ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, June 2, 2012

@ Little Jakarta Waroeng

Eh ko nak tak beli voucer makan kat Milk A Deal?
Haaa.. makan pun nak beli voucer ke? Photobook / spa okla..
Ko nak ke tak?
Ok..ok.ok..
Malas nak panjang citer dgn dia nie.. 
Nak paksa beli voucer tue cakap jelah.. Tak yahla buat2 tanya..GRR

 En couple yg tgh makan tue ..sory ek tertangkap gambar korang

 Ada wifi ok.. Siap password ada kat situ. Tp kitaorg tak try pun.
Apa gunanya makan dgn BFF kalau tangan asik touch hp?

 Ko jangan nak close up muka aku ek.Aku tak cuci muka seminggu nie..
Ooo patutla muka ko mcm kena simbah dgn minyak goreng ikan T____T

 Set voucer yg BFF beli nie RM7.99
Boleh pilih satu antara dua..
BFF pilih ikan nie. Camana diorang goreng ikan nie sampai ikan nie boleh jadi ramping ek?
Sedap ikan tue.. Kitaorg ratah sampai hilang rupa ikan tue..

 Ini set kedua. Sayala yg pilih nie. Saja pilih lain-lain supaya boleh tukar-tukar. Tetiba je terikut peel mak saya. Mak saya kalau makan kat mana-mana mesti order lain-lain supaya dapat rasa semua masakan. Ayam tue manis..

 Dua hidangan tue didatangkan dgn teh ice. Sedap..
Kalau teh ice pun tak reti buat tak yahla jadi bini orang.. ekeke.. 
Kutuk diri sendiri nampak?

 Yang terasi tue macam  manis je.Yang penyet tue pedas.. tapi takla sepedas sambal penyet kat restauran Ayam Penyet Ria kat Puchong yang saya selalu makan dgn En.papa & anak-anak.

 Ko nak tambah apa-apa? Nanti kita kongsi lah..
Tapi time bayar.. Aku bayarlah ..
Bila kita berkawan nie tolak-ansur penting. Kawan ko bawak keta, dia bayar parking, dia bayar minyak so ko buat apa? Amik kesempatan atas kebaikan org? Tak baik ok.. Kalau peel korang macam tue lama-lama og pun tak mo kawan.. Tapi kitaorg nie tak yah cakap pun..Paham-paham sendiri. Bila dia bawak keta saya (keta saya dia jugak yg bawak sbb saya tak berani nak bawak kat kl..haha dasar penakut. takut tdo sorang.. takut bawak keta kat kl.apa lagi ko takut mama Amana?) Dia mesti bayar parking ke tol ke.. Win win situation..  Baru leh jadi BFF

 Aku jumpa laici . tapi aku jumpa satu je..
Cer ko korek lagi..
Jumpaaaa!!
Ok ko makan satu aku makan satu.. 
Penjimatan membawa kekayaan
Penjimatan membawa kepada kekurusan.. Ye ke?

Linda! Mati tercekik aku   cincau besar macam nie..
Dasar mengada. Potongla pakai sudu!

Scary tak makan ABC color hijau? Macam makan spirulina jer..

RATING
(1-Tak Best Sangat-Sangat ; 5-Sangat-sangat Best)
Makanan -3
Persekitaran -3
Kebersihan -3
Layanan-3
Keseluruhan -3
Okla bolehla nak lunch untuk tengahari.. Cubala makan sini.. 

4 comments:

Masz Sidek said...

makanan nampak menyelerakan... nyum2.. :)

Yumida said...

sedapnya....terasa nk mkn pulak....

Deq's Qienz said...

wahhh..sedapnya..
nanak cikit :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah terliur tengok, dah la belum sarapan pagi lagik ni