ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, January 4, 2012

Papa over bersama anak dara kesayangan

Entry tadi takde gambar kan? Ok kali ne penuh gambar. Muka Amana sikit punya happy.Muka Arief ala-ala tak puas hati sebab takde baju tadika macam kakak. Oh Amana masuk Tadika Restu di Puchong. Kat sini saya berikan sebab-sebab kenapa Amana masuk tadika ne.Oh papa over punya kuasa veto.




Posing istimewa untuk reader mama. Nampak tak bekal tue. Macam beg JamesBondkan? saya dapat lucky draw masa join event santai Bersama Pa&Ma 2011. Pagi tadi saya beli nasi lemak untuk Amana. Tadika tak sediakan breakfast. Saya cakap tak payahla bawak beg ne sebab nasi lemak dah ada plastik. En. Papa buat muka & paksa juga Amana bawak. Malam ne baru tahu rahsianya. Rupanya En.Papa ada siapkan roti bersalut coklat jugak untuk anak daranya. So sweetla papa Amana ne.. Mode *Dalam hati ada taman* Tapikan agak-agak mampu ke perut Amana yang kecil ne makan nasi lemak & 2 keping roti gardenia?? Dan lagi so sweet lagi dialog Amana masa kami amik dia petang tadi "papa, bekal amana tertinggal kat school"

 Itula papa over Amana .
Cubala dua beranak ne sengih sikit masa amik gambar.
Cuba tiru Amirul Arief yang mudah senyum tue. GRRRR

 Sori ye I pakai selebet je. Mandi pun ala kadar je.
Bukan saya yang nak register tadikakan??
Eh Arief kenapa duduk ala-ala bersimpuh macam anak dara je tue?


 Berkerut-kerut kening. Bukan cikgu nak cucuk pin tue kat kulit Amana


 Kan sweet gambar macam ne


Gambar ne lah yang En.Papa cakap "Amana duduk paling belakang?" Muka tak puas hati macam nak pegi jumpa cikgu tadika suruh letak anak dia duduk paling depan.Paling dekat dengan papan hitam. Ala-ala orang bayar tiket paling murah masa zaman mak bapak kita dulu..Over tau laling i ne..


 Mama cepat amik gambar Arief!!


Tuela anak penjaga anak-anak saya, Nabila. Nabila ne tua setahun dari Amana tapi kecik je badannya.

Habis jugak entry tadika. Ada lagi ke entry tadika?
Cukupla takkan nak buat macam cerita Arab 1001 malam pulak
happy reading ye .. 
Nite nak tdo dah anak-anak dah menari-nari kat keliling i ne.. GRRR

25 comments:

Zefa NorAsmara said...

Selamat bersekolah amana.. belajar rajun2 tau.. :D

aRa ❤ aFiq™ said...

tingat plak zman2 ara p skola tadika dluw.. hehe..

KiD said...

oooo... kat putra perdana eh. pernah dengar.. dulu kid pernah duk kat situ.. hehehee

msredcheesecake said...

Cute la amana.... Best kan hantar anak sekolah... Saya pun baru first time hantar anak sekolah....

Salam kenal....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

semangat papa amana....

KhaiRin - anies said...

siapa sebenarnya yg excited ni? hehehe

Ummi Dania Yasmine said...

Baju tadika cantik!!! suka rambut amana!!

mama aini said...

wah sukanya amana dpt belajar ditadika..comilnya amana pakai baju tadika tu !!..he2x..

Sarah Syazwani said...

ank kesayangan papa nii..muka ikut papa..hehe

intan_blur said...

selamat masuk alam persekolahan ank2 ku..hehhehe...
mak bapak yg over kan dr ank..tu biasala kan

Syahirah Suhaili said...

oww...fez time tengok gamba papa amana..muka sebijik mcm amana..hehe..kalerful je baju tadika amana..arief pulak nak skul kat mana pakai baju superman? :D

Lily@MamaZaraZareef said...

salam kenala yek..sukenye tgk blog header awak..cantek..=D

nway, slamat bersekolah pada amana yek..=)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

zefa-insyaallah auntie

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ara-hehe... ara nakal tak tadika dulu?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kid-eh penah dok situ??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

msred-best sbb blh cuti haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cik jue- mmg mcm tue pasal anak2 hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

khirin-tahle semua exited haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ez- kitinkan rambut dia?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mama aini-mama dia suka dpat cuti haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sarah-betul!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

intan-kiki-ketawakan diri sendiri

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

syahirah- dia nak skul kat plant mana tah haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

lili-tahnks

Nazihah Zainal Abidin said...

saya tgh survey taska dekat putra perdana ni..yuran + monthly fee die ok ker?day care ade skali ker?
leh emel saya tak misz_jieha23@yahoo.com tq..