ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, November 30, 2010

Baby Children & Parents Expo

I pegi tau!! Ini pun sebab belas kasihan my fren si Linda. Ala dia pun memang sibuk ajak i pegi. Actually i dah lama tak pergi Mid Valley. En.Papa memang banned Mid Valley & Sogo dengan alasan ramai orang. Tapi musykil kenapa masa zaman courting tak pulak nampak orang yang ramai2 tue?? hehe..
I masih ingat kejadian En.Papa marah seseorang di MidValley sebab orang tue marah2 i and cik cashier. hehe...

Oklah stright to the point i pergi expo ne sebab asik beli Majalah Pa&Ma yang dok promote pasal expo ne. Biasalah mama2 memang tergedik2 kalau nampak expo macam ne.macamlah banyak sangat nak beli. I sibuk pujuk Linda beratur nak free gift utk registration tapi si Linda refuse..Jahatkan dia?? Ala we'all  pun kelam-kabut sbb lepas tue  nak g Charles &Keith.Linda yg sibuk nak pergi kenapa i yang rembat satu handbeg?? Nasibla murah jugak hehe. Alasan beli handbeg itu adalah esoknya ada Family Day so need sling bag utk mudahkan i mengawal Amana&Arief.(Kalau nak shoping tolong jangan bagi alasan!!)

Review utk expo ini: Orang ramai, sambutan hangat, sampai nak jalan pun susah, lagi2 yang bawak storler&buggy tue alahai..kesian.Kalau En.Papa ikut memang tadah telinga jelah kena bebel. Plus anak2 merengek2 memang nasib badan lah..Nasibbbbbbbbbbbb En.Papa tak ikut haha.

Tapi pada i barangnye  biasa je..tak murah pun.. Adalah 2/3 yang murah..Oh mamypoko mungkin murah sebab review Ayu Arjuna dia cakap murah. I pergi pun dah kosong kat Mamypoko tue.

Tapi kebanyakkannya kalau i beli on-line lagi murah. Tapi sebagai bukti i pergi i belilah satu t-shirt utk Arief &Amana. Sorang satu je hokey mama kalian telah hampir pitam & nak muntah. I  pun terfikir teror betul orang2 Malaysia membeli-belah dalam keadaan macam ne.. Adusss i memang nak muntah sebakul nasib tak bawak bakul!!

Oh dari opis cuma bayar RM4. Bahagi dua cuma RM2 je. Tapi kenapa balik lebih RM10?? Haha kami yang bijak cuma bagi nama UOA sahaja.Sedangkan di area KL ne ada 3 UOA. UOA Bangsar, UOA Pantai Dalam & UOA PJ. Bijak..Bijak.. SEKIAN!.

1 comment:

Mama Zharfan said...

me time me kat msia, me memang tak pernah miss attending expo ni heheh every year me pegi :)