau sesat siap!!


so suweet amana..
tak sangka dah lima tahun allah izinkan amana dengan mama
semoga allah izinkan sehingga mama dapat tengok amana dapat ijazah, master &phd
walau mama cuma sampai ijazah mama harap amana dapat lebih dari mama
bak kata mak saya

"kalau mak yg dulu duduk umah kayu boleh dapat umah batu,keta etc etc
kenapa anak2 mak yg duduk umah batu tak dapat lebih?"
satu cabaran tue ye.. semoga doa emak sentiasa mengiringi saya & anak2

4 comments:

AdaM Hawa said...

ramah arief.. amana nampak tinggi bile di atas pentas.. sangat comel mereka berdua..

Lizayati said...

Waah, friendly cam mama dia la Arief tuh..

Wan Amira said...

amana nampak sangat confident di atas pentas :)

transformed housewife said...

mcm2 gelagat budak2 bila graduation kan.