ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 31, 2012

Review: Hotel Equatorial Putrajaya-Bangi

Apa yang mula-mula anda tengok bila sampai hotel?
Mestila LOBBYkan?
Pada saya hotel nie berkonsep open air.
 Lobby hotel takde aircond pun tapi siling tinggi & udara bebas keluar masuk.
Ada kipas.. Suka konsep macam nie. Nampak luas & nyaman

Then mesti bilik hotel yang mengamit untuk direviewkan?
Selesa kalau nak bawak anak-anak jugakkan?
 Part ada verandah tue yg suka tue..
Tapi bila tinggal sensorang dah takut pulak
Takut ada cik ponti..


Kalau tinggal sorang sila sepahkan semua baju kat katil sebelah ye
So takle rasa ada yang lain menumpang tdo sama
Tips dari si penakut

 Hish ada lagi satu kerusi lagi.
So apa nak buat?
Letak segala dokument kat kerusi
Satu lagi tips dari si penakut


 Dia pun sibuk nak posing. Dahla makan dalam bilik air. Ank sapa nie.
Hsbd & ank-anak hantar saya je.. Malam dah takut tidur sensorang.
So rogerla sesiapa yg berkenaan utk teman haha

 Pemandangan luar. Sungguh cantik di waktu siang

 Malam? Dok diam-diam jer tak bukak pun tingkap..

Antara kawasan yg saya suka di hotel ini tapi tak berkesempatan pun nak duduk


Kolam yang mengamit anak-anak kecil & mak-mak yang besar kiki

 Kawasan makan utk lunch yg selesa

 Orang kurus makan macam niela :)

RATING
(1-Tak Best Sangat-Sangat ; 5-Sangat-sangat Best)
Bilik - 4
Makan- 3
Kebersihan - 5
Staff - 5
Keseluruhan - 4

11 comments:

Rai said...

cantik biliknya..equitorial ni 4 bintang kan..rate biliknya pun agak mahal..

|| NaFiRaa || said...

nape x ajak suami dan anak2 skali.. hehehehe.. tips dr si penakut jugak.. keh keh keh..

wan nurul hezrina said...

oklahkan..dekat jer ngan umah2=)konsep open air mmg nyaman

Nazirah Azeman said...

wahhhh best nyer,nak ajak laki pg try cni tdo satu mlm la

Sue-Rya Qistina said...

As Salam..hi dear! follow ur blog..nice blog! :)

MamaEma said...

Besar juga bilik...ema kalau tidur sorang2 dalam bilik hotel..ema on lampu dan tv sampai ke cerah...takut punya hal

Cinta Misteri said...

Ha! Makan 3 jer?? Tkknlaaa, u tk cuba sumer ke?

KhaiRin : anies said...

tp akk x belasah ketiga2 pinggan tu kaaannnn ;-)

Izara4eva™ said...

wah mmg nmpk sgt best..

akubiomed said...

Saya suka keadaan sekeliling penuh dengan pokok-pokok terasa damai sahaja.

Mama Gee said...

huii bilik besoo tido sorg...gabra gak kan...kalo mama...dgn cermin2 solek sekali mama tutup...hik3...