ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, January 5, 2012

@ 1 Utama -Happy New Year!!

Pa, malas nak masak. Jom jalan. Lama ne cuti Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa.
Pitamla kalau dok umah je.. Asik masak je . B penat
Ok. nak pg mana?
mm..1 Utama


Isi perut dulu. Kalau pagi2 lum makan. En.Papa akan singgah kat drivethru. Masa ne Amana sibuk nak sundee. Tapi dah habis. Yang kat mesin tue jawab "Aiskrim habis" Amana asikla jerit "nak aiskrim, aiskrim" "Papa nak aiskrim" "Aiskrim jugak" Mama ne dah geram bila anak dok jerit-jerit "kan kakak tue dah cakap habis" "nak jugakkkkkkkkk....." alamak sayulah pulak.. "nanti mama carikkan"


 Yippie sampai je 1 Utama dapat aiskrim. Sengih je budak ne.. Dapt lak makan depan air terjun. Lagi dia suka.. Eh betul ke jam 3pm je air terjun tue berenti? Ke En.Papa sudah tipu sama mama Amana?


 Haaaaaaa .. Mama air dah habis. Amana nak jalan kat situ..
Jangan.. Kejap lagi kuar balik air tue..Basah nanti
Tak kuar lah.. Amana nak pg jugak

 MAMA!!! AIR TUE KUAR BALIK!!
Kan betul..lain kali dengar cakap mama tau
Angguk-angguk + muka menyesal.. Eleh kejap lagi mesti buat balik ne


 Tengok lagi satu budak kecik dah join
Eh mcm sepasang je baju?


 Kan dah kata? Di angkut pulak adik dia main sekali
Arief dah tak tentu arah nak mandi tue.. Haiyaaaaaaa



 Pg pulak kedai buku beli alat tulis Amana


 Ma, boleh tak Amana bela cat ne?
Kesian dia kena jual kat sini..
Boleh..boleh... Letak balik.. NOW!!


 Makan lak kat Otak-Otak Palace
Nanti saya buat entry Makan Time


Nak masuk takut sebab ada dua budak kenit. Rabak poket haha
Nanti nak buat entry khas jugak
so sweet- Candylicious


saja nak habiskan gambar dalam pen drive
Oh saya jugak yg kena habiskan sundee tue..

p/s: sebenarnya saya bukan nak pg 1 UTama saya nak pergi tempat Amana masuk drawing contest yang dekat dengan Ikea tue..waaaaaaaa..padan muka.. dahla masa ne 1 Utama penuh dgn umat manusia.
 pening kepala..

16 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

ooo nak pergi the curve ke hehehehehe tapi pegi 1 tama ya :)

intan_blur said...

jalan sakan ye...
kwn intan kate bes pegi candy tu kan..tp harga pun blh tahan jg..

Ardini Humaira said...

dni lom merasa lagi ke sana :)

Syahirah Suhaili said...

waa..sangat jelez dengan baju amana yang sangat comel polkadot..haha..tergoda je tengok candylicious tu..kalau 2budak kenit xikot..ntah2 mama dy dah terjah kedai tu and bagi poket encik papa pulak yang rabak..haha :D

Mama Zharfan said...

pics kat tempat water fountain tu semua sgt cute!!

Lily@MamaZaraZareef said...

lama dah tak pi one utama sbb last pergi dulu serik sbb susah cari parking..huhu..nway, canteklah gmbar2 kat fountain tuh..boley tk tak tau area mane pon tuh..hihihiih

KhaiRin - anies said...

sy suka ke OU ni tp mengadap jammed tu yg sy x sanggup..

mama aini said...

tenguk pic ni,buat mama teringat masa ank mama kecil lagi selalu bawa dia ke shopping komplek dgn en.hb..sekarang ank mama dah besar..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

k.ayu- kesiankan nama tempat pun tak tau..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

intan- tue yg tak mo bawak budak2 ne haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dni- biasa je mcm shoping complex lain..sesak kiki

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

syahira- kiki.. dua2 poket rabak..mama& papa dia..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz- mekacih mz..T__T

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lily- ada tepi mcd..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

khairin-akak pun sama..waaaaaaaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mama aini-anak dah besar tak mo daha jjalan dgn kitakan? nak jalan dgn kengkawan..