ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 5, 2012

CASING IPAD + SCREEN PROTECTOR = RM90! MURAH WEI

Ok i admit i memang suka barang murah. sapa tak suka barang murah ye tak? Tapi make surelah murah tue berkualiti. Kalau u beli barang A-RM100 and B-RM70 tapi kualiti sama so uolls nak pilih yang mana? Kalau pilih B org kata kedekut ye, Kalau pilih A- org kata bodoh so i lagi sanggup org kata i kedekut rather than bodoh!! haha.. Apala i meraban nie.. hehe.. Ok..ok back to the topic .. I beli casing + screen protector for IPAD2 nie hanya RM90 ye kawan-kawan. I ada tanya kedai2 kat Tesco Puchong semuanya kalau campur dua2 more than RM130.. Piewwwwww pandai korang buat duit ye.. Oh korang bayar sewa mahal kan? lupalak.. so semua kena kiralah..  Tadi masa i tunjuk kat member dia kata casing yg macam i beli nie ada yang jual RM150 sebab kualiti bagus + boleh pusing and harga RM150 tue tanpa screen protector tau. Luckly i dapat En.Papa jugak yg kedekut kiki.. Sebenarnya ikut i main hantam je beli tapi En.Papa jenis suka ricky2 harga & dia suka gak survey harga walau barang tue dia takde haha. Kalau i, barang dah ada baru sibuk nak cari. pastu tak survey main rembat je nasibla  accountant yang tak jadi accountant tue jadi laki mak.. hehe..


 Ok cun je dia dok macam nie kan?
Ada barang yg i suka beli yg branded spt jam & handbeg. Mcm jam CK hantaran kawin nie dah bertahun i pakai. 6 tahun ye. Kira berbaloi-baloi. Cuma tukar bateri & sekali je banglenye rosak. Plus design lain dari yang lain. penah ada sorang mamat China tarik tangan i and nak tgok i pakai jam jenis apa. GF dia kat sebelah. Rupanya gf dia minat jam mcm i pakai & nak beli utk gf dia.  Abg2 kat pasar malam lagilah. Sambil potong ayam sambil tengok tangan i. Last2 tak tahan abg potong ayam tue tanya "cantikla jam adik. brand apa ye?" haha. Jawapan jujur "jam hantaran kawin bang. tahan lama nie bang. dah 5/6 tahun tak tukar. kalau tukar jam nie kena tukar suami pulak nanti " *opsssssssss..larikkkkkkk*

Tapi ada barang2 yg i tak kisah pun pakai barang2 takde jenama. So tengok keadaanla. Lainlah kalau i punya harta 7 keturunan makan pun tak habis semua i beli branded :) I akan beli sesekali barang branded utk reward myself atau sbg kenangan event tertentu. Yang terbaru i target nak beli coach. Lagipun i dah ada wristlet coach dari US mak belikan so nak bagi matching (haaaa tak buat citer mak pg US lagilah!! ). Insya Allah by this year nak belilah satu. Kesiankan? Nak beli satu handbeg pun kena kumpul duit 12 bulan .kiki... Kalau i lakibini tak kedekut taklah dapat 2 bijik umah dalam usia early 30's. (pssttt ada kawan saya  dah ada 3 bijik umah di usia 32 tahun. nama rahsia. dia kata jangan bagitau. mesti dia lagi kedekut dari saya. muahahah) Kamu berlagak ye? Kang mak kamu suruh tutup belog nie!!


Nak tunjuk casing nie boleh tukar posisi



Ok i dapat nie dari belog MZ
Masa nie MZ nak beli utk IPAD yg MZ menang
And i pun ada terbaca casingnye tak berkualiti tapi tak ingat kat belog MZ or belog lain
Harga cuma beza RM1 dari yg i dapat
Yang i beli nie ;  i puas hati dgn kualitinya

Mana i beli?Suka nie kongsi info barang2 murah
Jalan Pasar kat satu chinese guy yg cuma bukak stall
Stall dia yg moden bukan yg jenis tutup dgn kain je ye
Stall yg jenis kunci2, ada roda.depan jalan raya
Chinese guy tue encem jugak + peramah
*mati i lepas nie En.Papa tak bagi pg jalan pasar lagi*

4 comments:

KhaiRin : anies said...

cantik kaler merah mengancam!

...sWeeT uMi... said...

murah tu tambah plak color merah cantek sgt ....tetttttt heheheh (^_^)

mama rifQy said...

wowww..kaler yang sgt mengancam youu...i pon suke yang murah2!!


ilaaaa..kite beli pulak photobook!! murah !! 54 hinggit!!

Sastra Dania said...

Lmbang buah epal tu yg mahal tue...merah lawo la