ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, March 15, 2012

Disney On Ice, PISA Penang : Part 1 ( OTW To Penang)

Dok gebang banyak kali nak pergi Disney On Ice. start dari entry Janji En.Papa pada anak-anak, entry tak sabar nak pergi disney on ice .. maka tibala entry yang ditunggu-tunggu!! Siapa yang tunggu? Angkat kening hehe. Saya buat part by part ye.. Sanggup ke reader yg chumel membaca? Ok as a teaser meh citer sikit ek.. of coursele pergi tengok Disney On Ice, En.Papa bawak makan kat stall Line Clear, bawak pergi Bukit Bendera & bawak makan tepi pantai. Sebab tue kena buat part by part.. batch by batch.. Okla ye.. Adoi baru pg Penang dah gedix2 buat part by part .. kalau pg oversea??? juling mata korang tengok gambar.. 

Kami rancang nak kuar awal pagi tapi bila bangun tidur tengok si Arief tengah melutut mengigil2. Melompat saya tengok Arief macam tue. Kejut En.Papa cepat-cepat. Serius bila anak sakit ke apa saya mesti blurr.. Cepat-cepat saya buat susu panas bagi Arief minum. En Papa pujuk2 Arief. Mandikan dia & bagi makan ubat. 12.00tghari kami masih menyengih kat rumah nak tengok perkembangan Arief. Dua hari sebelum tue pun Arief dah demam tau... Tengok Arief macam ok so kami mulakan perjalanan. Kami makan brunch kat mamak.. Oh tidakkkkkkkkk..

 Budak bajet retis. Bila kita snap cepat2 dia kalih muka.. sabar jelah ye

Bila tengok gambar ne saya budjet BFF mesti cakap.. Amboiiiiiiii tembam muka kawan aku.. Sudahla Linda yg penting cuba ko tengak flawless tak muka aku? Jeles tak? Haha..malam sebelum tue sempat facial. Facial sendiri.. Nak tau masa zaman anak dara saya memang amalkan 3P tiap2 hari! Kelas jah! Pencuci, pelembab, penyegar. Seminggu sekali scrub muka. Sekarang? mmm.. Balik je jumpa dapur dulu.. Muka pun dah macam balen2  minyak goreng  ikan haha.. Tapi nak g jenjalan facialla sesikit..
 Budak demam. Mama pakai spec hitam dia pun nak. Sudahnya dia rembat spec Amana.
Amana makan hati je tgok Arief amaik spec dia


 Amana makan ini je kat mamak. Ayam goreng kuah kurma. Lain tak boleh makan
sayur tak makan. Keturunan En.Papa. Anti sayur!

 Mama makan cukup zat & khasiatkan?
Mesti ada karbohidrat, sayur, daging..
mmmm.. no komen..
kang org kata lebar mulalah asik dok mengadap cermin insafi diri  :)

Baru je makan En.Papa stop lagi kat stesen minyak. Mcm2 dibeli waffella, jagungla, Blisla, air lah.. Haiiiiiiii manalah bini dia tak debommm.. Oh salah ek? Papa beli utk anak2 je ke? Blurrr 

Budak sakit makan jagung. Dalam keta ne Arief dah makin ok. Masa kat kedai mamak memang dia tak mo makan. Tapi jagung ne habis jugak sebekas dia makan. Amana dapat makan sesudu dua je.. Sabar ye Amana.. Adik tak sihat .. Mengalah je ye...


 Naa- masa ne mcm Iqy kan?

 Chukies!!

Haaa..Lambang kebosanan dalam kereta!! 
Saya hantar gambar ne kat ruangan kandid MamiBaby..Gedik jerr mama ne.
Stok mandian anak2 hampir habis jadi kita mesti target sponsor dari parenting magzine :) 
Sabar jelah.. kalau beli bukan tak boleh tapi mood bercontest dah ok sikit2
Jadi kita mulakan dari parenting magzine macam biasa..
So kawan2 contest tolong inform ye kalau ada contest best2...

Cuba korang tengok poket seat tempat duduk depan tue. Ini pun dah kurang isinya. BFF saya cakap "kalau poket ne boleh nangis dah lama dia nangis tau. Mulut dia dah nak koyak" Kalau nak pegi shopping/makan masa lunch, bawak keta BFF atau keta saya. Cuma yang pasti pemandunya tetap sama! haha.. Saya selalu cakap no matter what; ko bawak keta ko atau bawak keta aku, driver tetap ko!! Hahaha sebab saya tak confident bawak keta tengah-tengah KL. Memalukan pakai IC no tengah 14 dow!


Comelnye Arief tidur macam ne. Arief paling hebat! Sepanjang ke Penang hampir 5 jam; Arief berjaya tidur sebanyak 3 pusingan! Kesan ubat agaknya. Kami sampai dalam jam 5.00 pm. Nak kejar checkin hotel. Lepas 6.00 pm kalau tak check in  jugak hotel akan relese bilik pada orang lain.. GRRR


OK ENTRY SETERUSNYA
.
.
.
.

13 comments:

maszmadi said...

wah.. nak kena tunggu entry lepas nie nieh..

Mama Zharfan said...

best baca entry ni ;)

Tiramisu Fatiema said...

nice spect tuh..comel je diorang..lama tak singgah sini..

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya jejalan :)

Em's Family said...

dasat tu ARief punye gimnastik hehe.. cepat cepat nak tunggu next entry

mama rifQy said...

hahhahhahahaaahaha.. !!! pandai ilaaaaa..baru nak cakap!! memang sangat muke IQY !! same..mmg ade iras2 sungguh nii..hehhehee....syok dan best g jalan2..Iqy pon same..kalo g jalan2, na ngan suami je..die mmg akan lebeh tdo dalam kete..tapi kalo ade org lain..ssh sket laa.sbb ade geng die nak ngade2

mama rifQy said...

hahhahhahahaaahaha.. !!! pandai ilaaaaa..baru nak cakap!! memang sangat muke IQY !! same..mmg ade iras2 sungguh nii..hehhehee....syok dan best g jalan2..Iqy pon same..kalo g jalan2, na ngan suami je..die mmg akan lebeh tdo dalam kete..tapi kalo ade org lain..ssh sket laa.sbb ade geng die nak ngade2

kak ina kl said...

semuga anak kamu dah sembuh..amboi jauhnya nak gi tenguk disney sampai ke pulau pinang.

memang plan nak gi ke pp hujung tahun ni..insyallah

Ummi Dania Yasmine said...

wahhh nak release bilik ye hotel tu. Tapi rasanya kalau bagi alasan anak sakit agak2 check in lambat depa terima x?

intanloveamir said...

salam kak...sy pn pegi disney on ice tue...tp sbb dh xkenal & rmai org yg attend event nie..apa2 pun mmg enjoy lah....

*sy pn xbuat lg entry bout this..;)

AdaM Hawa said...

jalan-jalan lagi.. sonok!!

Liza said...

Wah, tak sbar nak tunggu next entry. JELES tul tgk korang jln2 penang. nak jln2 penang gak.... huhuhu..

Aine Ainun said...

bwk anak2 jalam, mmg seronok...

geram la tgk amana n arif...cumilnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!