ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, August 8, 2012

Alhamdulilah..

Uolls nk tau tak klau kt fb ada jer geng2 contest type jer status"alhamdulilah" berlumba2 geng contest lain masuk komen "menang contest mana" "oh tahniah" "menang apa" "menang cash ke"  Betul tak? Btul tak? Geng2 contest? Wah senyum sambil angguk2! Hikhikhik

Hari nie ada beberapa berita baik dan sy sgt2 bersyukur. Klau org gomen dpt bonus setengah bulan tp opis sy pulak pasti berdebar2..sebab semuanya di tangan board.  Tp semalam chairman da buat pengisytiharan bonus..alhamdulilah dptla lebih sikit dari yg gomen dpt. Kakitangan sokongan mmg dpt lebih byk sgt2 dr yg gomen annonce. Utk sy plak ada lebih beberapa ratus. Utk bos2 sma mcm yg gomen dpt. Horeyyyyy jom ank2 kita shopinggggggg... tp beli yg patut2 je ye sbb kita kna belanja berhemah. Nk msuk umh bru n amana pun kna daftar tadika bru yg psti registration je hmpir 1k agaknye.ini tadika amana yg ke 3. Muahaha. Ank sapa blh chalangge amana yg daftar  sampai 3 tadika? Haha..

Selain berita bonus khabar yg buat sy gembira ialah mendapat berita yg manuskrip sy disukai oleh owner publishing.Walau belum secara official lg. Dapat sedikit pujian pun sy da ckup gembira inikn pulak khabarnya hasil sy itu sgt2 digemari.. lebih2 lg ia percubaan sulung.umpama trial spm n dpt stright A.Alhamdulilah. Klau percubaan pertama menjadi saya akan buat yg ke 2,3 dan seterusnya. Ide oh ide dtgla byk2. Harap2 berbaloi kerana sy tak join byk contest kerana ini. Sy tumpukan pd manuskrip sy nie sahaja lebih2 lagi masa first review sy diminta tambah mukasurat & perkataan. Msa mmg cabaran yg sy kna atasi.ank2, urusan rumhtangga n pejabat  pun tak boleh letak tepi.percaya tak nk siapkan nie pun berbulan2 dekat lima enam bulan sbb sy tak ada masa dan suasana yg sesuai utk concentrate buat.

Yg ketiga mak blk dr mekah hri nie. Rindu bangat. Ingat nk bwk amana arief amk nenek diorang tp nmpknya mungkin sy n amana je. Arief tiba2 dmm pns. En papa yg akan take care mcm biasa klau ank2 skit. Itu kelebihn suami yg tak boleh sy nafikn.  Kdg2 caranya  melebihi sy yg menjadi mama. Ank2 skit akn jd prioritynya. Mlm td arief tdo kt luar dgn en papa sbb sy ngantuk. Smlm sy da lap, pujuk2 minum susu etc. Arief kn ank manja mama. Tak blh ckp kuat2, kna ckp baik2 lg2 time skit. Pastu nk melekap je dgn mama. *hati tisu mcm mama* bru tdo kejap da munth. Basah satu katil. Terus sy panggil en papa sbb belakg sy da denyut2 asik mengendong arief+ngantuk. Da 3pg. Pg2 ne terjaga sbb terdegar bunyi air. en papa mandikn arief. Katanya arief pns sgt. Kna bwk klinik kejap lg. Insya allah arief akn sembuh. Ank2 kan dugaan utk menduga sejauh mana kesabran ibubapa.

Antara yg lain bos bg duit raya cash 100,kwn bg serunding, msa sibuk perang kt dapur jiran beri sup daging + biskut yg sedap dan ada beberapa perkara kecil tp mengembirakn sy juga alhamdulilah. Hari ini kita gembira esok belum tentu.. pintalah hati yg tabah bukan hidup yg mudah bak kata ustaz pahrol.. insya allah itula doa sy kini. Jika ia memberi kebahagiaan berila sy kekuatan dan ketabahan tetapi jika ia memudaratkan bukala jln agar sy dpt keluar darinya..kerana pergantungan pd allah perlu diletak dihadapan bukannya manusia atau perkara2 lain. Kita akn lebih yakin utk melangkah ke hadapan. Insya allah. aminnn..

12 comments:

Dkna Abza said...

mesti rindu giler kat mak kan?? :)

AyuArjuna BiGoshh said...

alhamdulillah

Ardini Humaira said...

waaaa duit raya rm100.. nak jugak :D

mamaRIFQY said...

wah murah rezeki Ramadhan ila..ila tulis pasai ape ila..hebat ila nii

Rasp said...

syukur alhamdulillah.....

Mama Zharfan said...

me tumpang hepi..alhamdulillah :)

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah. murah rezeki awk n anak2 :)

♥ ROS ♥ said...

REZEKI..ALHAMDULILLAH..SONOKNYA :)

Cute Mum said...

alhamdulillah.. memang macam2 bentuk rezeki kita terimakan.. semuanya datang dari ALLAH..

Wanieys said...

Alhamdulillah...rezeki tu :)

|| NaFiRaa || said...

bestnye dapat duit raya.. saya tak de pon~ hyuhuhuhu

kinna said...

syukur alhamdulillah..jiran sy pon baik jugak. bg sambal bilis n kasut baby...mekasih ye jiran :)