ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, May 1, 2012

Pengalaman AmanArief Menaiki LRT ke..

 Assalammualaikum kawan-kawan mama,
Hari nie Amana nak bawak kawan-kawan mama naik LRT
Pertama kali Amana naik LRT tau.
Amana nak ke satu tempat.
Tempat tue nanti mama buatkan entry lain ye..

 ADIKKKKKKKKKK!!!! Tunggula kakak!!

Papa bawak keta dari rumah Amana sampai ke Bukit Jalil. Kitaorang parking kat area stadium Bukit Jalil.. Nak tahu tak apa masalah utama kat sini? Dari parking nak ke stesen nie kena naik tangga. Amana & papa tak ada masalah. Tapi Amana terfikir camana ye orang yang bawak baby kecik yang letak dalam stroler tue?. Camana diorang nak naik tangga kan payah? Tapi itu ok lagi. Bayangkan kalau orang OKU? Tak mesra OKU lah LRT kat Bukit Jalil nie.. Tapi tak taulah kalau papa yang tak nampak ada lif dari tempat parking nie..

Kawan-kawan nampak tak poster budak hilang tue? Kesian sungguh. Mesti mamapapa dia risau sangat. Amana rasa Malaysia nie makin tak selamat. Selamba je main bunuh orang, rusuhan, culik budak-budak. Macam mana ye Malaysia bila Amana daah besar macam mamapapa nanti?  


 Ini tiket Amana. Comelkan?

 Mula-mula naik Amana takut hehe

 Mana mama? mama tukang amik gambar hehe

 Amana dah berani jalan-jalan dalam LRT. Masa nie hari minggu. Tak crowded pulak. 
Sehari selepas kejadian BERSIH 3.0. 

 Peace yo..

Adik tengok pemandangan kat luar

Mama, tak payalah hantar adik tea-kwando. Belum apa-apa asikla nak pukul orang


Ok kami dah sampai.
 Inilah cara paling mudah nak bawak budak kecik turun dari escalator menggunakan stroler.

Kawan-kawan mama nak tahu kami ke mana?
Stay tune!!!


Quote Of The Day:
Perkara yang kecil pada kita mungkin terlalu besar kesannya untuk anak-anak.

7 comments:

BlueiceButterfly said...

~bestnya pengalaman baru..
pandai betul posing :)

kinna said...

kalo saya suka naik dari stesen sri petaling..

syoknye naik lrt ek..

eiela said...

budak-budak memang seronok naik lrt kan

Zarul said...

i like the way u tulis entry ni..seolah anak awak yg tulis..

Azian Elias said...

akak dah pernah bawak anak2 naik LRT ni.. seronok bebeno depa.. hee.. ye lahh tka perrnah kann. asyik kereta je..New experience lah kan..

Mama Zharfan said...

my kids pun suka naik lrt heheh

hidayah said...

Ala..syok tgknye.. anak Saya pun dah byk Kali request nk naik keretapi atas katanya.. tk berkesempatan lg nk bawak..
:)