ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, September 18, 2012

Terapi diri di Gulatis Silk House Cawangan Bangi

Kalau perempuan terapi diri mesti shopping tak pun spa tak pun swimming..apa2lah asalkan dapat buat hati gembira walau poket rabak hikhik.. Yang penting kita shoping guna duit sendiri bukan susahkan sapa2.Kalau suami nak bagi alhamdulilah tapi kalau tak bagi pun kita ada duit sendirikan? Yang penting keperluan rumahtangga suami dah sediakan sehabis baik. Tapi bonus nie kena jugaklah mintak satu benda kat En.Papa. ada ke bonus? kalau ada bonus sila sediakan portion utk isteri ye :)) Oh kalaulah ada bonus memang semua duit akan di pump terus kat umah baru. Semalam dah tengok umah baru. Mode happy: progess sangatla baik... alhamdulilah.. next entry tentang rumah tue ye..

Sebenarnya adik ipar nak nikah bulan Oktober nie. So mil dah bagitau warna tema. Barulah tergedik2 beli kain semalam. Ada ke tailor yg dapat siapkan awal bulan Oktober. Mulala nak nangis haha.. Takpe usaha tangga kejayaan.. Mil kata tema masa nikah kena paai coklat satin. See i beli coklat satin.. Ala2 kain sari tapi licin..

Tema masa sanding biru.. Tak ingat biru camana tapi rasanya macam biru pengawas.hihi.. Main sambar je.. Mula2 masuk dah terpandang kain nie..Kelakar pulak rasa sebab baru perasan teramik dua kain yang lebih kurang je warna. Gasakla ye tak.. Gulatis nie memang baru sangat bukak kat area Bangi. Masa naik ke tingkat tiga & tingkat dua masih belum habis renovation pun lagi. En.Papa cuma tunggu kat dalam kereta sahaja. Arief tido masa nie. Amana sibuk nak ikut. Dah ikut buat hal pulak "MAMA NAK BISIK NIE..AMANA NAK BERAK!" EEEEE...

Seronok sangat sebab area belah2 Bangi & Kajang ada banyak dah tempat terapi diri yang best sekarang nie apalagi shopingla.. Ada Butik Mama, Ariani, Gulatis, barang baby tak usah cakapla merata2.. bestnyeee... Sediakan ongkosnye je ye.. Terus-terang saya  memang tak akan masuk KL kecuali pergi keja atau ada hal2 yg memaksa atau pergi umah mil.. En.Papa lagila sebut je SOGO macam nak pitam je.. Ohhh dulu jalan kaki dari Dayabumi ke Jalan TAR boleh pulak? ;)

Dapat boboy manja macam nielah ye. Abis kain pasang yang baru beli pun dia buat jadi tempat alas tidur & hisap jari dia.. Comel je.. Kita bentang je kain nie cepat2 dia lompat & baring terus hisap jari. Hishhh.. Oh total up sesi pembersihan poket semalam RM430. Harga sebenar RM490. Apa2lah dah beli last minute sambar jelah ye.. Yang tak tahan tue SA tue boleh tunjuk kain Versace yg mahal tue kat i yang tak berapa banyak duit ne hihi.. Cuma ada satu papan je. Eksklusifla kiranya .. RM1.6K ..dia boleh bagi kurang RM800 gitu..mak aiiii tunggu i jadi dot dot dot yang berjaya dulu ek... haha...


7 comments:

.: iEyLa :. said...

hambooii..pasni g terapi jgn lupe ajak tau kak..hiks..

mama rifQy said...

mak aii..mahai sampai 8rts !! dua lai tuh 450 ek?? pada kite yg jarang pakai baju mahai ni pon rase macam mahai jugak!!kikikiki.....baju na ni ila rege 50 je..hehehhehehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

na.. tiga pasangla na.. seratus lebih sepasang.. bujang2 dulu mmg ila main beli je.. 400 sepasang pun penah. belum lagi kira tailor. sut opis dekat 600 lebih sepasang tapi bila dah jadi mak org kenala dulukan anak2 n family ye tak. tak bolehla nak boros mcm masa bujang.. tapi tidakla sampai menyekat sangat kehendak diri.. cuma lebih berpada2.. ingat dulu masa bujang ayah selalu cakap " masa bujang nie belila baju sendiri sampai puas..da kwin nanti msti sibukan hal anak je"

Mama Zharfan said...

cun! i like :)

norhidana said...

heheheh dana nih tak blh jmpa ngn kedai2 kain nih, kalu lum gaji mmg tak akan lalu dpn nagoya, nk masuk jauh sekali sbb tau iman senipis kulit bwg ahak2...

sbb selalunyer kalu nk tmn kwn beli kain pun, tibe2 kite yg terbeli sampai 2-3pasang ahak2... mampus

Mally said...

salam berkenalan kak...
Anyway thanks 4 follow my blog..
Anyway Terapi shopping memang berkesan utk kita kan kak...hehe

Ummu Madihah said...

setuju shopping sbg terapi buat wanita. Kalau x benar2 shopping window shopping pun cukuplah!