ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, March 26, 2012

Panggilan Yang Mengujakan bagi Newbie Comper!! Betul ke? Ke ada org main2kan mama AmanArief ne?

I rasa bagi comper yang masih berstatus newbie mesti rasa teruja dapat panggilan organizer contest. Nak jawab apa pun blur2.. Dahle ala2 sesi interview by phone..  Ok..ok meh i citer sikit. Tadi i ada seminar so bila ada panggilan; antara nak dengan tak nak jelah nak angkat. Tapi i angkat jugak .. i takut my mum yg call. Kot2 hp dia problem ke apa ke.Nak mintak tolong call balik ke.. Oh BTW today my mum ke US. Sponsored ok!! I pun tak jejak US lagi.. No money meh! Nak harapkan menang contest vacation mmg  belum sampai ke tahap itu lagi...  Tentang mak ke US tue nanti i story later ek.

Ok sambung balik.. tadi dalam jam 11.32am ada seseorang call. I angkat jugak. Antara dengar tak dengar; i dengar macam dia sebut nama one organizer. Contest tue tengah running & ada weekly winner. Minggu pertama dah announce & sekarang minggu ke dua.. Tipu kalau tak harap menangkan? Tapi i sedar i ne newbie takkan boleh menang pulak. So i tanya caller tue "u call i sebab "hi-tea" tue ke?" Organizer ne di samping run contest;  ada jugak buat contest "hi-tea" yang tak perlu any purchase cuma hantar gamabr je. Kalau selected so kita boleh join "hi-tea" sahaja. So i ingat i terpilih yg hi-tea tue. Punyalah kerdil rasa.. so i tak sangka sebenarnya panggilan tue untuk contest yg tengah running!!

Macam-macam dia tanya. So i rasa memang dia nak tau "adakah kita yg sendiri buat entry tue". i bagilah tahu apa yg i tulis .. sehinggalah dia gelak then dia cakap "takpe puan, kalau jawapan puan takde  dalam entry contest pun takpe" Antara soalan yg dia tanya adalah: tentang entry yg i buat , i keja mana, apa jawatan, mak tinggal mana, i tinggal mana, selalu jenguk mak ke, apa kenangan yg paling i ingat dengan mak, cerita mak punya karektor, bla bla bla.. And last part "u tau tak kalau u terpilih u kena join advertisment same sort iklan ke apa tah.. tapi itu bulan 6.. Dalam masa terdekat ada PC  dengan Harian Metro.. I cuma sebut "ok!!ok!ok! boleh" Tapi sempat lagi tue tawar-menawar "boleh tak lepas 1st April sebab my mum kat US lagi.."

Habis dia tanya; i tanya balik "betul ke u dari J***B? Betul ke i selected untuk 2nd week winner. I tak lak tanya i akan menang apa.. Memang suka sampai lupa.. So hadiahnya mungkin osim @ IPAD @ basikal senaman @ periuk.. kiki.. Apa2 pun i suka.. Tapi kalau shortlisted tue belum tentu menang ye?? I pun tak tanya banyak2 sebab BLUR..........

Org yang pertama i nak bagitau tentang panggilan tue of courselah my mum yang amat disayangi.Pulak tue entry tentang my mum.. Tapi i cal2 tak dapat maybe dalam flight. Mak kata flight mak ke US dalam kul 11/12.. 2nd person pastilah my hubby! Dah le patutnya i kena masuk meeting dia; i pg join seminar org lain tup2 i msg cerita hal nie..ekeke... Hopefully i dapat menang sesuatukan? Kawan2 doakan ye...

13 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

tahniah...mng kerusi osim tak heheheheheh

Mama Zharfan said...

congrats!! memang konpem menang 1st or 2nd or 3rd prize dh tu!!!

Liza said...

Wah... bestnya.. Hrp2 dpt le Ila menang. Kalau ada rezeki, insyaAllah....

ct rahani said...

amin.. InsyaAllah ader rezeki utk ila.. tumpang gembira jugak!

intanloveamir said...

tahniah kak...bestnyerrrr

transformed housewife said...

kalau dah rezeki takkan ke mana.

KhaiRin : anies said...

kalu mng bleh wat kenduri tu

mama aini said...

tahniah..insyaallah ada rezeki BMAA tu..

mama rifQy said...

tahniah darling !hebatt uu!!!

Lily@MamaZaraZareef said...

wah..bestnye menang contest..congrats yek..moga menang haidah utama..=)

HeNRieTTa JoSe said...

GUD LUCK...rietta tumpang gembira...

Wansteddy Tales said...

Tahniah Ila! hadiah yg confirm memberangsangkan. newbie ke pro ke yg pntg menang. kalau terpilih maknanya penyertaan ila confirm yg terbaik! wan xjoi jacob cnts lg. bru ni je join tp xharap apa2 sbb xprepare lagi yg elok. hntr tester je haha

Cute Mum said...

tahniah..
mesti menang antara hadiah osim tue..
sebab haritu baca yang ibu damias (zamzarina) kena pergi PC dengan Harian Metro..
Tahniah!!!