ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, June 20, 2012

Sungguh cemburu melihat pregnant lady yang presentable!


Haha.. Gelak dulu sebenarnya malu nak letak gambar nie tapi saja nak buat kenangan. Nie gambar 2009 tau. Masa pregnant Arief. Eh mestila Arief mana ada anak lain selain Amana& Arief. Dah Amana yang dalam gambar mestila dalam perut Ariefkan? Haha.. Tanya sendiri jawab sendiri..

Gambar nie pun jumpa selepas selongkar external disc En.Papa . Terukkan muka. Saya memang alami masalah kulit sebab perubahan hormon. Siap ada krim khas lagi. Kalau tak pakai kulit saya akan kering & mengelupas dengan teruk. Makeup mmg tak boleh pakai langsung! Memang mcm hantu mak limah je rasa..  Gambar nie nasibla amik dari sisi. Kalau dari depan lagila.. Mesti tak sanggup nak letak dalam belog nie hihi.. Masa nie kat KLCC. Office  ada event so i yang mengandung nie pun join sekali hokayyy.. Takkan nak bagi alasan mengandung so tak join pulak. Tapi disebabkan nak tunjuk kuat masa event siang,  perut dah merenggit2..Bila pijak je sakitnya bukan kat kaki tapi kat ari-ari & perut. Tuhan je tau.
Tapi kengkonon dedikasi senyum je. Dalam hati "Pa..help me help me"

Oh nie satu lagi yang bagus bila keja satu opis.
Bos husbd , bos i, Bos i pun bos husbd. wakaka.
Memang lain department tapi bila buat event besar2 takdenye istilah
bos ko, bos ko, anak buah ko anak buah ko.
Semua campur sekali.janji keja jalan. haha

Masa event pagi saya handle satu seminar .
Jalan sana-sini tak sedar awak prgnt 4/5 bulan
 (eh sendiri prgnt pun tak ingat berapa bulan? T____T) 
 En.Papa datang tengok nasib bini dia yg prgnt nie time lunch .
 Si bini yang mengada-ngada nie terus nangis. Memang sakit gile.
 Apa lagi kelamkabutla si papa Amana tue.

Sabar lepas nie awak boleh rehat ye..

Tak boleh malam ada event lagi

Apa lagi?

Ushreed.

Aikkk..Org prgnt pun ushreed. Org ushreed kena org cun-cun, awak prgnt mana cun.
Kalau awak tak prgnt okla consider cun. Itu pun masa bujang je cun.. Sapa bos?
(Ok fine sempat lagi buat bini sakit ati)

Pn XYZ

Eh bos sayalah. Takpe kang saya cakap saya ganti awak
(En.Papa call bos dia siap gelak2 lagi)

Ok malam kang saya ganti. Pn. XYZ tak tau awak prgnant. Haha.
Sikit punya besar pun orang tak perasan awak prengnantkan?

Saya kurus lagila tue..
(sakit ati dgn statement tak cun, so kena jawab jugak!)


Masa prgnt Arief memang saya lebih kuat untuk buat keja ofis dari time Amana.
Bila balik perghhhhhhhh terus carik katil membuta.
Sekarang nie bila ada yang tanya bila saya nak prgnt lagi; saya akan jawab:
 "Saya perlu masa untuk ganti toleransi immediate bos saya masa saya prgnt Amana&Arief"
Tapi sekarang dah lega sangat sebab Arief pun dah masuk 3 tahun & belum beradik lagi
wink wink.
Alhamdulilah..
harap-harap tiga tahun itu dapat mengganti kebaikan bos-bos & rakan2 saya.



12 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm2 pesen khen biler preggy ni
dulu ai preggy suka sgt sebab jerawat sebutir pun x tumbuh kat muka ngeeee

Teratak Hami said...

Orang preggy sometimes memang kuat bekerja sbb nanti kita nak berpantang. Time tu panggilan dari office semua diOFF kan .. hehe

Sue-Rya Qistina said...

saya mase 1st preggy (girl), rajin giler buat kerja smpi x hengat dunia. tp bila 2nd preggy (boy), pemalas sesgt! muka pun sedikit kusam compared with 1st preggy. mcm2 hal kan bila preggy ni. hehehehehe

zh-ena said...

mmg kenangan kan..suka tgk perubahan diri ketika preggy

Mama Zharfan said...

ila nak preggy lg yer..congrats in advance hehhehe

Ummi Rayyan & Rayees said...

Su masa preggykan boys dua org tu sgt lah energetic siap leh lari kejar lrt tu yg tak tahan hihi..

Baik boss ila yer..

Mooniqueen said...

Dah boleh sgt tu... Hehehe.. MQ pun plan anak umor 3 tahun... Insya Allah...

Rai said...

preggy lagi ke kak..tahniahhh...

Gieyana said...

sweet...nk preggy tp x der rezeki ag..:-)

norhidana said...

tp tgk mcm ok je muke... tp biasalah time peknen ni lain2 kan...
dulu masa dana peknen, bt keje cam biasa, siap kene kuar msk blik bos amik fail kerja bertimbun2 berat lg...bos pun bt bodo je tgk PA dia perut boyot bwk brg banyak2, rasanyer kalu nk peknen tunggu bos ni pencen dulu

yumielufya said...

macam2 ragam org tgh mngdung kan..teringat masa mndungkan Zidane ni..9 bulan tubuh tak henti2 dijangkiti virus gatal-gatal..asyik nak mgaru je..padahal yg 3 sebelum ni..tak pernah kena pun..bila lahir je baby..sekelip mata gatal tu boleh hlng..pelik sunggoh kan?

Ardini Humaira said...

dni masuk 7bulan baru jadi rajen wat koje hehe