ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 24, 2012

BURP! PASSPORT

Sekarang time lunch kan? Hari nie BFF posa jadi kebosananla pulak takde geng. Kalau dah sarapan boleh jugak tak lunch tapi dah tak sarapan mengigil2 perut nie. Tepon En.Papa..

Pa jom kita pegi makan kat tempat yang kita
terserempak dengan Tony Fernandes Air Asia tue
Ahhhhhhhhhh!! Malas lah saya! Jap lagi saya ada meting!

Ok fine.. Berlagak. Tak pe. Turun bawah beli makanan kat akak bawah payung. Pusing banyak2 kali. Tak tau nak makan apa. Tapi sedar2 dah kena cas RM6. Itu pun kira murah ikan tongkol sambal kering, labu lemak + pucuk manis(mak masak dulu terangkat tau. dulu pucuk manis nie ada belakang umh kitaorg.mak tanam. caya tak?), pastu ikan bilis besar, petola goreng (yg akhirnya tak makan sebab makan labu jer).

Pastu ngadap belog. Nak hapdet apa nie? Bukak-bukak folder .. Eh ada gambarlah kat tempat yg i ajak en papa makan. Tempat nie korang mesti ada pasport baru boleh masuk yerrrr...

 Kelakarlah nama pasport nie.
Nampak sangat tempat untuk sendawa kuat-kuat 

 Baca arahan tue
Yang last tue yang tak tahan
PLEASE LEAVE YOUR HP NO FOR SMS FOOD PICK UP
Mana tau korang amik no hp pastu ngorat?
Bukan sayala .. yg bujang-bujang tue..

Ya Allah. Serius bila tengok gambar nie teringat sayur pucuk paku tue sedap gile. Sambal tue sedap. Kuah lemak tue pun sedap. Nasi memang sedap lembut. Apa En.Papa makan tue? Tahla.. Memang sambal je yang dia makan. Bagus cepatla kita lakibini jadi kaya kalau macam tue gaya makan laki kitakan?

Tempatnya bersih. Masa niela nampak Tony Fernandes dgn anak dia. En Papa dah sakat2 pegila amik gambar pastu masuk belog awak. HAHA. Perli ke apa? Dato Tony tue pun senyum2 jer. Asal pandang dia; dia senyum. Mcm tak sombong. Anak dia kot dalam umur bawah 12 tahun sibuk main IPAD.

 Ayam penyet dia sedap ke? Boleh lawan ke ayam penyet kat Sunway?

Tempat nie saya pun dah lupa. Confirm kat Bangsar! Tapi Bangsar Village ke Bangsar South ke tahla.. Saya nie mmg rely sangat dengan En.Papa. Kalau saya nak pegi mana-mana bukan saya sebut nama tempat tapi saya sebut kenangan kat tempat tue. Contohnya:

Pa jom kita makan kat  tempat yang awak kantoi tue.
Alaaa takkan tak ingat?
Tempat  yang awak kata awak penah bawak saya makan kat situ 
sedangkan itulah pestime saya datang situ. Ingat tak tempat tue?

HAHA.
Sampai sekarang tak penah pun jejak tempat tue lagi.
Muahaha
Kantoi

Arief sila jangan kantoi macam tue ye nanti.
Seumur hidup wife Arief  buat jadi bahan lawak
Macam yang mama buat sekarang nie :)


Quote Of The Day
Perempuan memang kamus segala kejadian

12 comments:

GreenJade said...

sy pun tak igt tempat ni kat mane walopon dh sampai..hihihi

pasni sama2lah kita baka buku nota ke mana2 kite pegi ye sis..kita serupa..hihihih

Azian Elias said...

heee..kantoi..so dia pegi dgn sapa..

rasp said...

kehkehkehkeh....
arief sila ingat pesanan mama mu nye :D

zh-ena said...

SELALU TAK INGAT JLN..ASYIK LA SESAT

transformed housewife said...

kalau kami, Knur yg selalu ingat nama tempat & jln. My hubby selalu terlupa.

norhidana said...

hehehhe.... tmpt yg kantoi tuh... tak senang nk lupe tu

Em's Family said...

BSC.. makan kene ade passport.. lepas tu ade satu kaunter siap ade breep breep lagi.. canggih sungguh

ROJAK said...

tony penandes? siapa tu? haha

POSH76 said...

unikla tempat ni...

Ummi Rayyan & Rayees said...

Hi Ila,

I loves you last quote,
a wife always a husband talking & walking dictionary - it's a fact haha..

Yumida said...

laaa..mmg betul la akak cakap tu..org laki ni mudah lupa..yg kita ni beria-iya ingat..kannnn...sedap menu tu

Liza said...

Dia p dgn Ila dlm mimpi kot. hihi.. ayat coverline.