ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 3, 2012

... Pesta Buku AntaraBangsa 2012 @ PWTC

Sambungan dari AmanaArief naik LRT
Kami sebenarnya ke... Tengok gambar bawah ye

Alaaa comelnye Arief

Cara mama diamkan Amana& Arief. 
Mama akan bawak nuget/kudap-kudapan nak bagi kami tak tantrum tengah-tengah jalan hehe

 Tempat pertama kami lawati
 Papa, dengar ye Amana baca. Amana dah boleh baca sikit-sikit tapi lum lancar macam mama

 Amana suka gambar nie hehe. Cekak rambut yang Amana pakai nie makcu yang belikan.

Mama kata nama auntie nie Prof Dr Muhaya.
Mama selalu tengok rancangan Prof Muhaya- Dari Mata ke Hati
Mama kata muka Doktor nie memancarkan kebahagiaan sebagai isteri&ibu.

Mama kata mama ada kawan yang keja kat sini
Ramai orang kat booth nie
Mama cakap mama teringin nak mintak keja jadi editor kt sini sebab mama suka menulis
Tapi mesti  mama tak layak  sob sob sob sebab background mama sc komputer
Eh tapi sekarang pun bukan mama keja bahagian ITkan?

Kesian mama novel mama tak siap-siap lagi. Kalau nak buat novel mesti suasana tenang bukan serabut dnegan macam-macam perkara. Mama keja Isnin-Jumaat. Balik keja most of the day mama masak. Jarang beli luar sebab AmanArief tak lalu sangat nak makan luar. Sesekali okla.  Pastu Sabtu&Ahad mama berperang dengan kain baju. Tak habis-habis kain baju sampai mama pun naik letih. Pastu mama masak lagi, kemas dapur lagi. Mama nak bawak AmanArief pegi taman& kolam lagi. Mama kata mama kesian anak-anak mama terperap je kat rumah babysitter time keja so sedaya-upaya mama bawak anak2 pegi taman atau kolam bila weekend.  Boleh bayang tak hetic mama Amana? Kalau mama tue takde penyakit takpela. Kalau tengok mama bukak FB tue sebabnya penyakit mama datang menyerangla tue. Mama rehat baring atas katil. Amik IPAD sambil baca status kawan-kawan mama. Pastu mama ketawa dengan kawan-kawan mama dalam FB. Sekarang kawan-kawan FB mama kebanyakkannya comper.Lagila mama suka sebab tengok ramai kawan mama dapat hadiah besar-besar. Mama selalu cakap "takde orang paham sakit mama kecuali nenek sebab nenek pun sakit macam mama" Nenek pun macam mama bukan boleh buat keja kuat-kuat, bukan boleh stres-stres, bukan boleh penat-penat nanti mesti lagi sakit belakang mama tue. Takpela mama nanti Amana suruh Arief jadi doktor. Amana dah janji dengan nenek nak jadi pilot :)

 Mama nie asik amik gambar Amana jelah

 Budak kenit nie dah tido! Bagus!

Mama kata masa mama kawin mama dapat hadiah buku
dari salah seorang penulis Telaga Biru-Ustaz Pahrol Judi

 Ada Yat Hamzah dengan Irma Hasmie

Seronok sangat bila pestime dapat tengok buku-banyak-banyak. 
Amana dapat banyak buku latihan
Adik dapat buku mewarna
Mama paling happy sebab dapat buku idaman mama
Nanti mama tunjuk dalam next entry sebab mama belum amik gambar lagi..


Quote Of The Day:
Permulaan yang gembira tidak menjanjikan pengakhiran yang bahagia



8 comments:

mamaRIFQY said...

oo..ni la ek pesta buku antarabangsa..xpernah pegi...cer mai buat kat sini..pegi jugak kang!

norhidana said...

dh berapa thn tak pg pesta buku... syok tul kn...buku murah2 pastu dpt jmpa penulis2 novel yg mmg nk sgt kite jmpa...

seronok tul amana yek...

AyuArjuna BiGoshh said...

ayu x smpt pergi lagi huhu

kinna said...

kami pegi homedec cuti 1 mei baru ni..wikend ni br nak g book fair (tu pun kalo rajin dan tak bersalin..hehe)

El Dania Muslimah said...

prof dr muhaya....suka suka suka :-)

Kujie said...

tahun lepas pergi, tahun ni tak
anak2 pergi dgn rombongan kolej je
tak tahan sesak - rimas. nak membeli dan melawat pun tak selesa

banyak beli buku online je skrg ni

Cik FaRiZaM said...

tk sempat pegi. busy la thiss week :D

Liza said...

Kami dh tlepas..huhu. nak cari buku peter and jane utk Adam..