ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, April 4, 2012

Proud of you mak!

Banyak benor entry tertunggak. Nasib baik semalam dah siapkan Entry jalan-jalan ke Penang. Apa? Semua nak cerita? aahla..semua nak citer sebab saya belum ada majalah sendiri nanti saya ada majalah sendiri tak le saya citer kat blog nie..kiki. Semua nie utk kenangan.. saya ne mmg mudah lost memory kekadang saya bukak balik belog utk tengok bila, masa dan peristiwa berlaku. Part-part anak paling best sebab sekarang Amana dah 5 tahun & Arief dah nak 3 tahun tau.. how time flies.. saya pun tak sedar.. sedar-sedar je Arief dah pandai bercakap ..oh sekarang setiap kali masuk lif Arief akan cakap "hai" pada semua org dalam lif.. Lepas tue bila keluar lif nak ke kereta Arief akan jerit kuat-kuat "Larikkkkkkkkkkkk" Amana pulak dah pandai membebel kat Arief "Ya Allah Arieffffff, kenapalah Arief nie nakal sangat.kakak takde pun nakal macam Arief.." Ye ke? Mana dia tau.. Saya tahu sebabnya saya ada letak jugak kisah2 anak-anak saya kat sini. Katalah saya dipanggil Allah lebih awal, harapnya belog nie boleh ubati kerinduan anak-anak pada saya nanti, baru diorang tahu sedalam mana kasih saya pada mereka. Bukan semua boleh diluahkan dengan kata-kata ye tak.. saya luahkan dengan tulisan...

So reader kalau nak baca belog ini; bacalah dgn hati terbuka kerana setiap yang ditulis bukan utk riak, berlagak or so on.. Bacalah sebab semua entry nie ikhlas dari seorang anak, isteri dan ibu..Buka hati, buka minda dan jadilah orang yang berhati bersih..Insya Allah anda selamat dunia akhirat. Kata mak "bila hati bersih, kita akan selamat"

Ohhh sorry terlajak idea tak boleh undur haha.Ok meh sambung balik; tajuk lain mencecehnye lain.. Sambung balik entry di mana saya jumpa Anuar Zain  dan juga entry event di Sunway & Spa Resort. Mehla kita habiskan entry tue.. Tangguh2 nie keja org pemalas haha... in other words i rajin nokkk!!

Mari kita berkenalan dulu dgn aktres-aktres ternama ye..

Cer story cer story . pg clubbing kat mana ne? gelap-gelap mcm nie??
Clubbing apanye pakai tudung.
Oh ini bukan pelakon ; ini camerawomen

Pelakon tambahan- My sis - Ada anak ke 3

Mueh-mueh muah
Presenting the best actres!!
Niela mak i..

 Eh apa hal gambar cameraman nie lagi??
Oh nak tunjuk brooch cantik beli kat Korea . Beli sebab dah sampai sana. Bos saya kata kena beli booch kalau kat Korea sbb batunya lain.. ye ke??Percaya tak lebih baik beli brooch murah je sbb belum pernah ada brooch yg kekal lama. My BFF kata "jangan beli mahal2 nanti ko hilangkan jugak!"

Alolo budak yang asik "paw" semua org. Adik bongsu saya
Tapi nasib baikla budak nie belajar pun pandai, carik duit pun pandai.
kalau tidak.. mmmm..*tarik napas dalam2..*

Tue ha kawan dia Fatia yg lawak giler.
Kelakar
Ada sapa2 nak buat calon . Single nie
Baik budaknye.Pandai bawak diri

Nampak tak tue? Nampak tak tue??
Inilah event yg kitaorg pergi
Temankan mak yg tersayang nie
Semua dok tanya kitaorg
"oh anak2 kak ya..dah besar semua. Mak hebat.Anak-anak mesti hebat.Dah jadi agent? "
Mak jawab dengan confident
"coming soon"
Kalau dapat pg US free mcm mak boleh dipikirkan :)


Nampak tak mainan kat tangan saya tue
Balik je berebut2 Amana& Arief main
Bingit pulak telinga saya
Itu anak buah mak yg jugak dapat award

 Happy sampai nampak gigi
Happy sebab jumpa Anuar Zain haha

 MAK!! MAK!! MAK!!
*flying kiss dari jauh"



Ini group mak saya.
1 Malaysiakan? And mostly Chinese
India je belum ada.. Go go go mak..

 Event yang nie saya tak pergi.
Tapi k adik bongsu saya merangkap secretary mak & tukang pow mak yg utama ikut mak
.
"MAK KITA ADA BUNTING SPECIAL, MAK KORANG ADA?"
kalau budak2 mesti buat statment macam nie kat sekolah kan? :)


BANGGA DGN MAK, MOGA MAK MURAH REZEKI,
MAK MMG SESUAI DENGAN SLOGAN JACOB
TAK PERNAH PUTUS ASA DENGAN SEMUA CABARAN
I LOVE U SO MUCH MAK!!
SEBAB MAK, ANGAH DAPAT FREE IPAD :)


11 comments:

Mama Zharfan said...

congrats to ur mom :)
we love our moms and they are the best mom in our eyes..forever :)

norhidana said...

congrats2... tumpang bangga...
syoknyer...

Acik Erna said...

Tahniah..untuk mak..alhamdulillah dengan rezeki allah..

.: iEyLa :. said...

wwaaahhhhh...proud nye kak...
congrats tuk ur mum kak!!

AyuArjuna BiGoshh said...

hehehehe...........suka statement last kerana mak, angah dapat free ipad, heheheheh

azi said...

Patutlah anaknya hebat....sebabbb. emaknya lagi hebatttt...
Tahniah!!!buat emak ye...memang betul sumber inspirasi...:)

Nida Mohd said...

Wah..bestnye dapat award, tahniah to ur mum..

Btw, salam perkenalan, follow ur blog already..

ummiarissa said...

oh..memang mak ila seorang yang hebat...ila juga seperti maknya juga..keluarga ila pun nampak hebat sangat..memberi inspirasi kepada keluarga lain...tahniah ye!(ada sedikit cemburu bagi pihak saya,maafkan saya ye)...he he he

AdaM Hawa said...

tahniah!! ibu segalanya..

Cutemama1702 said...

hebat... bangga kan ade ibu seperti tu... kita anak mesti bertambah2 bangga hehe

mama rifQy said...

tahniahhhh untuk mak ilaa...adik bradik ila muke sepesen je..sengih pon sepesen jeeee..