ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, January 6, 2012

Muntah-muntah erkkkkkkk

Smlm amik Amana dari umah penjaga budak2 ne. Bagi beg & bermulalah story.

Ila dalam beg ne ada baju... tadika punya. Amana pakai tadi. Nanti ila kena pulang kat tadika ye

Baju tadika? Eh kan Amana memang pakai baju tadika yang ila beli?

Amana kena muntah.

Muntah? Siapa muntah? Amana muntah ke?

Tak bukan... Ada budak meraung-raung tak nak pegi sekolah. Sampai termuntah. Kena kat Amana & Nabila (anak penjaga tue). Tapi paling teruk Amanalah kena

Masa ne becok mulut Amana pun turut sama storymory kejadian muntah kat papa dia.. Mana satulah mama nak dengar. Nak dengar cerita Amana ke cerita penjaga / "ibu" budak-budak ne bercerita. Masuk dalam keta mulalah sesi soal-jawab.


Amana tadi ibu cakap Amana kena muntah dengan kawan Amana ye?

Aah mama!! Budak tue muntah kat pintu van. Budak tue tak nak pegi sekolah. Dia nangis-nangis nak mama dia. Amana ok jerrrrrrrrrrr mama pegi opis. Tak nangis pun ...

(Wah bangga diri ko ye nak?)

Lain kali kalau nampak kawan tue nak muntah, Amana pegila tempat lain. Jangan la duduk depan muka dia. Amana duduk jauh-jauh. Yang Amana tadah je muka depan dia buat apa?

 (Wah garang tak mama Amana?)

mmm.. Amana kesian kat dia mama. Dia nangis pangil-pangil "mama..mama"

(Alahai tetiba je dalam hati Amana ada taman. Bukan dia soldier ke mcm papa dia?)

Yelah.. kesian pun janganlah tahan je orang muntahkan.. Lain kali duduk jauh-jauh.Paham?

ALA... SENANG JE!!
LAIN KALI KALAU AMANA NAMPAK KAWAN AMANA NAK MUNTAH,
AMANA TUTUP JE MULUT BUDAK TUE!!
MESTI TAK KENA AMANA PUNYA!!

(mulala tue ajar anak bukan-bukan..GRRRRR)

Petunjuk mengikut warna:
Penjaga Amana/ Ibu
Mama

Papa
Amana


Dua budak yang happy walau kena muntah
Amana & Nabila


p/s: Entry ne dah ada dalam deraf. Tunggu publish je.
I masih di office baru selesai meeting.
 Thats not the point nak tunjuk i pekerja rajin ke apa just wanna share..
Its so sweet bila u balik lambat sbb urusan office and u knows thats  there have someone in same building but in diffrent level waiting for u for 2/3 hours. Sweet tak?
Itula advantage when your hubby satu office dgn u..kiki
Disadvantage?? Lain kali story ye
Hubby sudah calling2
Anak2 dah menunggu, mlm ne i tak masak pg pasar malam...

10 comments:

Nurul Ayuni said...

Comelllnye amana.. :) Cweet cgt.. Hehehe.. Kalu amana tutup mulut bdk tue kompem ta mntah.. ;)

Mama Zharfan said...

cian amana kena muntah..mesti masyam baunya hheheh

Nini D.. said...

Amna umur berapa kak?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nurul ayuni: akak tak leh komen kat log kamu sbb word verification tue tak nampak. akak cadangkan buang sahaja word verification tue

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz: aah . tak taulah camana dia msa tue kiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nini- 5 tahun

madammondoq said...

becoknya amana.. macam ibu dia.. ahakss.. sweet!!

Sarah Syazwani said...

bagusnyaaa amana sanggup tu dkt ng kawan dia yg muntah tu..aduiii dia x bau masam keee...hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

madam- kat sini je becok kalau jumpa kot2 shy2..haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sarah- kekadang datang mood baik dia ok, datang mood meragam adoiiiiiiii