ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, January 7, 2011

KIDS & KINDERGARDEN BY SIAPA SAYA? SAYALAH..

 banner KIDS & KINDERGARDEN BY SIAPA SAYA? SAYALAH



Sejak Amana masuk tadika saya dah terniat nak buat GA berkaitan anak2 kecil dan kindergarden mereka. Tapi pengalaman buat GA sebelum ne buat saya cuak. Takut lambat umum result, takut hadiah tak sampai, takut tak terjengah, takut macam2 takutnya..hehe Sebenarnya sebelum ne saya dah pernah ke satu tempat dan dah teragak nak buat GA  bila nampak hadiah yang saya kira sesuai. Tapi masih ragu-ragu. TAPI tadi saya dah beli pun hadiah tue..hehe.. So kenalah buat juagak GAnya sebab hadiah dah ada!! Agak-agak ada yang nak join tak kali ne??

Kali ne saya tak mo pening-pening kepala. Saya buat mudah je.Konsep GA. tak yah parents pening pikir nak letak gambar anak-anak2 yang meletops dan saya pun tak serba-salah nak pilih budak2 yang paling cute antara yang cute-cute.Konsepnya lucky draw sahaja. Berikut syarat2nya:
1.BANNER- Letak kedua-dua banner diatas dalam entry . Banner GA tue sahaja yang perlu letak kat side bar ye...Saya terlalu suka dengan header blog ne yang Wans buat jadi saya nak semua orang tengok jugak.hehe

2.FOLLOW- Follow blog SIAPA SAYA? SAYALAH.. & LITTLEMUMMYDADDY dan link  dalam entry dan blog list supaya dapat tau update tentang GA ne.

3.TAG-tak payahla susah2 tag sebab belum tentu yang ditag tue nak buat.hehe

4.  FB- tak payahla nak like FB sebab saya pun kureng dengan FB.haha

5.TWEET- saya pun tak tertweet hehe.. tak payah kay..

6. KATEGORI:

KATEGORI A: -Memakai Uniform kindergarden
-Tak perlu ada suasana dalam kindergarden pun takpe sebab baju tadika tue je kita tau anak tue memang memakai sesuatu yang sangkut-paut dengan kindergarden
-Umur: 1 tahun-6 tahun (ada ke umur 1 tahun dah ada uniform? hehe)

KATEGORI B
-tidak memakai uniform kindergarden
-tetapi mesti ambil gambar di dalam suasana kindergarden.Mestilah ramai kanak-kanak2 atau masa hari pendaftaran tadika atau depan pintu kindergarden tue. Whateverlah..
-Umur: 2 bulan-6 tahun

5.KANAK-KANAK YANG LAYAK- 2 bulan-6 tahun.Letakkan nama dan tarikh lahir anak dibawah gambar. Kalau ada ramai anak yang boleh join dibenarkan buat lebih dari satu entry. Jadinya kebarangkalian menang lagi besar kan??

6. PERMALINK-tinggalkan di entry ini untuk saya jengah.

7. CLOSING DATE- 6/2/2011

8. HADIAH-Tengok pada berapa ramai peserta pada setiap kategori ye..Maybe 2 hadiah setiap kategori jadinya ada 4 hadiah.Maybe kategori A kalau ramai ada 3 hadiah dan kategori B tak ramai peserta so ada 1 hadiah je.Maybe jugak 3 hadiah untuk Kategori A dan 2 hadiah untuk kategori B.Apa2 pun semua akan direview dan dimaklumkan bila sampai masanya ye.
9. KONSEP- lucky draw Mudah bukan? Jomlah join ramai2.

48 comments:

me_czar said...

Kita boleh masuk tak???

Seb baik ada amek gambar.

Kita akan pastikan ko mengalami mimpi ngeri kalau kita tak memang. Muahahahahaha!

Mama Zharfan said...

zharfan kalau kat msia patutnya kindergarten, tp kat sini sistem primary skool--aci tak kalau me join letak pic zharfan pakai his school unform?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...
This comment has been removed by the author.
BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MZ: aciiiiiiiii

Myza: bolehle join tapi mana aci main ugut2 macam tue!!

Scorpio Girl said...

my kindy takde uniform...freedom to choose what to wear to school...amacam, layak masuk tak?:P
kalau nak jugak, boleh letak gambar pakai uniform lama tak?:)

ummi aka iem said...

alah faiq tak masuk kindergarden lglah plak ...huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

zaza: amikle pakai uniform lama asal umurnya msih 6 tahun.. hadiah ne kalau budak lebih 6 tahun dah tak sesuai hehe

kinna said...

zulfa dok taska, takde uniform..huhu..umo popnbln 5 ni br cukup 3..leh join tak??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kinna: cukup umur blhla join tapi kena pakai uniform

kakyong said...

