ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, January 3, 2012

Princess Dress Up - Disney Junior : Amana-Princess with Curly Hair




Sebenarnya saya nak cerita tentang Amana masuk tadika. Tapi takpelah saya dulukan entry ne ye. Saya baca fb member blog mama Arrisa Cute tentang contest ne. Saya pun join. Belum tentu menang ye sebab princess perlu pakai tiara&gaun. Amana dah pakai gaun tapi takde tiara cuma ada clip rambut je. Ini pun kebetulan ada gambar ne. Gambar ne gambar Amana jadi model untuk onlineshop. Kesian anak mama ye.. Tak pernah ada tiara. Nampaknya mama kena belikan satu tiara untuk Amana lepas ne. Cuma untuk seronok-seronok kenangan untuk Amana bila besar nanti. Saingannye sengit-sengit ye melibatkan Brunei, Cambodia, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, the Republic of Palau, the Philippines, Singapore, Thailand or Vietnam. Ada dalam list pun mama Amana dah suka.T_____T




 Bila tunjuk pada Amana gambar Amana ada dalam princess gallery ne dia sikit punya suka. 
Percaya tak Amana pernah cakap macam ne kat saya 
"Mama, Amana tak boleh jadi princess, sebab rambut Amana kerintingkan?"
Terkejut bila saya dengar bicara Amana. Ini ayat-ayat kurang keyakinan diri ne.. Tak boleh jadik ne.
 "Siapa cakap macam tue? Pernah tengok Snow White&7 Drawft?
Snow White tue rambut curly+hitam pekat.Serupa macam rambut Amana
Snow White tue princess tau"

Hari ne Amana ketawa yakin  bila dia antara "Princess" dalam Princess Dress Up - Disney Junior


Kita sebagai mama kena selalu tanam keyakinan diri pada anak-anak 
Ada anak-anak yang memang originality punya level confident yang tinggi
Tapi ada anak-anak yang malu-malu & kurang keyakinan
Kita sebagai ibu kena selalu bagi galakan supaya anak-anak membesar dengan yakin.
Jangan perkecilkan keupayaan anak-anak atau benarkan orang perkecilkan anak-anak kita
Okla itu je dari mama yang over!!


p/s: uolls tak cuti ke hantar anak pergi kindergarden/sekolah hari ne? I cuti muahehe

13 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

ololo.. comey jew amana ni..lau edit pic letak tiara xley ke kak ? :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ara: waaaaaaaaaaaaa..mama dia tak reti buat...

aRa ❤ aFiq™ said...

ololo.. comey jew amana ni..lau edit pic letak tiara xley ke kak ? :D

AyuArjuna BiGoshh said...

comeyyyyyyyyyyyyyyyy

Mymie Sein said...

amboi kemain lagi posing dia yer..

KhaiRin - anies said...

malaysia's next stop model???

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ANIES-EKEKE..IDOKLA SAMPAI TAHAP ITU..DIA JADI PENULIS + PEGUAM DAH OK DAH.. WAHHHHHHHHHHHHH ITU CITA2 MAMA KE ANAK?? KIKI

Mama Zharfan said...

amana sgt comel!!

mama aini said...

comilnya amana !!..GUD LUCK !!..

e.l.i.z.@ said...

pandai pulak amana tanya mama mcm tu hihihi...

Sarah Syazwani said...

salam..good luck for amana..samela ank kita pun rambut curly

Liza said...

Muka comei, camna pun comei Amana.. Bukan nak tunggu rambut lurus je

madammondoq said...

ala.. takde baby girl.. sob.. sob..