ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, June 18, 2012

@IKEA - Lunch date with BFF

Nie kisah Jumaat lepas.Jumaat rehat lama sikit dari hari biasa

pink- saya
biru- BFF

Lunch nak pergi mana?
Eh tdolah!! Kan dah sarapan berat makan nasi lemak? Aku kenyangla..
Yela sebab kenyang la kena excersize
Pegi mana?
Ikea nak?
Nak buat apa? Habiskan duit je tau!
(dah mula dah si kedekut nie) Ala aku teringinla nak makan meat ball
Kata dah kenyang?
Ko yang cakap bukan aku..
GRRR

Sampai je kat IKEA:

Eh nanti kita carik barang nie..
(kuarkan kertas dari beg)
Eh bukan aku ke yg nak g Ikea, apasal ko yang over?
hihi (malu2 kucing parsi)
Aku nak makan meatball dulu jugak!!

 Kalau Arief ada nie mau dia buat main baling2 nie

 Kita beli yang 15 ek?
Ko ne tak reti kenyang ke?Beli 10 jelah
Alaaaaa...
Okey..okey. Tapi aku nak sup
Eh... kata kenyang..
(cer kira cukup ke 15? haha..saya dah makan beberapa bijik masa BFF gi carik sos)

 Cantik tak susunan sup nie dengan sos? 
Macam kepala mickey mouse kan?
Nampak tak?
(Kalau tak nampak tue lagi 3 Jumaat la tue :)

Macam nie cara saya makan sup mushroom

Nie ha gaya orang kenyang tue makan. Meleleh2 sup kat bawah bibir
Ada hati suruh i snap gambar lain sebab takut orang tengok
gambar gelojoh dia time makan haha
Takdelah gelojoh sangat .. Ok sikit dari Amana T_____T

 Tak mahal sangatla kawan-kawan. Lagi-lagi kalau kongsi dua. Berbaloi-baloi
Air beli soft drink satu cawan je. Cukup ke? Cukuppppp sebab boleh refill okey!! 
Suke je dua BFF yang layak keja kat Bank Negara nie haha..

15 bijik meatball (request lebih gravy)-RM14.64
1 cawan sup mushroom yang heaven- RM3.18
1 bijik roti yang sempat diamik kat kaunter bayaran- RM1.00
1 gelas soft drink yang boleh refill sesuka hati-RM1.50
= RM20.65


Sebelum balik
Ayat dari budak yang kononnya kenyang sarapan nasi lemak:
Jom..jom.. aku banjer ko ais krim nak?

Ko tak reti kenyang ke Linda???



8 comments:

Mama Zharfan said...

yum yum sedapnya :)

POSH76 said...

bessnyer makan kat ikea...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

baru pas makan last week. tapi rasanye meatball dia dah lain la dri yg dulu... dan nampaknye size pun dah kecil skrg. dulu 5 biji pun susah nak habiskan. skrg 5 biji pejam mata je makan dah habis. hehe

norhidana said...

bestnyer... msti opis dkt ngn ikea kan.... tak penah try lg meatball ikea tau... uhuhuk

Chekgu Azrine said...

tak penah cuba meat ball kat ikea..huhu..nanti nak tryla..

Sue-Rya Qistina said...

dh lame x mkn meatball kt ikea ni. mmg terbaik! ni yg rase nk kena pegi ni..hehehe

|| NaFiRaa || said...

terliurnye tengok sup cendawan tuuu~

Ardini Humaira said...

teringin nak rasa makanan kat situ. gulppp