ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, December 31, 2011

@Genting Theme Park - Part 3


Klik link atas tue ye untuk keriangan Genting dari awal

Dalam jam 6 hujan turun boleh  tahan lebat jugak..
Jadi kami ambil tempat berteduh.. Terjumpa satu restaurant .
Apa lagi dengan cuaca sejuk macam tue, perut memang berkeroncong la..
 Magic Mountain Cafetaria
Boleh tahan masakanye sedap!!


 Besar sangatla si bujang ne..Nak makan sendiri..bagus ye nak. Berdikari


Makan tak mo.. Asik dengan belon!!
Reda je hujan; sambung lagi keriangan..HOHO..


Kesian dah macam kumpulan rap sesat ghupa anak mama ne
Apa yang buat anak ne takjub??


 Semua sebab Pak Yus dialah..


 WAAAAAAAAAAAAAAAAA
Mcm tuela Arief terjerit-jerit tengok Pak Yus berlepas ke awan


 Masuk dinasor Park pulak.. 
Berjam-jam tunggu sampan jemput kitaorang sampai semua gelap gulita
Hujan dah makin lebat masa  ne

 Sementara tunggu sampan yang tak kunjung tiba..
Sesi amik gambar
En.Papa dah macam kepala samseng kampung dusun je..ekeke


 Agak-agak kalau suruh pilih saya dengan rokok mana yang menang?
Rokok kot sebab rokot tak membebel?
Tapi rokok tak leh masak, kemas umah, bagi baby cute, kawan gaduh, gelak etc etc..
So nak pilih mana?? Tensennnnnnnnnn...
Pepatah mak saya "Ayah dulu kalau tak hisap rokok boleh beli satu lagi umah teres setingkat, mak rasa kalau Fadzli berenti hisap rokok mesti dapat beli banglow" Hoho.. Gelak2 je En.Papa
Siapa tak sayang suami. Saya tak mo hilang suami sebab rokok.I Hate Rokok!!

 Isk budak kecik ne..kacau je mama nak posing


 kak long & abang ipar saya yang sporting.. Muahhhhhhh.. 


 Ini adik saya dengan husbd nye..


 K-Pop girl.. NoBody..NoBody But U..


Gambar ne diambil masa kami melangkah keluar dari Genting Outdoor ThemePark. Jam menunjukkan melepasi 8 malam. Bayangkan dari jam 1 tghari kami di sini. Kalu cuaca mengizinkan lagi lamalah kami berkampung.Melihat Arief yang dah menggelatuk menyebabkan En.Papa amik keputusan segera keluar dari situ untuk mencari tempat yang panas..


 Sempat lagi posing kat pokok krismas


Ok bye-bye reader blog Angah..

Nanti kita jumpa di keriangan yang lain

p/s: Walaupun co-founder Genting adalah bangsa Cina tapi saya  tabik spring pada kemudahan surau yang disediakan. Outdoor pun ada surau. Dibahagian dalam pun ada surau. Bagaimana seorang yang berbangsa lain & agama lain boleh memikirkan tentang solat seorang muslim?


5 comments:

Mama Zharfan said...

kalau tak silap, memang ada guideline/rules wajib bina surau utk mana2 shopping complex and tempat2 yg sewaktu dgnnya di msia ni sbb msia negara islam ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

memang meriah bercuti satu famili kan :)

Teenager Housemaid said...

bestnye pergi genting!

akak comelnyeeeee anak akak!!!!!
nak cubit pipi boleh? hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tapi mz suraunya di merata2 .. itu yg tabik tue.. tak perlu susah hati nak solat

e.l.i.z.@ said...

dh lama x main snapshot eh ke soleroshot..lupa lak nama menan yg pakyus naik tu