ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, October 17, 2011

Me Win RM50 cash!! Horeyyyyyy

Seronok kentang!! Bila hujung-hujung bulan dapat duit RM50. Bila menang RM50 dihujung-hujung bulan ne rasa macam dapat RM5K je..Kiki.. Bayangkan korang memang dah sengkek. Dalam Mybank2U pun dah limit tak leh kuar. Tinggal RM1 je..camana nak kuar. Dalam CIMB lagi hampeh.. sesen pun takde.. Credit card memang beribu-ribu lemon tapi nak kuar maksudnya liabiliti lagi.. TIDAK!! Tetiba je jumpa RM50 dalam celah-celah wallet.. Amacam? Apa rasa? haha..Itulah saya rasa.. Tapi bukanlah saya macam tue..Lebih kurang macam tuele perasaan saya bila menang RM50 cash ne...

Setelah sekian lama tak join contest menerusi blog. Percubaan saya berjaya. Minta maaf ye sekarang saya selective join contest blog ne.. Pilih yang berkenan di hati, di mata dan di poket. Ceh.. macam artis glamer je kan buat statement macam ne. Kekadang memang nak masuk sebab berkenan tapi "masa" lak tak berkenan dengan keinginan. Okla saya jujur ada beberapa sebab saya jarang join contest blog lagi....

Pertama : masa. Masa sungguh-sungguh cemburu kat saya. Tak menang tangan dibuatnya. Time lunch pun bekejar nak buat entry  kat blog kesayangan ne. Inikan nak masuk contest blog. Mana sompek dik. Kang akak tercekik tulang ayam pulak. Sambil makan sambil buat entry.. Takpelah ye..

Kedua: dah sibuk masuk magzine contest. Wah hadiahnya boleh tahan lumayan dik. Paling best bila dapat minyak wangi. hehe. Barang-barang dua "bidadari syurga" kat umah tue dah lama tak beli dik. Semua sponsor from magzine contest. Asikla dapat sabun, mandian, shampoo sampaikan rasanya boleh jual dik..

Ketiga : Hadiah. Bukan apa jujur saya cakap masuk contest menerusi blog ne makan masa tau. Tapi bila kita bersungguh-sungguh buat mesti kita nak ganjarannya setimpalkan? Kekadang dah sesungguh buat yang dapat nya benda-benda kecik yang akhirnya my lil dua orang tue campak masuk bawah katil..Adussssssss... Saya jugak yang  kena kemas..


Dahla penat membebel. Menang RM50 macamla menang RM5K!! Cuba tengok gambar ne.Nampak tak crown no 2 tue? Saya menang kat falihinjasmy. Nak tau pemenang pertama dapat RM150.. Wahhhhh best..best..Dik kalau tak nak akak nak tau..

Saya buat entry ne kat rumah. Mula-mula budak-budak lum bangun. Hari Sabtu. Tengah saya sibuk memilih kek yang saya suka. Wah kenit dua orang bangun. "mama nak kek tue. Yang ne..eh yang ne.. Bukan yang ne.. Coklat ne sedap..Amana suka coklat ne yang ada pink ne..Comel" Banyak betul komen budak-budak ne. Memang tak leh nak concantrate. Diorang ne ingat saya order kek online. Sampailah saya tinggikan suara "Mama masuk contestla. Bukan nak beli kek!!"  Itu jugak yang buat saya tak gemor join contest online banyak-banyak sebab nanti anak-anak yang kena bebel.. Tapi kalau hadiahnya saya suka, masa pun ada, budak2 ne tido, datang rajin memang saya join...Ini entry kemenangan saya!! 

 Saya teringin sangat kek ne. Lum penah rasa..


Mesti makan rasa ubat gigikan?? haha


Memang saya mimpi coklatla kalau makan cupcake ne

Kalau nak hadiahkan saya kek sila ikut susunan ne ye. Sebab susunan kek-kek ne adalah kegemaran saya. Kena buat susunan sampai 6 dari 9 kek rasanya ... Gigihkan saya? Nasib menang..Tapi saya tunjuk 3 je kat sini. Nak tau lagi 3 tengok kat entry yg saya menang tue. Jenuh mata saya memilih kek masa ne.. Dahla ada backup singer kat kirikanan. Belum lagi ada  jari-jari kecik  pun sibuk nak  menaip keyboard.. Haissssss..

Oh falihinjasmy thanks ye pilih akak ye. Malam ne akak pm kat FB adik ye.. Adik buat assigment betul-betul ye. Jom jenguk blog adik ne. Nanti dia buat contest lagi boleh korang pulak menang.. Eh akak pun boleh menang lagikan??

p/s: Kemenangan yang ke 29 untuk 2011
 

19 comments:

Mama Zharfan said...

congrats ila :) me dh bersara dari blog contest :) sbb fokus kat offline contest hahaha :)

mr.F said...

Tahniah!

AyuArjuna BiGoshh said...

adik falihim....ni terror masak tau one of the finalist blogger astro masterchef

munna said...

tahniah ....bestnya....munna klu menang pun selalunya GA je

Cute MuM said...

tahniah..
memang cash memang best kan..
:)

e.l.i.z.@ said...

see.......ila mmg org yg bertuah..selalu je menanggggggggggg

nurbeena said...

Tahniah menang!

Liza said...

Tahniah Ila.... Best gak dpt RM50 kan?

Lin Azlina said...

syoknya bila menang cash..apapun tahniah yer

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

MZ: ila pun dah bersara tapi sbb hadiahnye cash RM150 tue yg join jugak!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Mr. F: mekacih ye dik

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ayu: malaulaa ila adik kecik ne pandai masak hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

munna: insya allah nanti ada rezekila tue

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eli: aminnnnnnnnn

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nurbena: hehe..mekacih ye

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cute mum: aah best boleh beli make up haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nurbena: tq...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

liza: besyyyyyyyyyyy

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lin: tqqqqqqqqqq