ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, March 21, 2012

Disney On Ice, PISA Penang : Part 3 (Live Disney On Ice)

  
Entry terdahulu; dipersilakan klik dengan sukenye: 


Posing ne khas untuk Nadra (anak BFF) dengan ucapan:
mehla datang mandi kolam umah kita :) 


 Auwhhhhhhhhhh mama dua anak yang voge da vast.


 Masuk-masuk nampak kepala dua mickey ne. Amana dah tak keruan. I ok jerrr

 Papa pilih tempat ne. Mula2 tak suka sebab apa yang boleh nampak? Tiang depan mata.
Tapi tempat ne memang sesuai untuk budak2 yang tak reti duduk diam hehe

 Besday sapa lak ne??  

 Penyapu bergerak. Comel sangat!!
Meh-meh datang umah saya kemas segala mak nenek habuk.
Ada lebih 10 penyapu ne boleh bagi pinjam jiran2 dengan kadar sewa rm50 sehari haha

 Susah nak amik gambar si Arief ne. Asal kita angkat camera je dia paling arah lain.. 

 Senyuman untuk reader2 yang disayangi.
 Kalau saya tak sempat jenguk belog uools jangan marah ye.
 I busy sikit. Yang sempat update belog sendiri je... sob sob sob
 
 Kalau dapat langsir ne buat kat umah baru pun bagus.
Memang berlebih-lebih untuk semua bilik ne..

 Salji di Penang
Masa ne saya tak tengok sebabnya saya sakit perut haha. Puas saya tahan dari awal lagi. Tinggal lagi satu atau 2 jam nak habis saya kuar carik ladies. Masa tue saya dok terpikir "habislah kalau ada hantu kum-kum ne. jadi percutian tragis pulak" haha.. Jangan ingat anak dah dua ne saya tak de rasa takut ye.. Tapi dah sakit perut.. Abaikan jelah..

 Ruginyeeeeeeeeeee saya tak sempat tengok. Tengok kat hp jelah..

 Gambar ne blur tapi saya letak gak. sebagai kenanagan.
Masa ne ada dua amoi sibuk suruh kuar cepat2 sebab diorang nak kemas dewan ne
Siap tunggu kiri kanan masa kitaorang nak amaik gambar
Ala amoi kemas jelah... Sepuk baru tau!!

 Amana memang happy habis!
Banyak gambar2 Amana dengan pelbagai posing yang gembira..
En.Papa mesti puas hati tengok anak2 happy.
Lagipun semua ne plan En.Papa

Mehla kita tengok menan2 yang buat saya sakit jantung tgok harganye
Masa beli mainan saya angkut Amana je
Nasib tak angkut Arief kalau tidak..haishhhhhh

Perghhhhhhhh..Harga menan2 ne boleh buat belanja seminggu kat opis!

Cawan ne berharga RM35. Lebih RM5 dari cawan lain dengan alasan bila minum ada lampu.
Hello lampu kalimantang kat umah pun dah cukup terang
Lainlah kalau makan tue boleh scan ada semut ke serangga ke..
Tak paham betul..

 Sweet kan? yang ne RM30

Alahai mickey tak sejuk ke ubun-ubun atas kepala ada ais? Warna-warni lagi..

Tengok posing Amana? Ceriakan? Ye ..ye..memangla ceria sangat!! . Mainan kat tangan tue RM50. Sampai kat umah memang atas lantai je. Siapla budak2 ne saya nak sorok mainan ne. Supaya selamat untuk disimpan samapai diorang besar. Biar sampai besar diorang ingat papa diorang sungguh2 bawak sampai Penang utk tengok Disney.

 Mainan teropong Mickey tue harganya RM30.
Tapi sampai ke sudah Arief asik tengok secara terbalik. alolo anak cute mama ne..


Gelapla gambar ne. tapi cuba tengok betul2 si Amana tue..Happynye dia


 Gambar akhir ne yang buat En.Papa membebel
Kalah budak-budak
Chinese guy kat tepi pun sengih-sengih saya sibuk paksa En.Papa snap




OK ENTRY SETERUSNYA
.
.
.


12 comments:

Mama Zharfan said...

hehehe semua pic sgt cute :) amana nampak sgt happy ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

sampai penang tengok mickey :) cute gambar last ;0

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

comelnyer gelas2 tuh.suka sgt tgk tinkerbell tu hah.:-)

norhidana said...

syok3...haruslah amana hepi sgt sbb apa yg diimpikan sgt dpt jugak...

aduhla harganyer.... mahai bebeno...
mmg kene simpan elok2 tu...

Lily@MamaZaraZareef said...

seronoknye amana dpt tgk disney on ice tuh!!! mesti papa die pon puas hati tgk anak happy mcm tu kan..=D..by the way, mug tinkerball tu sangatlah comellll..klu zara nmpak mestin die suke habis..hehehehe

AdaM Hawa said...

alahai.. sonoknya dia berjalan-jalan.. amana & arief sangat happy.. suka tgk aksi dia orang..

KhaiRin : anies said...

kalu g disneyland ntah cm ne ye amana dgn arief...lg sakan agk nyer

intanloveamir said...

mmg mainan2 mahal sgt2....huhuhu apa2pun mmg enjoy lah mlm tue!!!

Em's Family said...

ya Allah, bestnyer tengok anak2 Ila, nampak sangat derang ni suke betul.. amoi tu, dia nak posing jugak kot kekekeke

transformed housewife said...

Amana mmg nampak seronok. Mainan2 diaorg jual sah2la mahal sbb tulah boleh buat duit. hehe

Momma Mia said...

huhu sapa x seronok g penang semata2 g disney on ice.. best2x

hahah ku g penang pun pun tak tau ... sib baik x tau if not dah zasss dah...

mama aini said...

ehem..comelnya cawan2 tu..