ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, September 7, 2012

S3 - mehla tgok harga yang saya beli takde sorok2

 Beli dapat beg nie. Terperosok kat celah almari baju Amana :)

Okey meh ye story kawan2. Saya nie bukanlah gadjet person yg maksudnya bila gadjet baru je kuar kat pasaran awak bukan main tak tentu arah beli. No..No.. No.. Saya nie selalu ketinggalan. Contohnya katalah S3 nie dah setahun kuar kat pasaran saya baru terhegeh2 nak beli. Itu saya yang dulu. Sebab saya tak nampak apa kepentingan nak ada gadjet + duit kata "membazir" . kedekut gile. Serius saya tak tau kenapa saya nak bergedjet bagai. Saya beli S3 nie kerana beberapa sebab:

1. hp rosak. Bila call masuk saya boleh tengok je. Jawab pun tak boleh. Msg pun tak boleh.
 Gambar pun tak boleh view tau :(

2. En.Papa yang sibuk pujuk saya beli hp yang terkini. Ikut hati saya. Beli cokia punya sudah. Kalau baling kat anjing pun boleh. Gerenti tak rosak. Anjing yang cedera parah muahaha. Tapi En Papa kata "awak kan blogger., awak nak pg event bla bla" nak gelak pun ada . pegi event adalah sekali dua. Sebenarnya En.Papa tak sanggup tengok saya lenjan Samsung Note dia tue kan? kan?

3. Saya ada dapat cash hasil contest .. RM500-contest Jhonson. RM300-contest guna proxy. RM500-duit dari langit (rahsia bukan rasuah ok) dan beberapa duit entah mana2 lagi.. jual barang2 contestla itula inilah dan akhirnya taraaaaaaaa.. cukup nak beli S3. Amacam nak ikut jejak langkah mama Amana yg kedekut nie tak? Selamat credit card i..


RM568- Ini harga pakej bil
Sebenarnyakan yang banyak deal dgn org DIGI tue En.Papa. Saya nie pening nak main dgn angka nie. Bila En.Papa kata ok saya beli je. Bila En.Papa suruh pilih pakej; mulalah saya nak marah.. iskkk tak boleh ke pilih yg terbaik je utk wifey yang tak suka dgn angka nie? haha. En. Papa kata selagi saya tak habiskan bil RM568 selama itulah saya tak payah bayar bil bulanan. Tipu siap!

 RM47.20- Harga casing

 RM1449- Harga S3
Kalau beli hp kosong tanpa pakej mahal En.Papa kata. So batter beli pakej. Again En.Papa yang kata hihi. Tipu siap! Saya beli pakai credit card sebab nak mata. Sebenarnya saya dah lump sum duit dulu dalam credit card.

So total up: RM568(pakej) + RM1499 (hp)=RM2067 (tak termasuk casing)


Mana hpnye? Tengah amik gambar kotok niela..haha.. Hp saya yg color unggu. Casing pun unggu

Gambar pertama yang saya amik.. Gambar En. Papa.
Eh warna baju papa pun unggu macam hp & casing Samsung S3 b lah!!  :)

15 comments:

transformed housewife said...

knur masih dok pakai Nokia yg cokia punya. Sama mcm Ila, syg duit nak pakai yg mahal. ni baru teringin nak beli yg elok sikit tp masih dok berkira2 lg. hehe

lovelywa said...

akhirnya dpt gak pkai yg touch screen punye kan..sy ntah bebila la nak pkai..tggu dah abis zaman baru la terkedek2 nak pkai..iskh2..tp S3 ada kaler ungu ke?? musykil kejap..yg sy tau cuma kale putih ngn biru je kan??

kinna said...

sy beli bbery sbb murah (ada org celcom offer). pastu takde komitmen. simpan elok2 je enfon mahal tu :)

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah..murah rezeki awk ye. hehehe

norhidana said...

aduh jelesnyer....

Mooniqueen said...

Pernah beli hp touch screen Samsung wonder kot namanya... Amek package sekali dgn line tenet murah sikit... Pakai tak sampai sebulan Dah pass kt adik sebab leceh... Biasa pakai ade keypad... Hehe...so skrg pakai hp nokia E71 sajo... Kesian...

Liza said...

Slalu teenagers suka yg keypad je kan? tp sy pun sgt suka ini.. huhu... Anvy tul lah dgn Ila. heher...

Wanieys said...

nasb sbb hp rosak jer kan yg beli baru klu tak xder maknanya nk beli baru hihihi...murah rezeki :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kikui. aahla.. ila siap cabut casing nie.. birula.tp bila dah pasang casing unggu pekat dah npk unggu haha.. buta warna betul

yumielufya said...

bestnyaaaaaaa hp baru kak ila..yumie masih dgn samsung yg cokia tu..,selagi tak rosak jgn harap nak beli yang baru atau mahal..

mama aini said...

assalam..mama lagi kedekut kot?..hp cikai je..hu2x..tak tau bila nak tukar..he2x..

eynda said...

Pernah jadi minah gajet sebelum ni... sekarang dah slow down kot hehe....

-iLLa- said...

saya blogwalking..terjumpa ur blog dalam list kak eynda..tgk2 tajuk pasal gadjet...trus klik..salam perkenalan....saya adalah peminat gadjet terkini..hehehhe.. paling utama hp n camera..ngeee.. :):)

shark said...

very da stylo !!!

Anonymous said...

Salam...wahh...hebat...jalan2 jumpa blog menarik S3...tumpang bole...kalo nak beli S3 set SME original seal box hanya RM18XX. lebih murah dari retail atau package telcos bole contact saya
mailzone2u@gmail.com.

Tq to kokoadik.blogspot.com