ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, October 4, 2011

Bila En.Papa tiada..

Beberapa hari tak update & tak BW blog kawan-kawan
Sori ye busy sikit..
Ececeh ayat-ayat perasan glamer haha
Saya buat entry citer 2 weeks lepas.Kang tak buat entry tersimpan je gambar-gambar tue..

2 minggu lepas En.Papa ke Terengganu bermula hari Jumaat- Ahad
Jadinya Jumaat hingga Ahad saya berkampung di rumah mak
Dan minggu itu juga sepupu saya bertunang
Naik satu kereta dengan makayah, adik lelaki saya menjadi driver kami, AmanArief yang havoc
Walau jarang anak-anak saya jumpa makcik mereka tapi kemesraan tetap terjalin

Amana yg chinese look dan Arief yang takde iras kakanya langsung..
*Auntie Wan- lawa tak bibir Amana.First time pakai lipice muahaha

Naik tingkat ats umah sepupu saya & selamba megerjakan segala macam cekedis kat situ
Amana sila duduk sopan-sopan
Amana 5 tahun ye tahun depan..
(pantun dua kerat yg hebat kiki)

Mama sate ne sedapla.. Mama buat boleh?
Beli bolehla sayang..kiki


Malamnya pulak bawa anak-anak ke Alamanda
Bawa anak-anak makan McDonald.
Amana saya tak risau sanagt sebab kalau lapar dia takkan muntah-muntah
Tapi Arief kena pastikan perutnya makan ikut time
Mesti ada sarapan, lunch & dinner

 Comel je Amana posing macam ne

Hehe.. BF baru ke?
Macam muka sayakan?
Memang layakla jadi adik saya
My future brother  in law- Acu Pian

 Nak bawak Amana tengok wayang
Amana tak penah rasa pengalaman tonton wayang
tapi wayang cartoon langsung tak ada
Amik jela gambar
Sila tengok aksi Amana..
Nampak sangat dia gembira habis!!

Makan pula pop coarn caramel
Sekali lagi.. tengok aksi gembira Amana
Happy sangat  dapat gembirakan anak-anak & merasa suasana luar

14 comments:

diana said...

sekarang memang tak de citer katon ke ye??
anak saya tak habis2 nak tengok wayang..
anak saya sebaya amana..:)

Liza said...

Muka Ila dgn adik cam kembar lak. Amana gadis riang yang brutal... Nasib tak nampak spentot

Mama Zharfan said...

amana sgt comel sbb pose super excited tu hehheh

aNaYaNa said...

Amana bukan Chinese look tapi Korean look..hehe..seronok hang out dengan family kan..

Rizziela said...

bestnya dapat berjalan

mama rifQy said...

Bukan main hepi lagi amana!! arief!!!!!!!!!!!!!!!! comel!!!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

diana: midnigh takde masa tue

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

liza: dia bukan kira.. belum paham kot..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz: hehe..kekadang comel kekadang..grrrrrrrrr

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anayana: aah dia kata dia anak korea

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

riz: jalan kat alamanda je

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

naa: kalau ada iqy lagi syokkkkkkk

Jonah said...

Quite worthwhile info, much thanks for the post.
paid search engine marketing | affordable health insurance quotes | florida destination weddings

Terance said...

Really worthwhile data, much thanks for your article.
varicose veins causes | GTA real estate | Toronto condos