ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, November 8, 2011

KEJADIAN DI ALAMANDA

Semalam, Ahad iaitu Hari Raya ke dua Aidil Adha terjadi kejadian ini.... Nak buat camana org Kl raya mcm ne jelah..hehe. Raya pertama dah ke rumah MIL so raya kedua saya ingat nak ke rumah mak. tapi disebabkan regekan si Amana yang menuntut make-up Jhonson2 yang saya janjikan saya ke Alamada dulu dan selepas tue bercadang nak ke rumah mak.

Selesai kerja-kerja rumah & sarapan dalam jam 3 lebih kami ke Alamanda. Saya & Amana sahaja. En.Papa di rumah menjaga Arief yang masih tidur.  Ini kali pertama saya ke Alamanda memandu sendiri. Selalunya En.Papa yang bawakkan. Oh saya dah tekad nak berdikari iaitu boleh memandu kereta ke sana-sini. Senangkan? Senang nak shopping...kiki

Saya sebenarnya nak ajak Amana ke Carefour pulak beli barang-barang dapur lagi.  Tetiba hati rasa tak sedap. Saya terus  ajak Amana balik selepas shopping barang saya & Amana. dahla tak jumpa keta. Saya ingat saya letak kat Level P6. Tapi mana keta saya? Yang nak tergelak Amana boleh cakap "habisala mama , nanti papa mengamok kat kita" Dalam kecut-kecut perut saya ketawa dengar si petah ne bercakap. Saya tak boleh fikir lagi,  terus saya ajak Amana ke surau. Solat Asar dulu.Lepas solat Asar tenangkan hati, ikut je kaki melangkah terus terjumpa lagi satu eskelator. Oh rupanya kat Alamanda ne ada 2 bahagian eskalator yg tak bertangga tue. Apa tah namanya. Terus saya ke level P6. Horeyyyyy keta ada di situ.  Dan sungguh bagai dirasa keta tak boleh start!! Call adik lelaki saya & dia amik En.Papa sebab En.Papa yang ada jumper.. Cuba bayang saya bawak keta ke KL & jadi kes macam ne? erkkkkkkkk.. tak sanggup nak bayang.. Nak bukak bonet keta pun saya tak reti..haha

Dalam sibuk men"jumper"kan bateri keta tetiba datang seseorang "kak boleh tak saya pinjam jumper" kiki.. Bape ramai da beteri kong kat Alamanda tue ye? Alhamdulilah selamat saya & Amana.


Oh camana pun saya berjaya shooping baju2 opis. 
Lebih kurang RM267 termasuk keronsang-keronsang tue
Tetiba je rasa malas nak pakai baju kurung. Boleh?  


Amana pulak dapat majalah(RM8), ikat rambut(RM15)  & paling havoc dapat bedak padat Johson& Jhonson(RM14) . Asik2 dia pakai makeup saya, baik saya belikan makeup Jhonson2 yang lebih sesuai utk kulit yg masih lembut. Cecita sikit  ada ke makeup utk budak-budak kecik? Saya nak beli utk Amana. Tengah Amana sibuk makeup kat KFC ada budak lelaki lebih kurang baya dia sibuk kacau & tarik rambut dia..Haha.. nak ngorat Amana ke?

p/s: saya selamat sampai ke Alamanda sendiri tapi balik dijemput jugak oleh En. Papa. I lap U lah papa. Opsss tima kasih pada adik lelaki saya. Angah belanja ko pritzel Auntie Anne sebagai upah.. Bestkan?

23 comments:

azrinna said...

Tapi best kan shopping berdua?

Mama Zharfan said...

heheh me memang selalu kuar shopping dgn anak2 tanpa mr hubby :p sbb mr hubby keje susah nak dpt cuti :) so far ok ajer :p

madammondoq said...

i jarang sgt kuar shoping sendiri.. mesti laling temankan..

transformed housewife said...

kecut perut kan kalau tak jumpa kereta. lps tu tak boleh start pulak. Nasib baik ada hero dtg selamatkan. hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

hahaha, ayu pernah kes camni tapi abis minyak, meter minyak rosak. Jenuh tunggu encik hubby kat tepi jalan hehehehehe

ummiarissa said...

kalau pasal kereta saya pun kurang tau juga...rosak ke,tak leh start ke...memang saya angkat tangan...he he he..make up budak-budak kalau ada pun saya nak belikan juga buat anak saya..seringkali nak pakai bedak saya...

eliyaezlinalias said...

alamanda neh my fav shopping place neh~~~

Scorpio Girl said...

hu hu hu, adventure tu..rasanya mcm penah jugak stuck dengan kereta mcm tu masa kat JB dulu cumanya tak berapa gelabah sgt koz BIL + mekanik kesayangan Inche' SO dekat and besar manalah sgt JB tu..dlm 5-10 mins rescuers dah sampai..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

azrinna kenapa saya takleh bukak profile utk tgok blog awak ye??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eli: saya tak leh komen blog awak...

aNaYaNa said...

pengalaman berharga tuh kak..hehe..weewiit amana da pandai mekap eyh..kalah cik yna..hi3..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ana: jangan putus asa k..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz: hehe..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

madam: wah dating2 sokmo

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

madam: wah dating2 sokmo

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

TH; kiki..kelakar pun ada

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

TH; kiki..kelakar pun ada

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

TH; kiki..kelakar pun ada

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

k.ayu: aah yg jalan jadi jem sbb keta k.ayukan?? haha. ada baca dlm blog k.ayu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

umi: anak2 pun nak bergaya

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eliya: kalau nampak tegur tau...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

za: pestime jadi..gabra hehe

...sWeeT uMi... said...

huhuhuhu ni kalu jadi kat umi pun mau gabra gak...sib baik semua dah ok...alhamdulillah (^__^)