Insya Allah, nanti kakyong join..
Fikri skrg ni belum dpt uniform lagi.. sbb xde saiz.. minggu depan baru dapat.. minggu ni pakai baju melayu jer...

eB ezrin said...

aerish baru 2 thn 6 hari... boley join ker? >_<
TQ yer jemput kami :)

e.l.i.z.@ said...

wow..contest yg menarik! i loikeee

kalu ada 2 anak yg sama² masuk tadika camne nk buat entry?
letak terus 2 keping gambar ke atau buat per entry?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eliz: boleh buat asing2 mana tau ada luck dapat 2 hehe

me_czar said...

Ko punya pasal, gigih kita buat GA ni tau. Tapi berejam jugaklah depan laptop ni. Hahahaha.

Memenuhi syarat tak? Lama tak buat contest ni, jadi slow sikit.

http://muq-ryn.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarten-by-siapa-saya-sayalah.html

me_czar said...

wokeh, dah asingkan jadi 2 entry

http://muq-ryn.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarten-by-siapa-saya-sayalah_10.html

chilun @ cik pau @ bibimie said...

oohh... xde gambo abg long. nanti ku ambil lusa pagi. esok xleh sbb pakai bj sukan.

Liza said...

Adam tak leh masuk la sebab belum 3 tahun.... Ke ada kelonggaran? Boleh specify lagi ta tarikh lahir dari thn berapa sampai thn berapa?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tapi adam dah masuk pre schoolkan?? ada uniformkan? asal ada uniform okla..

Lelord said...

hehhehe xleh join najlaa lom g skool

eb ezrin2 said...

okeh... nanti eb terjah mana2 kindergarden yg berdekatan... >_<

tq eh jemput kami... muahhhhhhhhhhhh

Lelord said...

heheheh aah nak wat cam eB la kena carik kindergarden, sempat kot balik mesia ujung bulan ni tuk join

Mama_Fatin said...

salam. kite join ek.

http://miniloveshoppe.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

kite dah follow yr blog too

Mama_Fatin said...

salam..kite da edit. sory lupe nak masukkan blog lagi satu.. nanti check ye

Liza said...

Ila, Liza dah join nih... Dgn gigihnya..

http://lizayati.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

kejora said...

SALAM,NI SAYA PUNYE YE..

http://kejora1.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

nur said...

menarik ni..
hmm tolong promote je la kot nanti

Jemput keALL IN ONE

Ummi Danish said...

saya join....

http://danish-full-of-luck.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

transformed housewife said...

salam,

Nak join this too:
http://crazyabtcontests.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarten-by-siapa-saya-sayalah.html

ini entri utk anak sulung. keja lg sy nak hantar satu lg entri utk anak kedua.

transformed housewife said...

Salam,

Ini entri utk anak kedua:
http://crazyabtcontests.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarten-by-siapa-saya-sayalah_22.html

belum ada anak ketiga, jd 2 entri je dulu. hehe

nanakimie said...

join:)neh entry untuk my first nephew:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

nanakimie said...

neh entry untuk my 2nd nephew:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah_23.html

nanakimie said...

sorry sis..lupa lak nak bagitau...dua-dua nana join kategori b....ke xboleh sis?hehe...kot nana salah paham syarat2 sis tu..

e.l.i.z.@ said...

yuhuuuu im back! hehehhe
nak tanya lagi..sorang anak boleh join 2 kategori tak?

kinna said...

saya dah join..bagi sokongan kat puchongites! hehe

http://kinna-kayrie.blogspot.com/2011/01/kids-contest-by-siapa-sayasayalah.html

Cik Jue said...

cik jue pun join jugak..ketogori A

http://jueannacontest.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html


*nak join dua2 ketogori boleh tak*

Mrs.Imran said...

salam...sy dah follow n join sekali

http://ohana-familyshot.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

MamaBatrice said...

salam dear

batrice pun nak join ler auntie contest nie...utk kategori A yerk auntie..
nie link nyer

http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

e.l.i.z.@ said...

ohaiyu'

akhirnya dpt gak join heheh..

http://www.elizadianna.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Zefa NorAsmara said...

Salam.. saya turut serta..

http://jemariasmara.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Terima kasih

Fadzillah Kamarudin said...

sorry...
pasal nak copy pic tu...
click ja atas dia...
dia akan load dalam page lain...
then boleh save...
=)

Ummi AmnaAmzar said...

http://amna2amzar.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Ummi Amna dah join!!

yatie chomeyl said...

dah join jugak :)

http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

sue said...

salam,
join jg ye

http://lovelysue-mivida.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarten-giveaway.html

ieda said...

salam dikk
akak joint :)

http://iedaimmi.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

e.l.i.z.@ said...

phewww lega..masih ada masa utk join sorang lagi anak :P

check this out:

http://elizakru-grapher.blogspot.com/2011/02/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

cikpuanhady said...

salam..saya join..entri autopublish jam 4.39 petang nanti.. kategori B..

Id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

kalau link tak valid pas tarikh publish, gitau ek..thanks..

ilhamny said...

alarr, bestnyerr..nuat la lg mcmnih..leh sy join..nak tanya anak kinder mana..?? sama mcm kinder anak saya..sri ayu..tapi background tu mcm tadika lain..