ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 14, 2010

FROM KOREA WITH LOVE-PART 2

Perjalanan ke Hotel Ibis dari Inceon Airport ambil masa lebih kurang 1 jam. Saya cuba tidur dalam bas kerana kepenatan tapi tak berjaya. Tiba di hotel kami dimaklumkan kami cuma boleh masuk pada  jam 1 tghari. Waduhhhhhh gue sudah letih dong!!! Akhirnya saya dan Azlin ambil keputusan berjalan2 keliling bandar Suwon. Yang seronok nampak Tesco..Haha. Apa benda pertama yg saya beli di Korea???? Air mineral!!! Yang berharga 230won.

Saya ingat nak beli kasut  yang selesa sebab kasut ne dah gigit kaki saya. Masa beli elok je tapi sampai Korea rasa ketat. Lin cakap sbb sejuk kaki saya mengembang dan buat kasut jadi ketat .Ye ke??? Tak kisahla yang penting kaki sakit. Tapi langsung takde kasut yang resonable price. Mahal woo.. Pada saya yang tengah sengkekla ne...sebab saya ke sini tanpa sebarang elaun kecuali duit sendiri. Last minute punya cerita beb.... Bawak jelah apa yg ada...  Saya dan Lin akan convert semuanya ke Malaysia sebelum beli apa2. Hehe.. Kalau lebih kurang harga Malaysia baru beli.


 Ini bilik saya. Sempit.tapi saya suka!! 5 tahun lepas saya pergi ke Bangkok (masa tue USPTO-United State Patent Office yang taja) Saya dapat bilik yang besar. Dengan cermin besar depan katil buat saya takut tidur seorang. Macam hantu NaNg-Nak kuar dari cermin!! Tapi bilik kat Korea ne memang limited space.Suka tauuuuu..Kurang kadar ketakutan saya. Tapi Lin dah request nak tidur sama sebab dia takut so kami akan bergilir2 tidur di bilik masing2.

 Gatal kan? Masa kat Kl bila foreigner amik gambar kat KL saya senyum2 je 
Kat sini org pulak senyum2 bila saya galak amik gambar kat bandar diorang

Ini first spot yang Azlin cadangkan sebagai lokasi photoshoot kami

Okla sampai di sini sahaja. saya ada country report yang perlu disiapkan. Sepatutnya kami kena emel b4 15/10 tapi dah kami dimaklumkan ke sini pun last minute . Sebelum ke sini admistration approve yang kami kena selesaikan dalam tempoh 2 hari sebelum bertolak. Tapi takpe it's a challangelagipun nak present 23/10. Sempat lagi. Insya-Allah.  Tadi saya tanya Cambodia participant dia pun lum siap dgn alasan yang sama.LAST MINUTE NOMINATED!! haha.

Oh sebelum saya menamatkan entry hari ini  saya ucapkan terima kasih pada my bos sebab nominated nama saya ke sini dan pada SME Corpration  yang panjangkan tawaran ini ke pejabat kami terutamanya Puan Khairiah yang menyebabkan semuanya berjalan lebih lancar. Thanks a lot

p/a: Papa,makan apa hari ne?  Takut-takut En.Papa yang kurus masa saya tiada. Saya ada bawak banyak bekal.Yela ragu2 dgn status halal. Bukan ada JAKIM kat sini.ekekeke


2 comments:

kinna said...

wa..bestnyer jln2 cr keje kt korea..amek gmbr byk2 tepek kt blog..uat tatapan org sini :)

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

sonok.. kim salam Lyn