ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, July 3, 2010

Penat jugak masuk GA

Dah banyak masuk GA rasanya.. Camana agaknya diorang yg dah masuk beratus2 GA tue ye?? Agaknya rasa penat sebab lum dapat satu pun hadiah kot haha

Oklah citer hal lainlah ..Hari ini En.Papa ada hal diluar. So tinggal kami 3 beranak di umah ne. Nasib baik En. Papa mandikan budak2 dulu kalau tidak mau saya jadi langsuir berseluar pendek dan memakai t-shirt lengan pendek terpekik2 di tengahari... Susah nak handle budak2 ne sorang-sorang. Arief takde problem ..Amana ne ..Sebab tahap jeles yg tinggi selalu buat Amana di luar kawalan.....


Tapi anak2 tengah tdo dan saya dapat buat
1) cuci bilik air saya (tak amik gambarlah..buat malu je...)
2) cuci singki basuh pinggan


berkilat tak?

dua-dua sekali saya cuci..
kalau tidak iskk..mengalahkan org yg buat business kedai makan

 ehhhhhhhhh..tiba2 ada ayam yg telah siap dicuci ...

aik..proses kecutkan ayam nampaknya???


tengah mengeleggak.......

3)ooo..masak lauk makan tengahari merangkap malam
.lauk ayam masak gulai cili api
ketika lauk ne siap..dah penat..
oleh itu niat nak buat sambal ikan bilis bila En.Papa balik
(En.Papa mesti ada lauk sambal)


Amana tidur..so semua keja boleh berjalan lancar..


Arief amik kesempatan masa Amana tidur..
Macam sesi balas dendam dengan mengigit habis2an beg school Amana..haha

p/s: sehingga post entry ini lauk sambal ikan bilis tak dibuat sebab penat dibuli 2 beradik sehingga En.Papa balik dalam kata mudah DAH PENATTTTTTTTTTTT

2 comments:

sariena said...

hmm lemak cili api nmpk kurg menarik.
berusaha lebeyh! aja-aja fighting!

iem said...

haha penat kena buli ngan arif yek hehe..cian mama..